Jump to content
nullkomaviis

palju rasva

Recommended Posts

Nii..olen juba päris tükk aega tahtnud lahti saada kõhul olevast rasvast. Hakkasin tegema õhtuti harjutusi kõhule. 15 istesetõusu ja 15 jalgadetõstet ning kolm korda läbi igal õhtul. Pärast paari nädalat tunduski, et hommikuti kõht väiksem(aga kui midagi sõin läks kõht jälle tavalisse punnis olekusse), aga vahepeal tulid ette mõned reisid ja jäi kuskil 3 päevane paus sisse, kus sai küll iga päev korvpalli mängitud, kuid mitte õhtuti kõhulihaseid tehtud ning ka söödud sai väga kõvasti. Nüüd otsustasin asja tõsiselt käsile võtta. Uurisin internetist ja jõudsin sellele leheküljele, olen saanud palju targemaks, kuid siiski vajaks natuke nõu. Sain aru, et keha vormi saamine algab õigest toitumisest.

Dietoloogiga arvutasin välja, et kui ma kaalun 67 kg, olen naine ning liikuv ja eesmärgiks reljeefsus ning soovin kaalu vähendada siis peaks olema mu Baasainevahetus: 1528 kcal

Päevane energiavajadus: 2467 kcal

Süsivesikud: 1480 kcal

370 g

Valgud: 536 kcal

134 g

Rasvad: 451 kcal

50 g

Päevane veetarve ligikaudu: 2.5 liitrit

(koos toidust saadud veega)

Arvutasin kokku kõik tänased söögikorrad ning sain vastuseks, et mu keha sai täna ~2014 kcal, ~69g valke, ~264g süsivesikuid ja ~80g rasva. Mängisin täna ka 1h ja 20 min tennist.

Tänane menüü

8.00- omlett ühest munast, 1 viil leiba(võiga), 3 viilu juustu, 4-5 viilu vorsti, 1 tass teed

11.15- banaan(150g)

15.00- 2 kesmist keedukartulit, kalapulk, grillvorst, 1 viil leiba(võiga), 1 viil juustu, klaas mahla, kurgisalat

17.30- 150g kuivikuid, 50g ?okolaadi (nõrkushetk)

Kalkulaatori järgi on kaloreid liiga vähe(kuigi mul pole kõht kordagi tühi olnud, pigem tundus, et sõin liiga palju), samuti on valke vähe ja süsivesikuid ka vist natuke vähe isegi kui arvestada et ma ei saanud 2467 kalorit nagu dietoloog näitas ja rasvu on väga-väga palju :S

Lisainfoks veel niipalju, et olen 16-aastane tüdruk(kohe saan 17), umbes 176 cm pikk ja kaalun 67 kg. Käin trennis kuskil 2 korda nädalas(mõnikord ka 3) + igaõhtused kõhulihaste harjutused.

Seega, et saada lahti kõhul olevatest rasvavoltidest, pean jälgima, et ma vähem rasva sööks? Või näete veel midagi, mis takistab nendest lahti saamist?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pekk ei põle aimult ühest kehast, vaid üle kogu keha. Kõige parem oleks vast jooksmas käia ja pilss alla 150, aga püüa asfaldist eemale hoida, sest see lõhub põlvi. Ja muidugi toitumine korda. Uuri seda foorumit ja sa saad palju tarka teada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mina küll ei hakkaks seda kalkulaatorit 100% usaldama. Olen proovinud toituda vastavalt nendele kalkulatsioonidele ning võin öelda, et mina sellise toitumisega kaalust alla grammigi ei võta. Ilmselt on inimesi erinevaid ja mõnel inimesel on lihtsalt ökonoomsem organism. Minu puhul näitas kalkulaator 3500 kalorit, kuid selleks, et kaalust alla võtta, pean ma saama maksimaalselt 2500. Loomulikult peab arvestama ka süsivesikute hulga, kuid ka see number ei pea paika, mida kalkulaator näitab. Nii, et pead ise proovima. Alusta näiteks sellest numbrist, mida näitab kalkulaator ja edaspidi proovi mõne päeva tagant vähendada süsivesikute hulka. Vaata, mis juhtub ning saad ka teada, millal hakkan organism rasva põletama. See on ka palju kasulikum, kui langetada järsku kalorite ja süsivesikute hulka.

Ja ürita neid "nõrkushetki" enam mitte teha. Vahel rikkuvad sellised väikesed nõrkushetked terve päeva ära, kui mitte rohkem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ka ei usalda seda "adsl..." aadressil olevat kalkulaatorit. Võta parem ülevalt menüüst Tööriistad -> BAV arvuti ning saad sealt oma baasainevahetuse, st päevas mitte midagi tehes energiakulutuse määra. Vot rusikareeglina nii palju kui see BAV kalkulaator näitab, nii palju söögi. Sinu tegelik energiakulu on tavalise kooliõpilase aktiivsuse juures umbes BAV*1.3 pluss treeningutel kulutatu, aga mahavõtmiseks tuleb süüa mõnevõrra vähem, seega umbes BAV määr olekski hea. Kui sai tugevalt aeroobset treeningut tehtud, siis võib süüa rohkem.

Sellel rasval, mida sa sisse sööd, ei ole mingit otsest seost rasvadega, mis sul kõhu ja kintsu peal on. Söödav rasv lagundatakse maos organismi poolt kasutatavateks osadeks, mitte ei lähe otse kannikale, aga teisest küljest ladestuvad keharasvaks kõik ülemäärased, üle vajamineva kalorinormi minevad toitaineted. Eriti just suhkrud ja müüd süsivesikud, kui neid suures koguses javõi koos rasvadega süüa, nagu rämpstoit ja maiustused tavaliselt on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

siin oleneb jälle mis kehatüüpi inimene sa oled, aga kui toitumine paigas siis tee pikad aeroobsed trennid ka 3-4 korda nädalas, usu mind kül see rasv läheb!

PS: see kalkulaator ei valeta mehed, lihtsalt te peate arvestama ka teisi anatoomilisi ja füsioloogilisi aspekte!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jah siin on kaks võimalust, kas lisad aeroobset treeningut või kärbid süsivesikuid, mida tõenäoliselt tundubki bnatuke liiast olevat

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Säärane pealehakkamine on juba KINDLASTI pool võitu. Soovitan sul nädalas vähemalt 4x aeg maha võtta ja läbi viia üks igav tunniajane aeroobne treening veloergomeetril. Aga tundub, et sul on mille nimel pingutada niiet las käija!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina jätaksin vorstid, eriti grill-vorstid, menüüst välja ja asendaksin need kanaliha ja kalaga. Siis suurendaksin toidukordade arvu 5 - 6-ni ja sööksin rohkem erinevaid salateid ja ka kohupiima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui teed trenni, siis mina isiklik arvamus on, et 35-45% valku; 25-35% rasva; 20-40% süsivesikuid. Mina olen igal juhul selle peal säilitanud-kasvatanud lihasmassi ja märkimisväärselt kaotanud rasva. Aga teaduslikke tõestusi on võimalik leida suht igasugustele protsentidele alates 10-10-80 kuni 45-45-10'ni :D

Samas kõik dieedid üldiselt soovitavad juurvilju ja töödeldud puhaste süsivesikute ja trans-rasvade vältimist!

Muudetud kasutaja jrx poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×