Jump to content
-aron-

rasvapõletus trenn

Recommended Posts

Kas nii on sobiv kui teen kolm korda nädalas jõusaali,enne soojendusex pool tundi aeroobset näitex jooxmine.Ja trenni vabal päeval teen aeroobselt45 minti kuni 1 tund.Jõusaalis on korduse kuni 15 ja paus kusagil 30 seki kanti.

Kas selline trenn on aksepteeritav ,et kas end üle ei treeni....

Muudetud kasutaja Rebane poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas see aitab rohkem, kui alguses soojaks ja siis lõpus rasva põletama?

Ma näiteks teen enne trenni algust 20 minutit ja pärast ka 20.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üldiselt on jah lõpus parem teha aeroobset.Aga mis su trenni eesmärk üldse on, nagu küsiti?Kui kaalu mahavõtmine, siis räägime õigest asjast...aga aeroobne võib olla peaaegu null kui toitumine paigas pole...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kindlasti jõutrenn enne ja aeroobne pärast. Soojendus muidugi kõige ette. AGA kui su eesmärgiks on rasvapõletus, siis unusta TAVALINE aeroobne treening ja hakka intervalle tegema. Kõige lihtsam - Tabata sprinte näiteks või siis kui võimalus on siis Taku HIITi (High Intensity Interval Training) või muud sarnast kava. See on rasvapõletamise koha pealt kordi efektiivsem kui isegi IGA päev tund aega jooksu tiksuda. Kui huvi on, siis otsin kava.

Lisa:

Kardan, et enamustele on Tabata nimi võõras - minu teada oli tegemist teadlasega, kes katseliselt tõestas, et intervalltreening valemiga 20 sekundit tööd 10 sekundit puhkust on optimaalne rasvapõletuse, lihasvastupidavuse ja veel asjade jaoks. Tavaliselt tehakse neid nelja minuti (8 seeriat) kaupa.

Seega Tabata sprindid näiteks on et lindil 20 sekundit sprindid TÄIEGA, siis 10 sekundit sörgid aeglaselt, jälle 20 sekundit täiega sprinti ja 10 sörki... ja nii 4 minutit e. kaheksa seeriat. Väike puhkus ja uuesti.

Kui teed Tabatasid harjutusega, kus on korrad (näiteks keharaskusega kükid, kätekõverdused, lõuatõmbed jne), siis eesmärgiks on teha täiega (näiteks esimese 20 sekundiga jõuad teha 20 kükki) ja siis MITTE lasta sellest numbrist allapoole. S.t. üritad hoida tempot 20 kükki 20 sekundiga, siis 10 puhkust (sellise harjutusega on puhkused tavaliselt täielikud s.t. lihtsalt lõdvestad jalgu ja ootad) ja jälle 8 seeriat.

Hiljem on näidatud, et 20-10 valem ei ole midagi unikaalselt vaid see sõltub ja seda võib varieerida (näiteks ühel nädalal 20-10, teisel 90-45, siis 30-15), aga Tabata on jäänud standardiks.

Kõkidele jõumeestele/naistele väljakutseks näiteks selline kava :P :

"Tabata something else"

Complete 32 intervals of 20 seconds of work followed by ten seconds of rest where the first 8 intervals are pull-ups, the second 8 are push-ups, the third 8 intervals are sit-ups, and finally, the last 8 intervals are squats. There is no rest between exercises.

Kava "skooriks" on kõikide harjutuste summakordused. Näiteks:

Lõuatõmbed = 37

Kätekõverdused = 80

Kõhulihased = 59

Kükid = 88

Summa = 264

Muudetud kasutaja jrx poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vabandust, lootsin, et see on niikuinii ilmselge... loomulikult ei ole sprindid "aeroobne" treening. Mu point oli pigem see, et peakski vahetama aeroobse intervallide vastu kui rasva tahad põletada. Aeroobne las jääb maratooneritele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×