Jump to content
Sign in to follow this  
kuusik

Suveks vormi

Recommended Posts

Panin jõutreeningud pooleli ja alustasin sellest nädalast jooksu trenniga et põletada natuke rasva kõhu pealt ära.Mõtlesin küsida teilt foorumi liikmetelt nõu mõne asja kohta.Trenni teen iga argipäev. Täpsemalt siis esmaspäeval,kolmapäeva ja reede jooksen 5,5km ja peale seda kõhulihaseid ja selga. Teisipäeval ja neljapäeval käin kickboxis.. Söömise koha pealt siis olen pannud magusad asjad kõrvale ja saiatooted ka kuid tahtsin küsida kas ma söön normaalselt või peaks rohkem või vähem sööma? Nii siis hommikul puder või kellogsid piimaga + klaas mahla, kell 12.00 tass kohvi, 13.00 lõuna keedukartul 250g + kotlett, snitsel vms + salat ja kaste.. kell 20.00 veel midagi kerget ja rohkem ei söögi päeva jooksul... Mõne nädala pärast tõstan jooksmis koormuse 7 km ja hiljem kuni 10 km peale..

Oleks väga tänulik kui keegi selle kirja läbi loeks ja mind aitaks :o:)

Miinimum 4-5 toidukorda. Ehk vähemalt 1 lisa, ise vaata millal aega on ja kuhupoole nihutada. Snitsel/kotlet võiksid asendada puhta lihaga, kas kana/kalkuni/veise, sest need snitslid on riivsaia ja rämeda õliga üle küpsetatud. Samuti ka kastmed. Head on küll kuid dieedi ajal oleks parem kaloreid kokku tõmmata, siis jõuad kiiremini eesmärgini. Aedvilju võiksid süüa, nt kartuli ja liha kõrvale, siis mõne väiksema vahepala + õhtul.

Sinu asemel teeks ma jõusaalis trenni edasi, muidugi ma ei tea mis põhjustel sellest loobusid.

Vaata asi selles et kahte asja ei saa korraga käsile võtta kui sul on 2 eesmärki siis ei jõua sa kuigi kaugele.. Võtsin eesmärgiks põletada rasv maha ja siis uuesti jõudu tegema hakata.. Sügisel hakkan uuesti.. Aga muidu et ma ei saa ju teha midagi et kooli sööklas paneeritakse neid toite kanafilee snitslit antakse ka mõnikord kui ka see on jahuga paneeritud.. Muidu kas ahjuliha ja sellline värk on väherasvasem kui näiteks snitsel?

Üks küsimus veel kas peale trenni peaks sööma kiirelt süsivesikuid ? kas siis klaas mahla , tops jogurtit või mõni puuvili ? ega see ei nulli mu eesmärki rasva põletada?? sest kui süsikaid ei sööks võtaks organism energiat rasvast ??

Edited by kuusik

Millest te aru ei saa inimesed?

Ma olen vähemalt kolme teemasse kirjutanud, koos allikatega, et AINEVAHETUSE KIIRUSE seisukohalt EI OLE vahet kas süüa päevas 3 või 6 einet kui kogukaloraazh ja toitained on samad.

Miks te seda ütlete? Sest autoriteedid siin foorumis on seda ees korrutanud juba aastaid - well, teadus areneb, dogmad murduvad, need autoriteedid on juba ammu uuemate tuultega ka kursis, aga teie lasete inertsist ikka edasi.

Raiute siin ikka et bla bla väiksed eined bla bla väiksed eined.

Tüübi eesmärgiks EI OLE ju kasvatada lihast vaid rasvapõletus. Seega pole oluline kas ta sööb 3x korralikumalt või 6x näksib.

Millest te aru ei saa inimesed?

Ma olen vähemalt kolme teemasse kirjutanud, koos allikatega, et AINEVAHETUSE KIIRUSE seisukohalt EI OLE vahet kas süüa päevas 3 või 6 einet kui kogukaloraazh ja toitained on samad.

Miks te seda ütlete? Sest autoriteedid siin foorumis on seda ees korrutanud juba aastaid - well, teadus areneb, dogmad murduvad, need autoriteedid on juba ammu uuemate tuultega ka kursis, aga teie lasete inertsist ikka edasi.

Raiute siin ikka et bla bla väiksed eined bla bla väiksed eined.

Tüübi eesmärgiks EI OLE ju kasvatada lihast vaid rasvapõletus. Seega pole oluline kas ta sööb 3x korralikumalt või 6x näksib.

Ära kõike ka nii väga usu, mis kirjutatakse, aga lihtsalt proovi järele lihtsamad asjad.

Ma üldse ei väida, et teatud juhtudel ei ole väiksematel einetel läbi päeva eeliseid. Ise eelistan ka süüa 5-6 söögikorda päevas. Aga sellest ei muutu minu ainevahetuse (ja seega ka rasvapõletuse) kiirus otseselt.

Aga need katsed olid ikka väga korralikud - teistesse teemadesse pastesin abstraktid ka. Isegi selleks, et minu kriitilist meelt veenda.

Andke andeks ma olen nac tigedas tujus praegu. Pooleteise päevaga 4 kilo alla võtnud...

Edited by jrx

Rohed söögikorrad aitavad pigem üleõgimist vältida kui muud.

jrx milleks sa nii palju alla võtad? Võistlused või üliõpilasel toiduraha otsas?

võistlen laupäeval judos. debüüt.

Aga nüüd olen kenasti kaalus ka ja võib vaikselt tagasi süüa-juua. Uued trikid töötavad hästi kaaluvõtmiseks - kunagi ei ole nii kergesti ja valutult läind.

Et siis siin mingeid valearvamusi ei tekiks - see 4 kilo on ikka praktiliselt täiesti vee ja jääkainete arvelt. Võibolla pisike osa mingid esmased energiavarud ka.

Edited by jrx

võistlen laupäeval judos. debüüt.

Aga nüüd olen kenasti kaalus ka ja võib vaikselt tagasi süüa-juua. Uued trikid töötavad hästi kaaluvõtmiseks - kunagi ei ole nii kergesti ja valutult läind.

Et siis siin mingeid valearvamusi ei tekiks - see 4 kilo on ikka praktiliselt täiesti vee ja jääkainete arvelt. Võibolla pisike osa mingid esmased energiavarud ka.

Kuidas siis selle 4kg maha võtsid nii kiirelt? :o

3 päeva laadisin veega (edit = juues märgatavalt rohkem kui tavaliselt) tehes samaaegselt (s.t. päeva jooksul mitte ei joo trenni ajal metsikult vaid ikka ainult natukene) trenni. Vaikselt vähendasin toidukogust hästi vähe. Siis järsult vähendasin vedelikukogust ja toidukogust ning suurendasin treeningkoormust - selle kahe päeva sees tegin ekstrariietega (2 särki ja pusa või kimono) kokku 6-7 tundi trenni. Söögist jätsin ainult lahja valgu ja natuke naturaalseid diureetikume (porgand ja ananass). Kumbki päev üks shoks ka päeva keskel. Puhast vedelikku ainult valgujooki rasvatu piimaga mõlemal päeval 0,6 l ning mõned lonksud vett.

Edit: Kuna see 4 kg on 700 grammi liiga palju, siis järelejäänud 2,5 päeva võin suht muretult vaikselt vedelikku ja süsivesikuid laadida. Enesetunne on hetkel väga hea, ainult natuke janune. Täna trennis jõudu ja plahvatust oli, aga vastupidavus oli tugevalt kannatanud. Loodan seda nüüd 2,5 päevaga taastada...

Paneks teile pildi kah, aga ma pole nii l33t itimees et ei saa pihta kuidas oma arvutist pilte laadida... ja reidisüsteemile ka pihta ei saa... login sisse aga midagi ei muutu.

Edited by jrx

Enne kui midagi tegema hakkasin s.t. eelmine nädal oli 72.

Teisipäeva hommikul 71.5.

Teisipäeva õhtul 69.9.

Kolmapäeva hommikul 69,2.

Kolmapäeval kell 19.00 67,3.

Kuna pean olema 68 laupäeva hommikul (võistluskaal 66 ent lubatud 2 kg ülekaalu), siis hetkel kaalun 68,8.

Edit = mulle alati meeldib võtta pisut liiga "palju" alla, et paar päeva vahetult enne võistlust oleks võimalus natuke "tagasi lasta".

Edited by jrx

Üks küsimus veel kas peale trenni peaks sööma kiirelt süsivesikuid ? kas siis klaas mahla , tops jogurtit või mõni puuvili ? ega see ei nulli mu eesmärki rasva põletada?? sest kui süsikaid ei sööks võtaks organism energiat rasvast ??

Keegi võiks vastata mu küsimusele?? palun..

Kui sööd peale trenni valku, siis need võiks minna koos süsivesikutega jah.

Teisipäeva õhtul 69.9.

Kuna pean olema 68 laupäeva hommikul (võistluskaal 66 ent lubatud 2 kg ülekaalu), siis hetkel kaalun 68,8.

Edit = mulle alati meeldib võtta pisut liiga "palju" alla, et paar päeva vahetult enne võistlust oleks võimalus natuke "tagasi lasta".

Postitust muutis: jrx (5 Apr 2006, 22:26)

Kas ikka on kasulik nii teha? Mina arvan , et on ikka targem maha võtta vahetult ennem võistlust. Kui nii pikalt nälgida siis ikka vorm kannatab küll. Minu treener tõstmises ( Zurab Antauri - Eesti tõstekoondise palgaline peatreener, Gruusiast )ei lubaks üldse nii palju alla võtta, mingi tühise Eesti külavõistluse pärast. Tema, ütleb, et ennem pole mõtet maha võtta, kui on ooht kuskil euroopas kuue hulgas. vott. Aga edu igal juhul sulle võistlustel.

Teisipäeva õhtul 69.9.

Postitust muutis: jrx (5 Apr 2006, 22:26)

Kas ikka on kasulik nii teha? Mina arvan , et on ikka targem maha võtta vahetult ennem võistlust. Kui nii pikalt nälgida siis ikka vorm kannatab küll. Minu treener tõstmises ( Zurab Antauri - Eesti tõstekoondise palgaline peatreener, Gruusiast )ei lubaks üldse nii palju alla võtta, mingi tühise Eesti külavõistluse pärast. Tema, ütleb, et ennem pole mõtet maha võtta, kui on ooht kuskil euroopas kuue hulgas. vott. Aga edu igal juhul sulle võistlustel.

Kutt siin tegeleb ikkagi judoga, mille võistlused pole ammust ajas Eestis enam mingil külatasemel nagu ehk tõstmises võib olla.

On ju ikkagi eestil näidata judo OM-medaleid ja teisigi tiitleid. (mõtlen siin lähiminevikku). Tõstmise seis hetkel nii hea vist ei ole?

Seega eks igaüks leiab enda jaoks parima mooduse kuidas kaalu langetada. Nagu sellel langetamisel on omad plussid on ka omad miinused.

Esimest rida lugedes vaatasin, et mida fakki, 4kg mingi päeva-kahega, see ju täiesti absurd. Aga lugedes seda meetodit, tundus päris huvitav :rolleyes:;)B)

Selle meetodiga kusjuures avastasin, et senine "natuke rohkem võtmine" hästi kokku ei sobi... oleks õvinud ajastada see 4 kilo 2 päeva hilisemaks küll.

See käib siis janutamise kohta. Toiduga hakatakse kaalu ikka varem võtma kui tõsisemalt on vaja võtta. Ilmselt on tõstmisel, kulturismil ja kahevõitlusaladel ka üsna erinevad lähenemised selles suhtes, sest sooritus võistlustel on täiesti erineva iseloomuga.

Nädalavahetusel olid jah võistlused judos... muidu tegelen BJJ ja lukumaadlusega peamiselt.

Ega mulle väga kaalu võtta ei meeldi :rolleyes: Enda jaoks kehtestatud reegel on see, et ÜLE 4 kilo ma ei kavatse küll süstemaatiliselt võtma hakata, enne kui panused väga suureks lähevad, seepärast üritangi igapäevaelukaalu kontrolli all hoida...

Muuseas rasvapõletuse kohta. Kõrge pulsiga treenides võetakse energia pigem mujalt kui rasvade hulgast.

Jooksen kah metsas. Kui keskmine puls on seal kuskil 145 peal tund aega siis pakub minu pulsimonitor, et kulutatud energiast 40% võeti süsivesikutest.

Ja kui tõstan keskmise üle 160 siis pakub, et süsivesikutest võeti ainult 20-25%

Jaansoni jooksul eelmine aasta oli keskmine puls 172 ja 20%fat 663kcal 8,7km

See võib muidugi individuaalne olla aga põhimõte on sama.

Põhiline on stabiilne koormus.

reisumees see ei ole nii lihtne - intervalltreeningu mõte on just ebastabiilne koormus. Ja näe töötab mis mühiseb :)