Jump to content
jrx

Jõutõstjate soojendus

Recommended Posts

Hiljuti oli just EMV ka. Et siis huvitab kuidas jõutõstjad teevad sooja, kui lähevad üritama oma max'e. Nii võistlustel kui ka trennis.

Võistlustel on veel 3 katsed ka ja pausid vahepeal. Kuidas teete sooja enne esimest katset kuidas hoiate katsete vahepeal, mida teete enne järgmist katsed? Kuidas sõltub see, millist kolmikala parajasti teete? Kuidas saate soojaks ilma liigselt väsitamata, samas, et vigastuseohtu miinimumini viia?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minul nendel kolmel alal suurt erinevust polnud.

Esmalt kerge üldsoojendus, venitused ja siis alustada 50% ja teha sellega 10 kordust soojenduseks. Vahepeal venitused. Edasi väikese raskuse suurendamisega 7, 5, 3 kordust, kuni lõpuks 90% 1 kordus. % siis esimese kase raskusest.

Katsed tegin sedasi, et esimene kindlapeale (enamasti trenni maksimum) ja teine siis mis trennis arvatu järgi peaks max olema ja 3 katse siis 2-katse järgi. Katse vahel olevat aega kahjuks reguleerida ei saa, kuna see oleneb võistlejate arvust ja raskustest. Esimestel võistlustel oligi see minu probleem, et olin harjunud trennis 5min pausidega ning sooja ruumiga. Aga kui saal on külm ja vahe soojenduse ja soorituse või kahe soorituse vahel 15 min, siis oli päris tegu. Viimasel ajal on aga õnneks soojendamiseks paremad võimalused (kange rohkem ja võistluskohaga samas ruumis).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina küll ei ole kunagi 90% soojenduseks teinud, väsitab ju ja venitamine enne katset kohe üldse ei istu. Sooja tuleks teha nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik , sest võistlus on pikk ja jõutõmbeni jõudes on muidu toss väljas.Absoluutselt isiklik arvamus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

90% esimesest katsest. Näiteks plaanin suruda 140kg (seda siis II katsel). Esimene katse on sellisel juhul 130kg või 125kg. Siit arvutustulemusena viimane soojenduskatse 112,5kg või 115kg.

Venitamine panebki lihase tööle ja ei lase vigastusel tulla. Ennem võistluskatset pole enam venitada vaja, kuna siis on juba lihas soojenduse ajal venitatud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×