Crissu 0 Report post Posted March 18, 2006 Mis te arvate sellest harjutusest?Olen naine ja olen nyyd seda harjutust teinud u 8 kuud ja mulle meeldib see väga. Aga vahepeal jääb alaselg nagu valusaks, et siit tekkiski küsimus: et ega see pikka aega tehaes seljale hakka? Praegu kasutan raskuseks 65 kg ja tahaks veel kaalu juurde panna, kuid kardan, et järsku mõjub seljale halvasti....Kas keegi teab? Ja kuidas ise sellesse harjutusse suhtute? Share this post Link to post Share on other sites
TANK 3 Report post Posted March 18, 2006 arvan et peaks kasutama vööd ja/või treenima ka alaselga et see maha ei jääks siis on vigastused kerged tulema. Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted March 18, 2006 Kükid kastile vahelduseks sisse!(mul hetkel vasikavaimustus nendest) Share this post Link to post Share on other sites
carter 0 Report post Posted March 18, 2006 to crissu: võibolla asi väheses venituses/soojenduses või harjutust tehes kallutad keha liialt ette, mis on halb alaseljale.Endal oli selline probleem, kuna suure raskusega kippusin keha ette kallutama.Nüüd jälgin rohkem rühti.Samuti võtsin kavasse küki kang rinnal, mis sunnib keha sirgena hoidmist. Share this post Link to post Share on other sites
eintsius 0 Report post Posted March 18, 2006 Harjutus on hea. Selga võid vigastada täiesti reaalselt. Selle vältimiseks treeni regulaarselt alaselga ja kõhtu. Ka ülaselga tasub treenida, sealt on ka võimalik selgroogu vigastada. Kõige turvalisem on siis teha, kui oled enne kükkimist vahetult selja "verd täis pumbanud". Tõstevööd peaksid kindlasti kasutama, vähendab selja vigastamise ohtu tunduvalt. Pärast trenni peaksid alati rippudes selgroo lahti venitama, ja üldse selga igatpidi venitama. 65kg on naiste mõistes suhteliselt hea raskus juba, juurde võib alati panna , aga ei tohi uue raskusega pingutada viimaste korduste tegemisel. Pärast nädalast või pikemat pausi ei tasu samuti kohe uue raskusega jätkata treeninguid. Share this post Link to post Share on other sites
birra 0 Report post Posted March 18, 2006 Harjutus on hea. Selga võid vigastada täiesti reaalselt. Selle vältimiseks treeni regulaarselt alaselga ja kõhtu. Ka ülaselga tasub treenida, sealt on ka võimalik selgroogu vigastada. Kõige turvalisem on siis teha, kui oled enne kükkimist vahetult selja "verd täis pumbanud". Tõstevööd peaksid kindlasti kasutama, vähendab selja vigastamise ohtu tunduvalt. Pärast trenni peaksid alati rippudes selgroo lahti venitama, ja üldse selga igatpidi venitama. 65kg on naiste mõistes suhteliselt hea raskus juba, juurde võib alati panna , aga ei tohi uue raskusega pingutada viimaste korduste tegemisel. Pärast nädalast või pikemat pausi ei tasu samuti kohe uue raskusega jätkata treeninguid. Hea harjutus umbes 25% juhtudel võid ennast vigastadatee seda kindlastkui sa üle tee minnes jääd 25% tõenäosusega auto alla kas sa lähed üle tee? Share this post Link to post Share on other sites
Crissu 0 Report post Posted March 18, 2006 Kükid kastile vahelduseks sisse!(mul hetkel vasikavaimustus nendest) JRX, ma ei saanud sellest sinu lausest aru: mis tähendab kükke kastile sisse tegema? See on vist mingi jõusaali släng, mida ma ei tea Share this post Link to post Share on other sites
Crissu 0 Report post Posted March 18, 2006 See tõstevöö tundub küll olevat suurte jõumeeste teema....mul oleks vist tiba imelik seda endale ümber panna.....Ja tegelt ei teagi kuidas seda teeksin...kas tõmmata pingule või....... Share this post Link to post Share on other sites
Kurupt 0 Report post Posted March 19, 2006 loomulikult ysna pingule et fikseeriks selja asendi 2ra. Ei ole see t6stevöö midagi nii j6umeeste teema, see on nende teema kes turvaliselt trenni soovivad teha. tegelt tahtsin küsida rahvalt kas keegi on tuttav väljendiga : SQuat till you puke! Ja seda, et on siis keegi pärast kükkimist oksendanud kah? Mind ühekorra on iiveldama kyll ajanud, treenisin heasti yle:) Share this post Link to post Share on other sites
Training 0 Report post Posted March 19, 2006 ma oksele pole hakanud,aga on nii old et kui suurema raskusega kükke teen siis peale seeriat hakkab pea täiega ringi käima ja iiveldust on ka esinenud! Share this post Link to post Share on other sites
kaiv 0 Report post Posted March 19, 2006 ma oksele pole hakanud,aga on nii old et kui suurema raskusega kükke teen siis peale seeriat hakkab pea täiega ringi käima ja iiveldust on ka esinenud! See peaks olema märk sellest, et on liiga vähe aeroobset tehtud. Endal oli vahepeal sama probleem. Nüüd teen nädalas 4-5 korda aeroobset ja asi ok. Share this post Link to post Share on other sites
murka 0 Report post Posted March 22, 2006 Tõstevööd peaksid kindlasti kasutama, vähendab selja vigastamise ohtu tunduvalt.ja kus XS-suurust tõstevööd ka müüakse või sellist, mille ümbermõõdu saab tõmmata kuni 55-65 cm-ni? Kaks ringi ümber keerata? Share this post Link to post Share on other sites
Kurupt 0 Report post Posted March 22, 2006 ma oksele pole hakanud,aga on nii old et kui suurema raskusega kükke teen siis peale seeriat hakkab pea täiega ringi käima ja iiveldust on ka esinenud!See peaks olema märk sellest, et on liiga vähe aeroobset tehtud. Endal oli vahepeal sama probleem. Nüüd teen nädalas 4-5 korda aeroobset ja asi ok. Tegelikult on see märk ületreeningust! Profileeris on kõik kulturistid sellega tuttavad ning ka Arnold on öelnud, et on palju kordi pärast trenni oksendanud - aga see kõik on enda huvides - märkis ta lõppu. Share this post Link to post Share on other sites
BULDOOSER 0 Report post Posted March 22, 2006 ma oksele pole hakanud,aga on nii old et kui suurema raskusega kükke teen siis peale seeriat hakkab pea täiega ringi käima ja iiveldust on ka esinenud! Võimalik , et kang on sul turjal liiga kõrgel,kaela peal , mõnel vajutab niimoodi vere natuke kinni, aga võibolla ma ajan jama, proovi natuke madalamale panna.Aga palju see suur raskus sul on? Share this post Link to post Share on other sites
Aryan88 0 Report post Posted March 22, 2006 siin võib põhjusi olla kümneid:selgroo kõverused: skolioos, küfoos, lordooslülide vahelised kettad võivad närvile hakkata mõju avaldamalülid vahe võib olla liiga suur, mis annab raskustega tundalülidevahelin kõhre võib olla krobeline jne jnesoovitan arsti juurest läbi käia ja pilt kõigepealt seljast teha, kui see on korras, siis tuleb oma tehnika üle vaadata.. ning muidugi võib korsetiosa ka nõrk olla, siis tuleb seda lihtsalt järgi treenidakontakteeru erialaarstidega, saad kindlasti mingi vastuse Share this post Link to post Share on other sites