Jump to content
kidd

18 nädalat ettevalmistus

Recommended Posts

Tere!

Pöördun Teie poole saamaks üldiseid nõuandeid, kuidas võiks valmistuda suvel järgmiseks hooajaks. Mängin korvpalli. Huvitab just jõuharjutuste pool, ja aeroobse vastupidavuse pool, mitte erialane seega.

Eesmärgid selle 18 nädala jooksul:

x parandada aeroobset vastupidavust!!

x lihasvastupidavus, jõuvastupidavus!!

Saalis saan käia 2 x nädalas, aeroobset teha igapäev.

Kõige tähtsam probleem: usun , et ma ei pea terve see 18 nädalat iga päev 60 min. jooksma aeroobses tsoonis, et oma vastupidavust parandada, vaid ka siin tuleks mingid tsüklid teha? Sama jõusaaliga.

Äkki saate aidata mõningate põhitõdede ja soovitustega kuidas peaksin üles ehitama treeningplaani. ( a la 3 nädalat jookse 40 min, 130 pulsiga 3 x nädalas, siis järgmised 3 nädalat juba 4 x 40 min sama pulsiga jne.)

Tänud!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga huvitav artikkel. Paar küsimust. Mida tähendab see R.P.E Scale seal? Seal on mõeldud kardiotrenni masinal, aga samas võin teha seda sama ka joostes?

Täpselt ei saa sellest ka aru : 4 X 90 seconds work + 90 seconds recovery. Kas siin on mõeldud, et jooksen 90 sekundit täiega ja siis 90 sekundit aeglaselt ja nii 4 korda?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah võid teha joostes, aga vaata, et jalgadele liiga ei teee.

Jah esimesed 2 nädalat on nii, et jooksed 15 minutit soojaks, siis 4x 90 sek sprinti täiest jõust ja 90 sek aeglast tiksumist vaheldumisi.

R.P.E'st kirjutab seal ka ilusasti. Lühidalt on tegemist subjektiivse pingutuse skaalaga, s.t. sa pead enesetunde järgi tegema skaala näiteks, kus 0 on täiesti liikumatult olemine ja 10 on maksimaalne pingutus veri-kopsus-silme-eest-must. 5 on siis selline keskmine pingutus. Ja vastavalt sellele siis paned intensiivsused... et sprindi ajal 8-10 jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×