Jump to content
kahm

Süsivesikuvaba dieet ?

Recommended Posts

Lugesin fitnessee´st artiklit "Süsivesikud, tänan ei" kus autor kirjutab, kuidas kaalu/rasva vähendamise eesmärgil tõstis tarbitava rasva hulga 300 grammini ja süsivesikuid vähendas 150 grammini ning hiljem viis süsivesikute tarbimise hoopis nulli...

Tahtsin küsida, et kas kellelgi on mingeid kogemusi sellise dieediga ja kas see "reaalsuses" ka toimida võiks ja kuidas tervisele mõjuks?

Ise olen 183 pikk ja kaalun 91 kg, Jõusaalis hakkasin pärast 4 aastast vaheaega käima jälle 2 kuud tagasi.

Praegu on areng ja tulemused normaalsed kui jätta korvale, see, et rasv võiks kiiremini kaduda :unsure:. Kaalust olen kaotanud hetkel 4 kilo kahe kuuga. Osa vähesest kaalu kaotusest on kindlasti tingitud lihase kasvust ja teine (arvatavasti suurem) osa jääb ikkagi toitumise taha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

olen proovinud. V6ib-olla mitte p2ris nulli, aga sysivesikuid tarbisin minimaalselt. alla 50 grammi. Ja kaal langes v2ga kiiresti. Pikaajaliselt ei ole muidugi m6tet niimoodi teha, aga proovida v6ib.

Mingit j6uetust ka ei tudnud, trenni tegin samamoodi nagu vanasti.

Muudetud kasutaja alessandro poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minul aga vastupidi. Proovisin ka seda dieeti. Pidasin 4 päeva vastu. Aga siis tuli nõrkus ja oksendus. Käed hakkasid värisema ja halb oli olla. :P . Muidugi kaal langes ka kiirelt :unsure: .

Samas mu sõbrannal ei olnud sellist asja et halb olla vms aga kaal langes. Kuid tõusis ka sama moodi kui langes.

Kuid proovida tasub ikka. Saad ise ettekujutuse sellest. Ja usun et kui suudad pärast dieeti ka jälgida oma söömist suudad ka kaalu hoida. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Süsivesikuid nulli ei tohiks küll ju viia... kuna glükoos on ainuke toit ajule. Sellisel juhul on ka normaalne, et mõne päeva kuni nädala jooksul tekivad aju töös häired, mis võib põhjustada nii oksendamist, iivelust, krampe jmt. Glükoosi saab teatud aja jooksul toota ka maks (glükoneogeneesiga talletatud glükogeenist), kuid sellega koormab asjatult maksa ja sõltub ka kui suured on glükogeeni varud. Kõikide dieetidega tasuks ikka jääda mõistuse piiresse ja mitte laskuda äärmustesse. Pigem saavutada efekt pikema ajaga kui kiiresti ja teiste elundite ja organite tööd = oma tervist kahjustades.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nujah, pigem ma vist mõtlesin, et normaalses organismis on glükoos ajule ainsaks energiasubstraadiks. Pikemaajalise nälguse korral või kui glükoosi tarbimine on 0, saab ju tõesti viia organismi nii kaugele, et aju hakkab kasutama ketokehasid, kuid siis läheb ka veresuhkru tase nii madalaks, et lihastöö on häirunud ja lihaste glükoosi tarbimine langeb. Treeningu ajal tundub see ju absoluutselt mõtetu ja arengut pärssiv?

Kui glükoosi puudus on suur ja kestev, toodab organism pidevalt ketokehi juurde ja juurde kuni lõpuks võib tekkida organismis atsidoos (happelisus), kuna ketokeha on oma olemuselt hape. Atsidoosi tavalisim sümtom ongi oksendamine, mida keegi siin just rääkis, et tal tekkis.

Nii et sellesse 0 glükoosi sisaldusega dieeti suhtuks ma endiselt üliettevaatlikult. Võib-olla 3 päeva võiks olla maksimum.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Atsetoon on küll üks kolmest ketokehast (=atsetoained) jah, kuid ta on nendest ainuke, mida ei suuda organism energia tootmiseks kasutada... ja ta väljutatakse uriiniga sellisel kujul nagu ta valmis tehakse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×