klaver 0 Report post Posted April 8, 2006 ..., et miskit artiklites kirjutatu nii ehedalt enda peal toimib, kuni lugesin täna Janari artiklit "Treening võistlusvahelisel perioodil". Pole siiani miskit kirjutatust tajunud nii hästi enda peal, kuid selle artikli jutt peab täiesti paika.Küsisin 4.veebr. foorumist nõu kava kohta, kus ülakeha jagatud kahele päevale. Kaiv pakkus, et esimene päev: rind, õlg, triitseps ja teine päev: selg, biitseps. Enne seda kasutasin teist jaotus, mida tegin üle päeviti.Võtsin Kaivi kava tegemisse, et teen kaks päeva järjest ja siis puhkepäev. Kuid esimest kord seda kava tehes oli kogemata meeles, et esimene päev teen rind, õlg, biitseps ja teine päev selg, triitseps.Esimene päev sai ülakeha õlavöö tohutu mahvi. Ja järgmine päev ei jõudnud korralikult kava teha. Arvasin, et ok, uus kava tahab harjumist. Kuid kui ka 3-dal nädalal sama lugu, siis otsustasin, et hakkan jälle üle päeviti tegema. Kuid ka see ei parandanud asja, sest peale korraliku rind, õlg, biitseps + puhkepäeva ei jõudnud ikkagi korralikult selga, triitsepsi teha.Ja peale seda artiklit täna vaatasin uuesti, et mida see Kaiv mulle pakkus ja sain aru, et mul oli valesti meeles ja teise päeva treening seetõttu raske. Share this post Link to post Share on other sites
theONE1 0 Report post Posted April 8, 2006 ..., et miskit artiklites kirjutatu nii ehedalt enda peal toimib, kuni lugesin täna Janari artiklit "Treening võistlusvahelisel perioodil". Pole siiani miskit kirjutatust tajunud nii hästi enda peal, kuid selle artikli jutt peab täiesti paika.Küsisin 4.veebr. foorumist nõu kava kohta, kus ülakeha jagatud kahele päevale. Kaiv pakkus, et esimene päev: rind, õlg, triitseps ja teine päev: selg, biitseps. Enne seda kasutasin teist jaotus, mida tegin üle päeviti.Võtsin Kaivi kava tegemisse, et teen kaks päeva järjest ja siis puhkepäev. Kuid esimest kord seda kava tehes oli kogemata meeles, et esimene päev teen rind, õlg, biitseps ja teine päev selg, triitseps.Esimene päev sai ülakeha õlavöö tohutu mahvi. Ja järgmine päev ei jõudnud korralikult kava teha. Arvasin, et ok, uus kava tahab harjumist. Kuid kui ka 3-dal nädalal sama lugu, siis otsustasin, et hakkan jälle üle päeviti tegema. Kuid ka see ei parandanud asja, sest peale korraliku rind, õlg, biitseps + puhkepäeva ei jõudnud ikkagi korralikult selga, triitsepsi teha.Ja peale seda artiklit täna vaatasin uuesti, et mida see Kaiv mulle pakkus ja sain aru, et mul oli valesti meeles ja teise päeva treening seetõttu raske. sellistest vigadest ja enda peal proovimisest ongi saanud edu alus Share this post Link to post Share on other sites
Janar Rückenberg 172 Report post Posted April 8, 2006 See teeb ainult rõõmu, kui minu artiklitest keegi otseselt abi saab! Mis puutub kehaosade jaotusse nädalaplaanis (splittingusse) ja üldse treeningplaani koostamisse, siis olen alati öelnud ja arvanud, et see on üks tähtsamaid asju ja edu aluseid. Seda treeningu koha pealt. Olen ka ise kaua otsinud seda ideaalset ja katsetanud erinevaid variante, ent tunnen, et need kaks artiklis ära toodut on vist need õiged ! Kusjuures, algul hakates plaani kokku panema, võib see tunduda jube lihtne, et mis see siis ära ei ole, ent justnimelt, kui ikkagi hakata arvestama artikliski ära toodud nüansse, et taastub ära/ ei taastu, sobib kokku/ei sobi (erinevad lihased), siis ei olegi see enam nii lihtne. Veelgi enam kui on eelistusi, soovitakse nt. kätt 2 x nädalas teha või hoopis mingit kindlat lihast kindlal päeval teha, siis läheb veel keerulisemaks. Paljud sõbrad tuttavad on palunud abi, et kuule tahaks kava, aga tingimused on sellised, et treenida saan ainult nendel ja nendel päevadel, sel päeval ei tahaks üldse treenida ja seda lihast tahaks kindlasti treenida kui olen linnas, seda jälle siis kui olen maal jõusaalis. Sellised tingimused teevad kava koostamise muidugi hirmraskeks ja teinekord isegi võimatuks, ent samas sellest tuleb aru saada, sest sageli just dikteerib igapäeva elu paljudele kunas ja millal üldse trenni teha saab!!!Artiklil on olemas ka II osa, see on samuti juba Jokkeri käes, ootab ainult ülespanemist )!Edu kõigile!Janar! Share this post Link to post Share on other sites
Helmps 0 Report post Posted April 10, 2006 (edited) Veits küll offtopic, kuid hetkel kasutan ise sellist jaotustJalg, säärRind, TriitsepsPuhkusSelg, trapets, õlgBiits, käsivarspuhkusKeegi tahab miskit kommenteerida/parandada? Informatsioon teretulnud Edited April 10, 2006 by Helmps Share this post Link to post Share on other sites