Jump to content
VeelVäike

Valud rinnus

Recommended Posts

Selline lugu siis:

Esimest korda tekkisid need valud mul märtsi kuus, kahtlustasin, et südamega midagi viga, aga EKG ja ultraheli näitasid, et kõik korras. Ennem seda ma aeroobset tööd üldse ei teinud, ainult 10 min ennem trenni ja kehalise tunnid 2X nädalas. Tegin siis üks kuu pausi ja alustasin jälle, kuid valud tulid uuesti tagasi (augusti lõpus)

Kui valud tekkisid, siis hirmutasid mind hääled, mis südame piirkonnast tulid nagu mingi kohin vms.

Aeroobset teen nüüd iga kord peale trenni 20-30min

Küsimus siis, et millest need valud tingitud võivad olla ja kuidas neid vältida?

Ületreeningut ei usu, kuna suvel sai korralikult magatud, söödud, puhatud, aga just suve lõpus need uuesti peale hakkasid

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suur osa valudest südame piirkonnas ei ole seotud südame tööga. Valu südame piirkonnas võib olla tingitud psüühilisest üleelamisest, stressist, roietevaheliste närvide põletikust, rinnalihase venitusest. Südame piirkonnas põhjustavad valu ka kopsu-, söögitoru- ja maohaigused.

Valu põhjustab ka südame ülepingutus.

Täpse diagnoosi saamiseks pead ikkagi pöörduma arstide poole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

roietevaheliste närvide põletikust<------ vot see asi on mul olnud .... täiesti jube asi .... 2 kuud oli ... lasin ka ekg teha ja kandsin isegi seda aparaati 24 h kehal ... leiti ainult et puls on madal nimelt magades kuni 34 :rolleyes: .... aga muidu terve kui purikas umbes 2 kuu möödeudes kadus valu samamoodi nagu tekkis ja nüüd on sellest möödas 4 aastat ja uuesti pole tagasi tulnud ....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul ei ole just valud aga selline ebamugavus tunne.Sai käidud EKG-s, koormustestil ja ka südame ultrahelis.Kõik näitasid, et süda tip-top korras. :D Kui Greenul oli pulss madal siis mul jälle vastipidi pulss kõrge.Kehalisekasvatuse õpetaja arvas, et see ongi minu eripära kõrge pulss või siis teine varjant, et süda nõrk.Kas on põhjust muretseda?Kõik näitajad on ju korras! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tean inimest kellel on ka see valu olnud pikka aega. Tehti mitu korda EKG-d, vereanalüüse ja kõik oli ok! Avastati aga lülisamba vahel olev närvipõletik, mis lööb valu südame piirkonda ja kätte. Samuti pead venitama iga päev ka mitte trennipäeval. Kui valu tuleb tagasi, siis oled vähe venitanud. Võid veel jälgida, et kas muid ületreeningu sümptomeid ei oleks nt. peavalud, kõht lahti, kõrge pulss jms. See on väga raskesti diagnoositav nagu ka Oldman mainis!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

paar päeva tagasi ärkasin ja oli rinnus selline terav valu, eriti tugev just sissehingamisel. perearstiga konsulteerides ütles mulle et mingi närvipõletik ( eelmine päev käisin ujumas ja ju siis tulles seal sain külma ), soovitas võtta valuvaigistit ja hoida ennast soojas. Päeva-kahega läks üle....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ületreeningut ei usu eriti, et on aga kes teab kõik on võimalik.Ei usu kuna suve lõpus sai kolm nädalt puhatud (olin tööl siis)ja ei teinud mingit trenni.Kui hakkasin uuesti tegema siis tegin nädala kergelt ja siis kaks rasket ja jälle ühe kergema nädala ning siis jõudsin teha veel ühe raske nädala.Mainin veel, et teen üht lihast korra nädalas.Ning peale seda ostsin pulsi kella ja kui kool alagas siis oli sihuke kergem nädal käsil ning järsku avastain, et pulss kõrge.Rääkisin kehahlise õpetajaga ning sealt saigi alguse need uuringud mis olid kõik normis.Ja uuringute ajal nädal aega midagi ei teinud.Võib-olla ongi mul sihuke kiire pulss inimesed on ju erinevad, ennem ma lihtsalt ei näinud seda kuna polnud pulsi kella või mis? :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
tuttav teema, kuid üks arst rääkis et, kopsus pole närve mis valutada saaks!!!

Kopsukelmepõletik algab terava valuga mingis rindkere osas ja kui see juhtub olema vasakul pool, siis võib kahtlustada valu südames.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×