Jump to content
Kristjan-Johannes Konsap

Hommikune kulturistiomlett

Recommended Posts

Söön igapäev 2 muna, kuskilt jäi kõrvu, et üle 2 kollase ei tohiks süüa. ;)

ET kolesteroolitase pidavat tõusma vms.

See oli pigem 90ndate aastate jutt. Võid rahuliku südamega munakollaseid süüa, ei tasu neid ära visata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Niisiis on vaja:

panni, paned sinna oliiviõli.Peale läheb:

ca 1sibul (väga kasulik, antioksüdandid, Zn)

2 küüslauguküünt (sama jutt)

700g seeni(šhampinjonid) (veel tsinki)

4 muna (4x7 = 28 g valku)

parajalt sinki/vorsti

mehe moodi juustu peale (sulab ära ja on väga maitsev)

soola

pipart

serveerid vähemalt 100 grammi hapukoore ja veidikese murulauguga

Head isu!

Kes sööb nii palju seeni O.o ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Söön igapäev 2 muna, kuskilt jäi kõrvu, et üle 2 kollase ei tohiks süüa. ;)

ET kolesteroolitase pidavat tõusma vms.

Jah, tõepoolest, kunagi arvati tõesti nii, kuid enam mitte. FG antud link kinnitab seda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Niisiis on vaja:

panni, paned sinna oliiviõli.Peale läheb:

ca 1sibul (väga kasulik, antioksüdandid, Zn)

2 küüslauguküünt (sama jutt)

700g seeni(šhampinjonid) (veel tsinki)

4 muna (4x7 = 28 g valku)

parajalt sinki/vorsti

mehe moodi juustu peale (sulab ära ja on väga maitsev)

soola

pipart

serveerid vähemalt 100 grammi hapukoore ja veidikese murulauguga

Head isu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

200g lillkapsast, praetud oliivi ja sibulaga. Küüslauk alati, maitse järgi. Maitsestame kanakarriga, mõõdukalt.

Valmistage eelnev ette ja lisage klassikaline omlett+juustu, u.100g. Asja tuleb teha tundega, st. mõnuga. Tulemust näete iseendas.

Edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
oliiviõliga praadida mõtet ole, ta on pigem kahjulik kui kasulik siis. Selleks soovitaks kasutada taluvõid.

Vorsti võiks poodi jätta ja süüa midagi toiteainerikkamat, singi või filee näol.

extra virgin on kahjulik kui teda kuumutada sest see salati õli aga tavaline oliiviõli on normaalne .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

700g seeni(šhampinjonid) (veel tsinki)

Väga hea retsept tundub, aga seeni on veits palju, ma küll niipalju seeni ei viitsiks süüa.. :D

Muudetud kasutaja LaurL poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väga hea retsept tundub, aga seeni on veits palju, ma küll niipalju seeni ei viitsiks süüa.. ;)

No pane siis tunde järgi.

Praadimiseks kasutage jah taluvõid, mitte oliiiviõli. Vorsti asemel kindlasti sinki.

Selle retsepti kirjutasin ma siia ikka oma paar aastat tagasi ja nii ma siis sõin. Loogiline, et aeg teeb väikseid korrektuure teadmistes.

Iga natukese aja tagant kaevab keegi selle välja ja kommenteerib jälle samu asju. :D

Ehk peaksin ma retsepti ära muutma? :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

aga miks üldse muna praadimiseks midagi kasutada. mul on teflon pann ja sinna ei jää miski kinni kui seda muidugi tahtlikult ei kõrveta sinna.

see retsept on minuarust suhteliselt rasvapomm. munas on rasva, hapukoor lisaks ja vorst milles on veel rohkem rasva. raadios just mingi toiduteadlase tädi rääkis, et ühes tavalises viineris on 1 teelusika täis rasva. ega keeduvorstiga lugu parem ole. need meie suitsuvorstid on sellised, et pigistage neid - vaadake mis rasvapuder sealt välja imbub. puhta tailiha suitsuvorsti kilo on ca 120 eeku, meie marketites ei müüda selliseid asju. taluniku käest võid seda saada või turult.

šampinjonid on mõttetud seened praadimiseks, parem juba austerservikud. sibul ja küüslauk on head :huh:

šampinjonid sobivad koorekastmetesse kus keedetakse suhteliselt lühikest aega. mida kauem šampinjoni kuumutad, seda rohkem kaob tema maitse.

ise praen 6-8 muna ja panen viilud seppikule, tomatit ja kurki juurde. kuna rasva üritan võimalikult vähe süüa, siis kaal tõuseb hästi aeglaselt. see on jällegi nõme :)

Muudetud kasutaja hipi poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah, taluvõid soovitav kasutada, kuna tegu loomsete rasvadega. Oliiviõli soovitav kasutada salatites. Miks? Kuna kuumutamisel taimne õli muudab oma koostist tekitades nn. mürkaineid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii, kas seeni on üldse mõtet süüa sellise eesmärgiga, et nad annaksid mingeid toiteelemente. MInuteada seened sisaldavad väga vähesel määral rasvasid, süsivesikuid ja valke kõigest 2-6%, ning seened koosnevad peamiselt ainult veest 84-93, ja seened on raskesti seeditavad. Selliseljuhul on nad ainult maitseelemendid vist.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nii, kas seeni on üldse mõtet süüa sellise eesmärgiga, et nad annaksid mingeid toiteelemente. MInuteada seened sisaldavad väga vähesel määral rasvasid, süsivesikuid ja valke kõigest 2-6%, ning seened koosnevad peamiselt ainult veest 84-93, ja seened on raskesti seeditavad. Selliseljuhul on nad ainult maitseelemendid vist.

Loe näiteks , mida kirp kirjutas seente taha :(

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×