Jump to content
webwaim

BodyPump VS Jõusaal

Recommended Posts

Minu sooviks on mitte niivõrd suurendada lihasmassi ja kasvatada jõudu, vaid pigem muuta olemasolevad lihased reljeefsemaks (separatsioon on vist selle nimi;) ) ning põletada rasva.

BP on intensiivne aeroobne treening, raskused peaksid stimuleerima ka lihaskasvu.

Samas, jõutreening suurte korduste arvuga seerias on just lihaste reljeefsuse arendamiseks.

Kui aga ajapuudusel pean ma valima ühe neist, siis kumb on efektiivsem lihaste vormija?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan, et bodypump, kuna harjutusi tehakse intensiivselt väheste raskustega. Samas annab ka jõusaalis lihaseid vormida, Ei tee mitte rinnalt surumist näiteks 3 seeriat 10 korda seerias vaid 5 korda 20 ja vähema raskusega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina pumpi ei suudaks üle 2-3 korra nädalas teha-liiga suure koormuse annab see vehkimine liigestele (praegu teen korra-kaks nädalas, vahelduseks jõusaalile-seda vaid päevadel, kui olen eelnevalt öösel tööl olnud ja korralikku saalitrenni teha ei jaksaks). St tempo on liiga kiire kohati. Jõusaalis saan ise valida, mis tempoga teen.

Aa, ja vot veel, ei meeldi, et venitustele on jäetud nii vähe aega. Jõuan vaevalt lihase korra sirgu tõmmata ja juba vaja teist lihast venitada :unsure:

Muudetud kasutaja aktivist poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Separatsiooni jaoks peaks ju tegema rohkem isoleerivaid harjutusi ja lihast võimalikult erinevate harjutustega ja erineva nurga all koormama (loomulikult mitte ühes trennis), aga BodyPumpis tehaks baasharjutusi- seega mina soovitaks küll saalis käia.

Muudetud kasutaja Undionu poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina olen käinud BodyPumpis mingi kaks ja pool aastat ja minu arust on see parim viis lihaste reljeefseks muutmiseks. Muidugi on BP-i juures ka mõned miinused, kuna näiteks ei treenita just naiste jaoks nn kriitilisi lihaseid (reie sise ja välisküljed)- neid tuleks siis täiendavalt ise treenida. Ja venitustele on tõesti veidi vähe aega jäetud, kuid alati on võimalik peale trenni endale 20 minutit täiendavaks venituseks võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×