Jump to content
M.M.

dopingu tulemus

Recommended Posts

Kuna dopingu proov osutus positiivseks, siis pidasin vajalikuks asja veidi selgitada. Võistluseelsel valmistumisel kasutasin ühe dieettoidulisandina rasvapõletajat firmalt Universal nimega FAT BURNERS (punane). Toode ei ole keelatud ainete nimekirjas ja on vabalt kõigile kättesaadav. Rasvapõletajaid müüvad pea kõik klubid ja spetsialiseerunud poed. Ühe ainena sisaldab FAT BURNERS taimset päritolu Ma-Huang ekstrakti, mis on sama metaboliit nagu tõeline dopingu aine efedriin. Kuna kasutasin FAT BURNERS´it ka veel võistluspäeva hommikul, siis ka siit see positiivne proov. See kommentaar on pigem hoiatuseks tulevastele ja praegustele võistlejatele, et rasvapõletajadega tasuks ettevaatlik olla. Ise olen 100% dopingu testide poolt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Juhtus, mis juhtus, aga miks sa siis ikkagi võistluspäeval seda võtsid, kas siis lihtsalt ei teadnud? Eks kogemustest õpitakse, edu sellegipoolest. Võistluspäeval isegi kreatiini võtnutel võib test positiivseks osutada olen lugenud. Kuidas kommenteeriksite.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tihti kasutame sõnu, saamata aru nende tähendusest. Niimoodi võivad mõned asjatundjad lugeda saades aru seda, mida on tahetud öelda,samas nentides, et keelekasutus on absurdne. Nii ka sõna metaboliit.Refereerin"on sama metaboliit, nagu efedriin".

Lihtsalt seletatuna on metaboliit läbi (keeruka)ainevahetuse tekkinud kas aktiivne või inaktiivne keemiline aine, mis mõjutab organismi teatud suunas. Seega võivad olla metaboliidid aktiivsed, mõjutades näiteks vajalikku retseptormehanismi või mitteaktiivsed,mis väljuvad organismist . Tihti on nii, et konkretne medikament, mille manustame on täiesti inaktiivne, tema metaboliidid on aga(läbides keerukat maksa ensüümmehanismi) väga aktiivsed. Kokkuvõttes ei saa ka "parema tahtmise juures" Ma-Huang olla sama metaboliit nagu efedriin!

Õppigem seal vaikima, kus meil teadmisi ei ole ja seal rääkima kus meil need on. Kukub paremini välja!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu pika jutu mõte seisnes selles, et paljude mõistete kasutamisega võiks olla tagasihoidlikum. Teadmata mõistete sisu võib asi suhteliselt absurdselt kõlada.

Mainitud Ma-Huang ja efedriin(ravimina tavaliselt hüdrokloriidi vormis) e i o l e m e t a b o l i i d i d! Metaboliidi mõiste on midagi muud!!

Metaboliidid on organismis ainevahetuse teel (inimesel põhiliselt maksas) tekkinud kas vähem- või rohkem aktiivsed keemilised ühendid.

Teisisõnu: näiteks Ma-Huang ei ole metaboliit!

Peale Ma-Huangi manustamist võib inimese ainevahetus teha sellest kas ühe või mitu, kas vähem või rohkem aktiivseid metaboliite, mis ei ole enam Ma-Huang. Ma-Huang on taim!!!!

Nüüd seletasin vist küll põhjalikult.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui keemiline aine/ühend ei ole defineeritud kui doping siis ei saa selle aine metaboliidid ka dopinguna mõjuda. Kui aga keemiline ühend on defineeritud kui doping võib organismis dopinguna mõjuda kas selle aine motaboliit/metaboliidid või siis see ühend ise(ilma selle metaboliitidena, mis võivad olla täiesti toimeta), muutumatul kujul.

Rääkisin mõistete korrektsest kasutamisest!

Toon lihtsalt suvalise näite mis pähe tuleb.

Preparaat (ravim)venlafaksiini metaboliit on o-desmetüülvenlafaksiin , mis moodustub peale ainevahetuslikku protsessi inimese maksas.

Venlafaksiin ei ole ise metaboliit!

V e e l k o r d: minu jutu eesmärk ei ole siin arendada keemia lühikursust, selleks on teised kohad, vaid suunata tähelepanu sellele, et ei tasu kasutada termineid mille tähendust ei tunta. Tuleb lihtsalt kasuks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×