Jump to content
jrx

VIDEO: Furious Angels

Recommended Posts

Mind kõige rohkem hirmutavad mõtted, inimestest, kes siukest sporti lahedaks peavad. Olgu kui tegu on enesekaitsespordiga, aga need kellel ila siukse peksmise peale jooksma hakkab nagu seal videos ning nukid sügelema - sellised inimesed kipuvad tihti ka praktikasse oskusi üle viima ehk siis nagu mõned saalijõmmid, kes esmaspäev ilmuvad trenni sinise silmaga ja pajatavad ilgelt ägedaid löömajutte. Mul on endal katutvusringkonnas mees kes on 185 pikk 110kilo ja umbes siuke "põkk" , tüübile konkreetselt meeldib tappa anda, miks? sest ta suudab !

Ma ei ütle midagi paha spordi kohta seni kuni see püsib võistlusringis, aga jubedad traumad võivad meestel olla vanemas eas. Lõpus üle selja visatud mees on ilmselt ratastooli case ?! kui ei ole, siis vedas !

Omamoodi oli video lahe, aga ka natuke kurb. :)

MMA ei ole ohtlik... ja see mida need vennad seal ringis teevad - selle kohta ütleks nii, vaata mõnda main eventi ja näed kuidas mehed pärast üksteise "sassi peksmist" püsti tõusevad naeratavad ja kallistavad ning vahetavad kiidusõnu. Ma pole üheski spordis sellist respecti andmist näinud... väga südamlik lähenemine - kohe näha, et au on nendel meestel kõrgel kohal. Sellepärast hakkasin ise ka MMA-d treenima :huh:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
LOL sdmartin... ja see väänamine ei ole puhas tehnika ja jõud?

Ma ei väida üldse, et poks pole tehniline... poks on lihtsalt palju ühekülgsem... ja poksis on samas minu meelest õnnega palju rohkem pistmist...

jorsik, see tuhandete aastate pikkune filosoofia ja traditsioon on suuresti illusioon, mis sinna 20 sajandi alguses külge on poogitud :)

Ärgem unustagem, et poksi, maadluse ja pankraationi traditsioon on pikem kui mistahes idamaise kunsti oma. Mitte et see midagi loeks :huh:

Kui mediteerida on isu siis jooga näiteks... idamaised võitluskunstid tänapäevaks pole paraku enamasti ei VÕITLUS ega ka KUNST.

Oot mis idamaised võitluskunstid siis on kui nad pole ei kunst ega võitlus? :P Minuarust on wushu visuaalselt sarnane näiteks balletiga, sa tahad öelda et MMA on kunstilisem? :lol: Võitluskunstide filosoofia ja traditsioonid on illusioon?? See on nagu tõestatud et nende võitluskunstidega tegeldi Hiinas ja Jaapanis juba enne kui kristus sündis, neid on edasi arendatud pidevalt alates leiutamisest, võitluskunstide eesmärk on suuresti arendada inimene harmooniliseks isiksuseks, mitte ainult võitlusmasinaks, öelda et neis tegelikult polegi mingit filosoofiat, on ikka täielik võhiklikkus :huh: Paneks ühte ringi 10 aastat MMA-ga tegelenud ja 10 aastat näiteks wushuga tegelenud samas kaalukategoorias inimese, vaataks kumb sealt ringist võitjana välja tuleb :lol:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Küsi konkreetsemalt... kõige kohta läheks väga aeganõudvaks see faktide otsimine...

Üldjoontes:

maadlus, poks pankraation olid antiikolümpiaalad. Ja need ei kadunud kuskile ära ei kreeka ega rooma hävimisega... vadi segunesid barbarite aladega... piisavalt fakt?

enamus idamaiseid võitluskunste nagu me neid tänapäeval tunneme läbisid 20 sajandi alguses reformi... hiinas ja jaapanis olid reformid põhimõtteliselt erinevad, ent tagajärjed olid samad - kunstid kommertsialiseerusid ja natsionaliseerusid VÕI jäid kinni ajalukku, kus juba 150 aastat polnud võitluskunstidele enam formaalset rakendust ning seega oli treeningmeetodite ja tehnikate peamine validatsioonimeetod kadunud... miks te ise arvate, miks sajandialguse judokad kõiki "vanade stiilide" mehi igasugustes väljakutsetes loputasid?

Tänapäevaks on enamus läände liikunud idamaiseid võitluskunste tõsiselt "watered down" - treeningmetoodika on ajast ja arust, instruktorid ei suudaks ka märjast paberkotist ennast välja võidelda rääkimata nende järgijatest. Filosoofia, mille juured olid sügaval ida kultuuris on paari põlvega moondunud puudulikuks kitsa ringi inimeste interpretatsiooniks - palju rohkem filosoofiat saab oma käe peal uurides.

Ühesõnaga ei ole võimalik ratsionaalselt näidata, et enamik "idamaistest võitluskunstidest" võiks pakkuda midagi unikaalset, midagi sellist, mille pärast peaks just seda kunsti õppima...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Oot mis idamaised võitluskunstid siis on kui nad pole ei kunst ega võitlus? :) Minuarust on wushu visuaalselt sarnane näiteks balletiga, sa tahad öelda et MMA on kunstilisem?

Aa no kui sa sellist visuaalse liigutamise ilu mõtled siis küll... võrdlus balletiga täiesti kannatab, sest Hiina Rahvavabariigi eesmärk wushu natsionaliseerimisel oligi muuta see ohutuks rahvuslikuks balletiks. Ja Mao tuli sellega väga hästi toime. Ta jättis ka teisi spordialasid - san-da, juai-jiao ning sinna jäi võitlemisest ikka midagi alles ent need olid palju vähempopulaarsed...

:huh: Võitluskunstide filosoofia ja traditsioonid on illusioon?? See on nagu tõestatud et nende võitluskunstidega tegeldi Hiinas ja Jaapanis juba enne kui kristus sündis,

Siin sa eksid faktiga. Hiina ja eriti Jaapani kõrgkultuurid on nooremad kui läänekultuurid. Mingist dokumenteeritud võitluskunstist enne kristust ei saa juttugi olla... Enamikele Jaapani võitluskunstidele meeldib oma ajalugu tuua kuskil 500-700 m.a.j. ja Hiina omad tõesti, toovad need juured sinna 2000 aastat e.m.a., ent see on kaheldav - kuskil 200-300 a. m.a.j. on juba tõestatav.

neid on edasi arendatud pidevalt alates leiutamisest, võitluskunstide eesmärk on suuresti arendada inimene harmooniliseks isiksuseks, mitte ainult võitlusmasinaks, öelda et neis tegelikult polegi mingit filosoofiat, on ikka täielik võhiklikkus :P Paneks ühte ringi 10 aastat MMA-ga tegelenud ja 10 aastat näiteks wushuga tegelenud samas kaalukategoorias inimese, vaataks kumb sealt ringist võitjana välja tuleb :lol:

Vaata need ongi need müüdid ja illusioonid :huh: Edasi arendatud peale leiutamist - tõsi. Aga inimkehaga saab teha ainult teatud asju. Täpselt sama moodi arenesid poks, maadlus ja pankraation... Arendada inimene harmooniliseks isiksuseks... jah... seal jaapani sõdade perioodil oli Okinawa talupoegadel täpselt aega et enda harmoonia peale mõelda. Ellujäämisest (mille hulka käis ka võitlemine ja selle jaoks treenimine) ei jäänud just palju aega üle. Budistlikud mungad - tõesti, spirituaalsus missugune, aga nemad õppisid ka võitluskunste selleks et ennast kaitsta (erinevalt läänest ei olnud idas ju kirik riigi kaitse all ega relvajõude omav). Mingil hetkel kadus vajadus võitluskunstide praktilise rakenduse järgi - enamikus oli see soetud püssirohu massilise levikuga ning ühiskonna arenguga. Siis lõppes ka treenimine reaalse kasu pärast... ja hakati rääkima keha ja vaimu arendamisest - võitlusosa kärbus. Põhimeetodiks (millel enne oli palju palju väiksem osa olnud) sai kata (sest selle abil sai õpetada masse). Teine tee oli siis Jigoro Kano revolutsioon sparringu ametlikuks treeningosaks muutmisel ja nagu me näeme, siis judo on ka täna igati alive and kicking.

Ja selle viimase lause kohta sulle mõned lingid.

MMA vs. Kung Fu

kommentaar on see, et see kungfu tüüp oli ISE ametliku väljakutse esitanud, et igaüks võib tulla tema kooli, võidelda reegliteta ja, kes teda võidab saab vist isegi raha. Tegemist oli kung-fu õpetajaga New Yorgis kui ma ei eksi.

BJJ vs. Viie Looma Kung Fu

Siin on ka tänapäeval aktiivne Royce Gracie vs. Jason DeLucia, kes oli tolleks hetkeks vist 15 aastat viie-looma stiili treeninud. Pärast seda matshi läks ja õppis ta Graciede juures BJJ'd, siis võitles UFC's Royce vastu ja kaotas talle jälle ning pärast seda on teinud "oma stiili", kus väidetavalt segab Aikidot ja Kung-Fu'd, aga välja näeb see nüüd ikka nagu MMA :lol:

Ja selliseid klippe on veel. Vastupidiseid? Kahjuks mitte ühtegi.

Ja viimased küsimused... kas võitluskunst on võitluskunst, kui seal reaalset võitlust enam pole? Kui võitlusKUNSTis on see võitluse osa rudiment, siis kas sellest kinni hoidmine mitte ei mürgita ka seda KUNSTI?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mind kõige rohkem hirmutavad mõtted, inimestest, kes siukest sporti lahedaks peavad. Olgu kui tegu on enesekaitsespordiga, aga need kellel ila siukse peksmise peale jooksma hakkab nagu seal videos ning nukid sügelema - sellised inimesed kipuvad tihti ka praktikasse oskusi üle viima ehk siis nagu mõned saalijõmmid, kes esmaspäev ilmuvad trenni sinise silmaga ja pajatavad ilgelt ägedaid löömajutte...

Selliseid saalijõmme on õnneks suhteliselt vähe. Tegelikult on nii, et tõelised tegijad, kes võitluskunstidega tegelevad on arenenud ka vaimselt, nad ei pea kuskile tänavale kellegi kallale nokkima minema, nad teavad niigi, et nad oskavad...ja oma oskusi kasutavad nad ainult äärmisel juhul, sest õppinud mehelt saadud kiire ja tugev löök võib põhjustada suurt valu, vigastusi...või isegi surma. :huh:

Saalijõmmide juurde tagasi tulles: sellised ei pea trennis kaua vastu, nt idamaiste võitluskunstide treenimisega kaasneb range distsipliin ja filosoofia, mis reeglina madalalaubalistele pähe ei mahu. Sellised ei meeldi ei treenerile, ega ka nendele, kes pühendunult ja teiste eesmärkidega treenivad, ühesõnaga nad lihtsalt süüakse välja.

Samas, mulle on silma jäänud selline asi, et siin kandis, käib kicki trennis päris palju selliseid vante, kes õpivad paar võtet ära ja siis lähevad kohe ise tüli norides tänavale praktiseerima :) ...kas siis neile ei õpetata, et oma oskusi tuleb kasutada vaid äärmisel vajadusel? Võib-olla on asi treeneris...kurat seda teab - eks inimesi ole igasuguseid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vale Tudo mnjah.

Endal kah vedeleb UKst ostetud DVD`sid nende võitlustega ja noh mis siin ikka öelda, suht huvitav spordiala, oleks selliseid klubisid tallinnas (ei tea pole otsinud hetkel) siis käiks heameelega.

Vahe on MMA`l ja võitluskunstidel lithne, üks on elus ja teine surnud treening.

Lähed karatesse ja teed oma lööke over and over again... või paned oma oskused proovile, õppides sellega midagi muud.

Arvestades, et tänapäeval hea ~90% kaklustest lõppeb siiski maas siis on tore teada igast lukke jms värki. Brasiili jujitsut õpiks seega heameelega (Royce Gracie) enda võitluskunst peaks nigu olema.

Ei tore, mulle meeldib.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
näeb välja nagu segu poksist, kickboxist ja wrestlingust, IMO suht haige spordiala. Ei näe pointi teise inimese näkku tagumises täie jõuga, eesmärgiga ta võimalikult katki lüüa. Võibolla tõesti hea spordiala oma allasurutud viha väljaelamiseks, istud päev otsa kontoris, ülemus keerab taha, päeva lõpus lähed trenni ja saad ennast välja elada täiega, teades et ei pea ennast tagasi hoidma :lol: Isiklikult huvitun idamaistest võitluskunstidest, milledel on ikka tuhandete aastate pikkune traditsioon ja tugev filosoofia taga.

Vihaga pole kahevõitlusaladel midagi teha kui sa seda kontrollida ei suuda. Kontrollimatu viha mma's lõpeb tõenäoliselt kellegi sirge otsas või käelukus. Mida annab sulle võitluses traditsioon? Naeruväärne.

minuarust on poks iki poole huvitavam.se on iki puhas tehnika ja jõud et iki vastane ära lüüa.se milest siin enne jutu oli on lamp selle pärast et väänab teisel vanal käe lihtsalt ää ja ongi võitnud.kuigi füüsiliselt võib ta olle poole nõrgem.poksis aga sa nii ei saa.

Seega maailma kõige parem poksija on maailma kõige tugevam mees?

See on nagu tõestatud et nende võitluskunstidega tegeldi Hiinas ja Jaapanis juba enne kui kristus sündis, neid on edasi arendatud pidevalt alates leiutamisest, võitluskunstide eesmärk on suuresti arendada inimene harmooniliseks isiksuseks, mitte ainult võitlusmasinaks, öelda et neis tegelikult polegi mingit filosoofiat, on ikka täielik võhiklikkus :) Paneks ühte ringi 10 aastat MMA-ga tegelenud ja 10 aastat näiteks wushuga tegelenud samas kaalukategoorias inimese, vaataks kumb sealt ringist võitjana välja tuleb :huh:

Reaalse võitluse juured ulatuvad ilmselt esimeste elusorganismide tekkeaega. Nii et mma on miljoneid aastaid vana :P

wushu mehed UFC algusajal ronisid korduvalt ringi, et mma's end proovile panna. Mingil hetkel kadus isu peksa saada ära ja nüüd hoiavad eemale.

PS. Ma ei teadnud, et siin nii palju mma ja bjj harrastajaid kirjutab. Ülejäänud: tulge trenne vaatama, siis kaovad väärarusaamad. Kontaktid on eelpool nimetatud nii Tallinnas kui ka Tartus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma ei ütle midagi paha spordi kohta seni kuni see püsib võistlusringis, aga jubedad traumad võivad meestel olla vanemas eas. Lõpus üle selja visatud mees on ilmselt ratastooli case ?! kui ei ole, siis vedas !

Omamoodi oli video lahe, aga ka natuke kurb. :)

jutt suht õige, olen näinud poksijaid, kes õpivad poksimist selleks, et tänavakaklustes oskust juurde saada ja tänaval mõõtu võtta ja näidata, kes kõva kutt on. On ka erandeid, kes selle ringi jätavad ja võtavad seda ainult kui sporti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Oot mis idamaised võitluskunstid siis on kui nad pole ei kunst ega võitlus? :) Minuarust on wushu visuaalselt sarnane näiteks balletiga, sa tahad öelda et MMA on kunstilisem? :huh: Võitluskunstide filosoofia ja traditsioonid on illusioon?? See on nagu tõestatud et nende võitluskunstidega tegeldi Hiinas ja Jaapanis juba enne kui kristus sündis, neid on edasi arendatud pidevalt alates leiutamisest, võitluskunstide eesmärk on suuresti arendada inimene harmooniliseks isiksuseks, mitte ainult võitlusmasinaks, öelda et neis tegelikult polegi mingit filosoofiat, on ikka täielik võhiklikkus :P Paneks ühte ringi 10 aastat MMA-ga tegelenud ja 10 aastat näiteks wushuga tegelenud samas kaalukategoorias inimese, vaataks kumb sealt ringist võitjana välja tuleb :lol:

Eem, siinkohal tahaks ära mainida et MMA-s osalevad ka päris paljud idamaiste võitluskunstide harrastajad.

ise olen näinud telekast ja on ka endal üks pikk video, kus oli kolm võitluskunsti meest, üks oli mingi suht peenike champion kuigi ei oska täpselt öelda mis kunstis, ja niipalju kui ma nägin, siis ta lõpus verise näoga ta enam igatahes ei tõust, kuna jah sai ikka päris korralikult, aga kes teab, äkki nad on nii kunsti mehed, et mängivad selliseid asju, ja ka need teised kaks said ikka korralikult tappa, kuigi väänasid ja painutasid oma valukohti teiste peal, aga jah ütleks, et see wushu mees võib iga kell seal ringis tappa saada, kuigi ma ise ei tea mis see wushu täpselt ongi, aga nendel idamaistel on suht õnne asi kui nad õigesse kohta pihta saavad:)

niiet jah, ära ole oma wushus nii kindel.

kuigi endalegi meeldib kõvasti bruce lee jeet kun do, kuigi asjalikum ja adrenaliinsem on vaadata ikka MMA-d;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ja selle viimase lause kohta sulle mõned lingid.

MMA vs. Kung Fu

kommentaar on see, et see kungfu tüüp oli ISE ametliku väljakutse esitanud, et igaüks võib tulla tema kooli, võidelda reegliteta ja, kes teda võidab saab vist isegi raha. Tegemist oli kung-fu õpetajaga New Yorgis kui ma ei eksi.

BJJ vs. Viie Looma Kung Fu

Siin on ka tänapäeval aktiivne Royce Gracie vs. Jason DeLucia, kes oli tolleks hetkeks vist 15 aastat viie-looma stiili treeninud. Pärast seda matshi läks ja õppis ta Graciede juures BJJ'd, siis võitles UFC's Royce vastu ja kaotas talle jälle ning pärast seda on teinud "oma stiili", kus väidetavalt segab Aikidot ja Kung-Fu'd, aga välja näeb see nüüd ikka nagu MMA :huh:

Ja selliseid klippe on veel. Vastupidiseid? Kahjuks mitte ühtegi.

Need niiöelda kungfu vennad paistsid niivõrd amatöörid et ma hakkasin naerma neid videosid vaadates, need videod tundusid suisa lavastatud olevat. Tavaliselt kipub igal elualal nii olema, et kes end suure häälega reklaamib, on tegelikult lihtsalt üks suure suuga kukk, nende vendade näitel on muidugi lihtne võitluskunste maha teha. Ma olen siiski näinud märksa pädevamaid tegijaid, nemad muidugi ei esita selliseid väljakutseid teiste ala esindajatele. Kurb on küll see et sellised vennad viivad oma amatöörlusega ala mainet alla. Aga hea küll, kui sa arvad et MMA on ülim spordiala, go for it :)

Muudetud kasutaja jorsik poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

@ jorsik

nagu venelased ütlevad : durak i v afrike durak ( nii võhiklikku seisukohta pole siin foorumis veel kohanud )

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Need niiöelda kungfu vennad paistsid niivõrd amatöörid et ma hakkasin naerma neid videosid vaadates, need videod tundusid suisa lavastatud olevat. Tavaliselt kipub igal elualal nii olema, et kes end suure häälega reklaamib, on tegelikult lihtsalt üks suure suuga kukk, nende vendade näitel on muidugi lihtne võitluskunste maha teha. Ma olen siiski näinud märksa pädevamaid tegijaid, nemad muidugi ei esita selliseid väljakutseid teiste ala esindajatele. Kurb on küll see et sellised vennad viivad oma amatöörlusega ala mainet alla. Aga hea küll, kui sa arvad et MMA on ülim spordiala, go for it :)

Kui nad teistega ei madista, siis mille põhjal sa seda pädevust tunnetasid? Ilus kata? Läikiv kuub? Sirge silmavaade? :huh:

Pläma, a la ma olen kõige kõvem, aga ma lihtsalt väga tagasihoidlik ja ei näita, ei toida üldiselt. Kui oled tagasihoidlik, siis zip it üldse.

Muudetud kasutaja Vägivaldur poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kui nad teistega ei madista, siis mille põhjal sa seda pädevust tunnetasid? Ilus kata? Läikiv kuub? Sirge silmavaade? :)

Pläma, a la ma olen kõige kõvem, aga ma lihtsalt väga tagasihoidlik ja ei näita, ei toida üldiselt. Kui oled tagasihoidlik, siis zip it üldse.

Oo, siin räägib tõeline MMA fänn ma vaatan :huh: "Mida oli ah?? Tule ja ma näitan sulle kes kõvem mees on!!" Sa käid oma tehnikat ka lihvimas reede õhtuti kuskil kõrtsides või klubis? :P Ära nüüd solvu eksole, igaüks teab ise mida harrastab

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jorsik... ega jah... igaühele oma ja selles pole midagi halba... aga ma ikkagi tahaks ka teada, kus sa neid pädevamaid mehi näinud oled ja mille põhjal nende pädevuse üle otsustad?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Solvumisest olen üsna kaugel, see "zip it" käis rohkem idamaisete kunstide meistrite kohta, kes on kõige kõvemad, aga kes seda kunagi ei näita.

Ja ikka huvitaks, mille järgi sa seda pädevust hindasid...

Mina tean, mida ma harrastan. Aga kas sina tead, millest sa räägid? :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mehed, mõttetu pläma kes ja kus ja kui kõva mees on ja mis võitluskunst parim või asjalikum. Fuck it... ma naudin MMA õppimist ja teised kes sellega tegelevad järelikult ka. Seda, et MMA-ga tegelejad pädevad on ei vaja tõestamist, faktid räägivad enda eest - tuleb vaid silmad lahti teha ja proovida mõelda.

aga jorsik ma imestan seda, et sellises vanuses peaks mehel juba kupli all ka mõtted liikuma aga ometi argumenteerimise asemel Sa lõõbid? whats up with that?

tahad midagi asjalikku öelda või väita - pane fakt jutule taha siis ehk võetakse Sind ka tõsisemalt.

MEE

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×