Jump to content
kairito

Angelina Jolie`i retsept

Recommended Posts

Terviseleht kirjutab:

Ingverijuur ravimina

Eriti kasulik on ingver seedetraktile, mistõttu seda on hiina, euroopa ja ajurveda meditsiinis kasutatud seedimist soodustava vahendina. Ingverijuur leevendab seedevaevusi nagu iiveldust, kõrvetisi, kõhupuhitust ja kõhulahtisust. Ingveri efektiivsus merehaiguse korral ületab igasuguse ravimi. Toob kergendust menstruatsioonivaludele, migreeni ning liigesepõletiku korral. Mõjub soodsalt südamele ja veresoonkonnale, langetab vere kolesteroolisisaldust, alandab vererõhku ning aitab vältida südamelihase infarkti ja veresoonte tromboosi. Tõestatud on ka ingveri immuunsust stimuleeriv ja gripiviirusi hävitav toime. Ingver on hinnatud higistamist soodustav vahend, mis aitab eemaldada organismist kahjulikke aineid naha kaudu. Klaas kuuma ingveriteed on gripi või külmetushaiguste puhul asendamatu.

Koos võilillejuurega on ingveri soovitatud maksa haiguste korral. Juurest võib valmistada tinktuuri, mida soovitatakse krooniliste kopsuhaiguste puhul ( ka tuberkuloos). Sobib koos liivateega.

Tinktuur koos paakspuu koorega puhastab jämesoolt, eriti vanemas eas. Peavalu korral soovitatakse võtta noaotsatäis peenestatud pulbrit sooja veega.

Retseptid

Külmetus

Vähendab lihasevalu, ergutab vereringet, kaovad külmavärinad.

1-2 spl peenestatud juurt, 1 kaneelikoorepulk, 1 tl tilliseemneid, 3 kl keeva vett. Hautatakse 10 min, lastakse veel soojas 10 min tõmmata ja kurnatakse, juuakse 3 kl päevas koos meega.

Organismi puhastamiseks

1 tl võiliilejuuri, 1 tl ingveri, 1 tl tilliseemneid. Peenestatud juured ja seemned valatakse üle 3 kl külma veega, lastakse keema, hautatakse 15 min, lastakse veel tõmmata 15 min. Juuakse kurnatult päeva jooksul 3 klaasi.

Immuunsüsteemi tugevdamiseks

1 tl peenestatud juurt, 1 kl keeva vett.

Lastakse tõmmata 10-15 min, juuakse päeva jooksul ja õhtul enne magama minekut.

Tõmmisele võib peale kurnamist veel kord keeva vee peale valada (siis jäetakse 4-5 tunniks seisma). Meeldivama maitse ja toime tugevdamiseks võib lisada fariinisuhkrut, mett, sidrunit.

Vähivastase oksüdandina tee

2 spl peenestatud ingverijuurt, 2 kl keeva vett. Lastakse keema tõusta ja tõmmata soojas 2 tundi. Juuakse 10 päeva järjest 2 kl päevas, hoitakse nädal vahet ja korratakse siis pikemat aega.

NB! Ühele inimesele võib ingver olla imerohi, teisele mitte sobiv. Nii ei soovitata seda teed neeru- ja pankrease haiguste korral. Alati pidada nõu arstiga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×