Jump to content
olli

"Pumba" efekt

Recommended Posts

Netist lugedes on silma jäänud, et kui lihas pärast harjutusi on tublisti verd täis "pumbatud", siis mõjub see lihase arengule positiivsemalt võrreldes harjutusega, kus lihast lõpuks väga täis ei pumbata.

Milles konkreetselt see positiivne mõju võiks seisneda (if any)?

Ja kas see maagiline "pumba" mõju võib kahaneda kui trenni lõpus 45 minuti rattasõidu järel kahanevad kõik eelnevalt täis pumbatud lihased enam-vähem oma tavapärastesse mõõtudesse?

(üks küsimus lollim kui teine, ärge maha lööge)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

positiivne mõju...positiivseks mõjuks võib vist lugeda, et suurenenud verevarustus lihastes viib ära tekkinud piimhappe ja toob asemele uusi toitained.Pumba efekt tekib anaeroobse tegevuse korral, kus tarbitakse palju süsivesikuid ja tekib palju piimhapet, mis on vaja kiiresti ära viia, nii suurenebki verevarustus (sest veri ju kannab neid aineid) lihastes.Rattasõit rahulikus tempos on aga aeroobne tegevus ja selle korral tuleb energia peamiselt rasvadest ja piimhapet ei teki, seega pole vaja ka suurenenud verevarustust.

Seda pumba efekti annab suurendada lämmastioksiidi tarbides, sest see on peamine kudede verevarustuse taseme määrajaid ja sellega võib see pumba effekt lausa päev läbi kesta, aga ma arvan et see on kahjulik.

Teine võimalus selle pikendamiseks on kasutada viagrat :P ma olen kuulnud et mõned kulturistid võtavad seda enne lavale minekut.Juhul kui neile laval olemine seksuaalset erutust ei paku, siis ei lähe kõvaks ka vaid vereringe muutub hoogsamaks.

Parandage mind kui ma eksisin :lol:

Muudetud kasutaja maximus89 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×