Jump to content
david

Taimne valk: soja, sojavalk, sojajahu

Recommended Posts

Soja valk on oluline naistele, kuna sojast saadava taimse östrogeeni mõjul tõuseb organismis östrogeeni tase. Meestel ei tasuks teda nii väga tarvitada.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Palun öelge, kuidas asi tegelikult on:

Kas taimne valk on lihaskasvu silmas pidada kasulik või mitte? Olen aru saanud, et loomne valk lihase kasvatamiseks asendamatu, kuid kas siis taimset valku ei peaks üldse toidukorra puhul arvestama? Küsin just seepärast, et paljudes pastatoodetes valgusisaldus suur.

PS. minumeelest foorumi otsing ei funktsioneeri korralikult :S

Annuse valgujutust leidsin siis sellise lõigu :

Valke, mis sisaldavad kõiki nn. asendamatuid aminohappeid, nimetatakse täisväärtuslikeks. Sellised on kõik loomse päritoluga valgud (liha, piim, munad).

Enamikus taimsetes valkudes on üks või mitu asendamatut aminohapet puudu, kuid siit ei maksa teha järeldust, et taimseid valke poleks mõtet süüa.

Ehk siis tõstatan küsimuse nii, et kas pastatooteid on mõtet arvesse võtta päevase valgukoguse arvutamises?

Muudetud kasutaja Semmi poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas taimne valk on lihaskasvu silmas pidada kasulik või mitte? Olen aru saanud, et loomne valk lihase kasvatamiseks asendamatu, kuid kas siis taimset valku ei peaks üldse toidukorra puhul arvestama? Küsin just seepärast, et paljudes pastatoodetes valgusisaldus suur.

Valke, mis sisaldavad kõiki nn. asendamatuid aminohappeid, nimetatakse täisväärtuslikeks. Sellised on kõik loomse päritoluga valgud (liha, piim, munad).

Enamikus taimsetes valkudes on üks või mitu asendamatut aminohapet puudu, kuid siit ei maksa teha järeldust, et taimseid valke poleks mõtet süüa.

Ehk siis tõstatan küsimuse nii, et kas pastatooteid on mõtet arvesse võtta päevase valgukoguse arvutamises?

ära unusta sojat!!! :o

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas pastatoodetes olev valgusisaldus ei tule ka mitte munast :o

Krt jah, kui keegi teab kuidas see makaroni/nuudlitootmine täpselt teab, siis võiks miskit kommenteerida.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Taimsed valgud ei sisalda vajalikul hulgal asendamatuid aminohappeid. Valgusüntees allub põhimõttele - "kas kõik või mitte midagi" ja toimub ainult vajalike aminohapete olemasolu korral. Mitmesuguste toidukombinatsioonide korral võib saada vajalikud aminohapped. Parima toiteväärtuse annab loomse ja taimse valgu kombinatsioon.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas pastatoodetes olev valgusisaldus ei tule ka mitte munast :o

Krt jah, kui keegi teab kuidas see makaroni/nuudlitootmine täpselt teab, siis võiks miskit kommenteerida.

Osad pastatooted on koos munaga, osad ilma. Pakendi pealt tuleb vaadata. Need, mis on munaga, need on tavaliselt kallimad.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sojatooted tõstavad meestel östrogeeni taset, ei ole mõttekas kasutada.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

wow!

siin võib tõesti targaks saada:P

no more sojajahu

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina nii rangelt ei suhtuks sojasse, kuigi meeste puhul võib see antud hormooni taset tõsta, kuid vältida seda ei maksaks. Soja on ka kõige valgurikkam teravili ja sojavalk inimorganismile kõige paremini ja kergemini omastatav. Naiste puhul on aga see väga vajalik. Samuti aitab soja vähendada soolade ladestumist ja haigestumist veresoonkonna haigustesse, samuti sobib diabeetikutele, tasakaalustades veresuhkrut ja insuliinitaset jne jne. Oluline on ta ka kaalujälgijatele! Ma ei alahindaks sojat, aga see on minu arvamus!

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oldman ajab muidu küll tarka juttu, kuid seda ma küll nii tõsiselt ei võtaks. Selleks peab ikka seda väga väga metsikult sööma et sul tissid kasvaksid või ma ei tea mis naiselikud tunnused. Steroididega võib ka nii juhtuda, nendest hoidu küll. Kuid sojast ei pea loobuma. Muidu sojaproteiini ei müüdaks ju, sest kui ostjatel oleksid vähimatki naiselikud tunnused, ei ostaks nad enam seda.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ok, mul tuli aru pähe tagasi, mõtlesin veidi

et tegelt on ju nii, et mida rohkem erinevaid, seda parem, ses suhtes, et igaühel on omad plussid ja miinused

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
SIIN on suures valikus sojavalku, vadakuvalku ja "öövalku", mida arvate?

päris hea lehekülg,ei teadnudki ennem sellist :D

need turbo valgud jäid kohe silma,tundub hea kraam olevat...keegi proovind pole?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Need turbovalgud tunduvad ahvatlevad, aga siiski, need soja omad, need ju taimsed valgud. Kas taimseid valke on mõistlik lihase arengu koha pealt tarbida nt enne magama minekut?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Need turbovalgud tunduvad ahvatlevad, aga siiski, need soja omad, need ju taimsed valgud. Kas taimseid valke on mõistlik lihase arengu koha pealt tarbida nt enne magama minekut?

Võid ikka, soja imendub aeglasemalt!

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loomulikult võid. Ainus "viga" on jah taimsetel valkudel see, et kõiki aminohappeid ei ole neid olemas. Kui mitmekesiselt toituda, siis ei ole see probleem, saab kõik aminohapped kätte.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mis teie arvate soja jahust,kui rikkast proteiini sisaldavast lisandist või nii.

mina isiklikult just hakkasin sööma seda.võtan ühe 400g jogusti kallan sojajahu kuhjaga pääle segan ära ja lasen heal maitsta.

aga tahaks just teie komentaare selle kohta kas on se hea,halb või hoopis midagi muud:)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kumba siis eelistada ja miks?

Esimese kuuri tegin ma Tai Kane Protein No1-ga. Nüüd kasutan Biolab Megaprotein Champion 8-t(sojavalguisolaat + munaalbumiin).

See hakkab otsa korrale saama ja kavatsen uue paki osta. Mida siis osta? Väga kallis ei tohiks olla.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kle aga millised su ylejaanud 4-5 toidukorda on? Nagu siin varemgi oeldud, et prot. sheigid pole imerohi, kyll aga on neid h6lpsam manustada kohe peale trenni!

Kui mul pole vaga kiired ajad ,siis söön tavatoitu peale trenni, vajaliku/6ige koguse sysikaid, valke ja rasvu(minimaalselt loomulikult) ja tulemused on samad vaata et paremadki, eriti dieedi ajal!

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lisavalku tarbin ainult enne ja peale trenni, trenni teen nädalas 3 korda. Muidu söön kodujuustu, kohupiima, liha - igasugust kodutoitu. Ja söön 4-5 korda päevas.

Tahaks just teada, kas sojavalk on halvem kui vadakuvalk.

Muudetud kasutaja linkin poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Viimati Sirvimas   0 liiget

Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.