Jump to content
miga87

Küsimused, mis vajaksid vastuseid!

Recommended Posts

No nii...olen siin foorumis ikka käinud, kuid nüüd otsustasin ka sõna võtta ja loodan, et mind mõistetakse ja antakse abi... Nimelt olen juba lapsest saadik olnud selline suurema kondiga kui teised, kuid peale suure kondi on ka natuke liigset, mille tahaks ära visata...Olen 18. aastane, saamas varsti 19 ... 194cm pikk ja kaalun 120kg, selles kaalus olen püsinud juba ~2.aastat, eelmise aasta suvel üritasin end proovile panna ja näha, kas suudan kaalu alandada ja suutsin, kuu ajaga kadus 7kg, kuid see tuli tagasi. Terve elu olen aktiivselt tegelenud spordiga. Alates ujumisest, lõpetades karate ja pallimängudega, kuid viimased poolteist aastat pole end liigutanud, pole lihtsalt tahtmist olnud. Surumise rekord on 100kg, mis tuli ilma mingi erilise ettevalmistuseta ja see juhtus 2.aastat tagasi, sel ajal tegelesin aktiivselt pallimängudega ja tegin 8 korda nädalas trenni. Nüüd paar kuud tagasi käisin jõusaalis ja surusin vaevu 70kg üles! Enne tegin 80kg kangiga mitu seeriat. Endal on ka häbi seda kirjutada. Kõht on suurex läinud ja tissid on ette tekkinud, tahan sellest lahti saada!! Ja loodan, et Teie, kes minust rohkem seda teemat valdate, aitate mind. Nimelt on mul plaanis hakata käima jõusaalis. See pole mulle võõras koht, sest mõned aastad tagasi sai seal ikka päris tihti käidud, kuid mul pole õrna aimugi, kuidas treenida rinnalihaseid, biitsepsit jne jne...kuid ma arvan, et kõike suuremaks probleemiks võib kujuneda motivatsiooni ja tahtejõu puudus...kuid ma üritan seda eirata. Algatuseks on mul mõned küsimused, mis tahaksid kindlat vastust:

1. Mitu korda nädalas peaksin käima jõusaalis ja kui kaua seal olla, kui teha aktiivselt jõudu?

2. Mida tohib süüa/juua peale jõusaali ja mida kohe kindlasti ei tohi ?

3. Eesmärk on ka kaalu langetamine algatuseks 110kg peale, et kuidas panna jõusaal ja dieet kokku ?

Hetkel rohkem pole midagi küsida, kuid ootan mõisvat suhtumist ja sisukat vastukaja! Tänan!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõikidele sinu küsimustele ei oska vastata, aga kui kaalu alandada tahad siis pane paika toitumine ning tee aeroobset. Arvan, et see põhirõhk tulekski mingisugusele aeroobsele tegevusele panna esialgu..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina teeksin nii.

Esiteks tuleks paika panna toitumine.

Kohe tuleks alustada aeroobsega - kuna mass on suur, siis hea oleks kui see on põrutusvaba. Soovitaksin sõudmisergomeetrit. 4 trenni nädalas.

Kahe nädala pärast jätaksin nädalas 1 aeroobse, 2 aeroobset-anaerobset intervalltreeningut ja 2 jõutreeningut.

See mida ja millal sööd ning kui kaua ja mida jõusaalis teed sõltub juba konkreetsemalt võimalustest ajas ja rahas...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Motivatsiooni ja tahtejõu kohta niipalju, et kiire elutempo juures on trenn päeva kõige parem osa. Seal unustad oma päevamured ja probleemid, lükkad dressid selga, keksid peegli ees, sest dressid muudavad keha sportlikumaks, siis lähed välja, sama tuttav rada, sama kellaaeg, ja ilm on ka kogu aeg sama pask. Et, oleneb täiesti, kuidas asjale vaadata, häälesta ennast trennile, elamusele , mitte ära aja tulemusi taga. Ma mõtlen nii, et käid kolm korda jooksmas (või mingit muud harjutust) ja miks tulemust pole? Sport peab saama osaks sinu elust ja nagu sa mainisid, oled sa sellega väga tuttav, 8 korda nädalas peab midagi tähendama.

Ma loodan et sa said aru, mida ma mõtlen.

'Kehakaal on seisund, kui sa muudad oma eluviise, siis muutub ka kaal.'

Oma mõtted tuleb eelneva lause järgi häälestada.

Muidugi võib ka nii : 'Ma olen liiga rasvane, peab treenima ja rasva ära viskama .'

See põhimõtteliselt viibki rappa, sest oma olemuselt tekitab ta sulle alateadliku seisukoha, et sa tegeled mingi lõpliku eesmärgi nimel. Paraku inimkeha puhul lõpp on teadagi mis.

Proovi, kas sellest oli kasu, isiklikult arvan, et sa saad hakkama küll.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Motivatsiooni kohta rääkis Ott hästi mõne päeva taguses R2 hommikusaates. Üks võimalus oleks kihla vedada kellegagi, et suudad et vormi viia, mott missugune.

Muudetud kasutaja Corrosion poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Motivatsiooni kohta rääkis Ott hästi mõne päeva taguses R2 hommikusaates. Üks võimalus oleks kihla vedada kellegagi, et suudad et vormi viia, mott missugune.

kuule, hea mõte

teeme võidu:P?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

niih...said siis korra jõusaalis käidud. Käisin Keila jõusaalis...koht ise on kena ja kahjuks oli seal ka 2 kenat naist, kellelt oli pilku pea võimatu ära saada :) masinaid on korralikult, kuid üks väga suur puudus on. Nimelt on muusikaga ikka väga puusse pandud. Leian, et muusika peaks olema selline, mis haarab kaasa, kuid seal oli täielik ... :rolleyes: Polnud nii kaua jõusaalis käinud, et koht tundus võõras :D ja ei osanud kohe midagi teha...alguses käisin ringi ja vaatasin masinad üle, kuid tahaks väga hakata enda käe ja rinnalihaseid üles lööma

Käed on mul tugevad, kuid tahaks, et käsi võtaks lihaselise kuju, et oleks ikka näha, et midagi seal on, et kuidas ja millega treenida, et saavutada mu unelm B) ? Millest peaks alustama jne jne..teate kindlasti rohkem kui mina, nii et jagage enda kogemusi :)

Ahjaa...üks suur probleem veel...nimelt kui lähen õhtuti jõusaali. Oletame, et kella 7-8 ajal, et mida süüa peale jõusaalis treenimist ? et kas tohib kohe süüa või peab teatud aja ootama ? Tänan!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üks soovitus oleks, et jaga oma toitumine nii, et süsivesikutest enamiku saad hommiku ja lõuna poole ja valkudest enamiku õhtul peale jõusaali.Süüa võib jah kohe peale jõusaali.Soovitaks ka sellist lehte: http://adsl2153.estpak.ee/dieet.php kus on dieedikalkulaator ja paljude toiduainete toitainesisaldus.Kindlasti hoia eemale rasvast ja üleliigsetest süsivesikutest ja valkudet, sest need muutuvad rasvaks, kui neid on liiga palju.Tervislikku toitumist ära lõpeta ka siis, kui need 10kg on kaotatud, sest muidu tulevad need kohe tagasi.Tervislik ja tasakaalustatud toitumine peab kestma elu lõpuni.Harjutuste kohta saad sa inffi siit samalt lehelt tööriistad->harjutustepank.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei mõtle, et nagu üldse mitte rasva tarbida, aga minimaalsetes kogustes, umbes 50g

päevas ja sel juhul parem küllastumata rasvhappeid mitte küllastunud.Et asi kriitiliseks ei läheks, siis keha muudab üleliigsed süsivesikud ja valgud ise rasvadeks, aga see on pikemaajalisem protsess.Pealegi 1g rasva on 9kalorit, aga süsivesikud ja valgud ainult 4cal.Inimene, kes sellest teadlik pole võib kogematta tarbida rasva liiga palju.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lisaks kangi surumisele ja sellisetele teistele jõu harjutustele tuleks hakata rõhku panema ka anaeroobse läve suurendamisele, selle eesmärgiga tegelemine on väga hea rasvapõletus. Anaeroobseid alasid on palju, nii et vali ise omale meelepärased välja ning hakka aga häid aegu tegema :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×