Jump to content
Sign in to follow this  
Alar

proteiinid

Recommended Posts

No 1 täidab korraga kahte funktsiooni, aitab rabvida ja ennetada liigeste vigastusi ja katab lisavalgu vajadust. Hüdrolüüs võimaldab ka valgu kiiremat omastamist, seda eriti peale treeningut ja öine aeg. Lemon on lihtsalt lisavalgu vajaduse katmiseks, sellepärast ka taskukohasem. Kui ei ole liigeseprobleeme võib vabalt kasutada ka Lemonit. Ise eelistan No 1 ( varem oli liigeseprobleeme, enam mitte).

Kui tähelepanelikult lugeda, kõlab eelmisest tekstist läbi, et No1 sobib hästi nii peale trenni kui öisel ajal. Peale trenni on hea võtta kiiresti imenduvat valku kuna organism omastab seda kiiresti ja juba tunni möödudes oleks mõttekas süüa valgu ja süsivesiku rikast tavatoitu.

Niipalju kui mina olen aja jooksul lugenud, siis kõik spetsialistid väidavad, et öösel tuleks just tarbida aeglaselt imenduvat valku, mis tundub igati loogiline olevat. Võib-olla Ott seletaks lahti oma poolse versiooni.

Öösel on organism puhkeasendis ja hüdrolüüsitud valku-( vastab seedeprotsessile organismis) on organismil kergem omastada ja magu ei pea erilist vaeva nägema selle toidu seedimiseks. Mida ei soovita õhtul ja öösel süüa on lihtsüsivesikud ( kiiresti imenduvad ), soovitav on kasutada liitsüsivesikuid, mis sisaldavad kiudaineid. Võib- olla seletad lahti oma poolse versiooni.

See on selge, et peale trenni tuleks tarbida kiiresti imenduvat valku. Päeval me enamasti tarbime ju tavatoitu mis imendub aeglasemalt, miks siis öösel peaks jälle kiiresti imenduvat tarbima. Kui inimene on puhkeseisundis, siis teatavasti kasvab lihas kõige jõutsamalt, sellel ajal peaks just saama pidevalt juurde aeglast valku. Viie aasta jooksul mis mul on käinud regulaarselt "flex", "M&F", "Musclemag", ei ole ma sealt vastupidist välja lugenud. Ah ei ole siin mõtet vaielda, parem kakleme (nali).

Ütle nüüd kas nii on õige... Kohe peale trenni joon kiiresti imenduvat Protein no1, toidu kordade vahel võin siis juua veidi aeglasema imendumisega Whey Lemon Super-it ja öösel kui olen juba paar tundi maganud teen Proteiini no1 sheigi. ...Ja veel kui joon 4 valgusheiki igal öö-päevl A-hommikul kohe kui tõusen. B-2 valgusheiki päeval toidu kordade vahel ja kui on trenni päev siis pärast trenni. C-öösel, kui olen juba paar tundi maganud.

Kaido, hommikul soovitan kindlasti süüa tavatoitu, see annab meile energia päevaks, sheigid võiks jääda päeva peale kui on kiirem aeg ja võib- olla ei ole aega keskenduda söömisele. Muidu on süsteem ok. Vambola, ega see asi nüüd nii hull ka ei ole, et lemoniga üldse ei kasva, lihtsalt mina olen harjunud tarbima öösel No 1, peaasi et mingit valku anda öösel, millest kasvada.

M.M tean, et kavatsed võistelda, võime teha väikese eksperimendi, mina joon öösel No 1, sina Lemonit ja võistlustel vaatame kumb sai parema tulemuse ( nali ).

Loe 10 soovitust massi kasvatamiseks, lisaks veel niipalju, et süsivesikud mängivad massi kasvatamisel suurt rolli, kuid neid on lihtsam saada tavatoidust.

Nii. Ons siis mõtet peale trenni Lemonit võtta või pole ? Oeh. Olex teadnud et selle lihase kasvatamisega nii palju jama on(peale selle et trenni teha) polex jamama hakanudki :)

Jätka nii, nagu sa oled seda senini teinud, soovitav on peale trenni lisaks sellele kui on ainult valgubaasil toidulisa võtta juurde mõni puuvili või juua mahla ( et taastada energiavarud ).

Mina eelistaks öösel kiiresti imenduvat proteiini, kuna keha suudab korralikult tegeleda ainult 1 asjaga korraga - antud juhul kas siis seedimise või magamisega. Mida kiiremini lobi omastatud saab seda kvaliteetsem on uni, sama asi on üldiselt ka enne trenni söömisega. Enne trenni korralik maotäis sisse ajada ja võid põhimõtteliselt trenni minemata jätta.

Tänapäeva kulturism on üldiselt üldse üks väga destruktiivne eluviis, kuna 6 ja enam söögikorda päevas on väga kurnav seedeelundkonnale.

Nätsu närida ja mõelda saab küll korraga. Point on muidugi sees, et enne magamaminekut kõvasti süüa ei tohi, kuid proteiinikoks ei ole raskesti omastatav. A vat lambalihakebab kell 12 õhtul on küll päris põnev ;)

Seedeelundkonna "kurnamine" on küsitav, samamoodi võib oletada, et ei väsita ennast aasta otsa, oled teleka ees ja lihas kasvab.

Kristjan, kas oled äkki lugenud neid õhukesi brozhüüre tervislikust toitumisest ? nime ei mäleta, aga mingi kurja papi kirjutatud, Kaks raamatukest, iga lehekülg soovitused et sööge toorest kartulit ja tehke glaubrisoolaklistiiri :) raamatu lõpus oli papi jõudnud järeldusele, et ei ole mõtet seletada ja hakkas sõimama: "kurat inimene ei pea nagu hüljes teleka ees vedelema ja krõpse sööma, kasige kell 6 hommikul jääauku !! :) :)

Oma point muidugi on, aga äärmus pole kunagi hea. No offence :)

Tabasin end mõttelt järgmiselt: Kaupmehed on ikka osavad sellid. Enamus siinsetest kylastajatest on arvatavasti tavalised treenijad kes teevad trenni et end hästi tunda ja vormis olla. Nagu ka ntx. mina. Aga vägisi jääb mulje siinsetest foorumitest et ilma igasuguste lisanditeta ei saagi enam lihasele kasvu. A kuda siis vanasti mehed lihast kasvatasid. Meenub koolipõlvest et tyybid kes trenni tegid regulaarselt olid ikka kapid kyll. Ei söönud nad ei kreatiini ega muud värki. Seda et valku peab saama - seda kyll. Arusaadav. Aga need muud lisandid on vast ikka aktiivsetele võistlejatele paras tarbida. Nii et...... Tuleb trenni teha ja syya - kyll siis lihas tuleb. Arvan ma. Ei maksa neid kaupmeeste jutte nii 100 % tähele panna. Või mis ?

100% ei maksa uskuda aga mingi iva on olemas. Ilma lisavalguta saab päris kergesti üle treenida. Samuti on kreatiin väga efektiivne seisakute ületamisel. Animal Pak lubab treenida suurema koormusega, enesetunne paraneb ja imelikul kombel unevajadus veidi väheneb. Nii et mõned lisandid väga abiks. See et sa kooliajal mõnda kappi nägid, ei muuda midagi. Kooliajal olid noorem ja kõik tundusid kapid :) ja pealegi, võibolla need vennad olid 10 aastat treeninud ?

Muidugi, mingit FLEXi reklaame ei tasu uskuda. Tahtejõud ja raud on kõige tähtsamad.

Kui võtta öösel hästi imenduvat valku, nagu no 1 seda on, siis imendub see ju kiiresti ja mõne tunni pärast pead järgmise sheigi tegema. Kui võtan öösel ühe no 1-e sheigi, siis mitme tunni pärast on vaja jälle uus võtta?

Esialgu proovige iga öösel üks sheik teha, sellest on alustuseks küll, paljudel on ülestõusmisega raskusi, nii et ärge üle forseerige. Massi kasvatamisel teen ka ise ühe sheigi sellest on öösel küll, enne võistlusi vahest kaks sheiki.

Ole nüüd, ära tähti närima hakka, loomulikult saab mitme asjaga samal ajal tegeleda aga seda pead sa küll tõdema, et mõlema tegevuse efektiivsus väheneb seetõttu (nätsu närimist ei mõtle ma selle all mitte).

Neid brozhüüre ei ole ka juhtunud lugema aga kirjelduste põhjal usun, et ei ole millestki ilma kah jäänud:)

Äärmuslikuks võib pigem pidada ikkagi seda 6 toidukorda + öine sheik, kusjuures ei ole mitte minu isiklik arvamus, küsi oma perearsti käest mis too arvab sellise rezhiimi kohta.

Ise toimin kah üldiselt nende totumisreeglite järgi aga lihtsalt valgustasin foorumilugejaid ka arsti seisukohtadega.

No offence taken:) meeldiv on arutleda suutva inimesega diskuteerida.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.