Jump to content
miisukene

Naised ja bodypump-yletreening?

Recommended Posts

Ise olen suhteliselt sportlik ja tunnen,et 2-3jõutrenni nädalas täiesti piisav.Aga pigem tahaks targematelt teada,kui palju võib bodypumpis käia,sest sõbranna on üldse suht vähe trenni teinud oma elu jooksul ja nüüd läks kohe 4korda näd. bodypumpi ja 1kord jõusaali? Kas see liialt lihaseid ei koorma?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sellist kava 5 suhteliselt raske trenniga nädalas pikemat aega harrastada, siis võib see ületreeninguni viia.

Loomulikult sõltub see paljuski Bodypumpis valitavatest raskustest, treenitusest ja individuaalsetest eripäradest. Korralike raskustega treenides ei taastu lihased aga lihtsalt ära järgmiseks trenniks.

Ainus töötav variant nelja või enama BP-ga nädalas on minu arvates see, kus raskuste valimisega koormab sama lihasgruppi tõsisemalt üle ühe treeningu ja teisi lihasgruppe rohkem siis vastavalt teistel päevadel. Üks võimalik variant oleks 1. trennis rõhk jalgadel, rinnal, triitsepsil. 2. trennis suurem rõhk seljal, biitsepsil, õlgadel. Aga see on puhtalt isiklik spekulatsioon ja algajatele seda ei soovita.

Mina korrigeeriks seda kava nii, et üle 3 korra nädalas BP ja jõusaali kokku ei teeks. Küll aga lisaks 1 (või maksimaalselt 2) spinningu või vähem-anaeroobse (;)) aeroobika.

Oluline on, et sõbranna sul oma keha kuulaks ja ennast üle ei väsitaks sportimisega ei füüsiliselt ega psüühiliselt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

nõus eelmise vastajaga, oma kogemusest tean, et kaks päeva järjestikku BP teha on liiast. Kui ikka BP-s anda endast kõik, siis järgmisel päeval on täiesti jõuetu tunne taas kangi kätte võttes, täielik aja raiskamine - õigem oleks sörk metsas või mis iganes muu aeroobne trenn, või hoopis taastuda ja ülejärgmisel päeval taastununa minna jõusaali v BP ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×