Jump to content
Steth

Aspartaam

Recommended Posts

Ostsin hiljuti esimest korda Tai Kane No1 proteiini ja ebameeldiva üllatusena avastasin, et sellele on lisatud magusainet aspartaam.

Aspartaam on pehmelt öeldes mitte eriti tervislik aine. 10% tema koostisest moodustab metüülester, mis seedeprotsessi käigus laguneb kiiresti metanooliks. Kuna tegemist on kunstlikul teel saadud ühendiga ei sisalda ta ühtegi metanooli kahjulikku mõju neutraliseerivat ainet.

Iga 100 g No 1 omandab organism "boonusena" 0.3g metanooli. Kogus võib tunduda väike, aga kui keegi pakuks teile 0.3g puhast metanooli, kas võtaksite?

Aspartaami kahjulikkusest saab põhjalikumalt lugeda http://www.dorway.com/tldaddic.html

Siini olen tarbinud "ASPARTAME FREE" logoga Universali proteiine ja tahtsin võrdlusmomendi tekitamiseks m­õni aeg mõne teise valmistaja tooteid proovida, kuid Tai Kane omad on nüüd kindlalt out. Kodumaine Biolab ei kannata üldse mingit kriitikat. On veel variante?

  • Downvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõne all olev aine on tihti kasutatav toiduainetööstuses. Aspartaam on tehismagusaine, ainevahetushäiretega inimesed kasutavad seda süsivesikute asemel. Aspartaami sisaldavad mitmed jogurtid, närimiskummid, kompvekid ja karastusjoogid. Ka AS Tallinna Piimatööstuse dieetjogurt sisaldab aspartaami. Meditsiinis on terve selle ajaloo jooksul kui aine kasutusele võeti, teada kaduväike arv mürkitusi(500). Väikeste aspartaami kogustega suudab organism edukalt toime tulla ja mingit metanooli/formaldehüüdi mürgitust pole vaja karta. Välja on arvutatud ka aspartaami päevase tarbimise norm , mis on 50 mg iga kehakaalu kg kohta. Järelikult inimene, kelle kehamass on 70 kg võib ööpäevas tarbida maksimaalselt 3,5 g aspartaami. Sahharoosile ümberarvestatult tähendab see ligikaudu 700 g suhkrut.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See, et aspartaam laialdaselt kasutusel on, ei tee teda põrmugi tervislikumaks. See 500 müritusjuhtu on mingi laest võetud number või on sealt lõpust paar nulli ära "unustatud".

Aga eks igaüks ise tea, kui kalliks ta oma tervist peab. Universal ei trüki ju pulli pärast "aspartame free" embleemi oma proteiinidele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tõsi ta on, et aspartaam on üks levinenumaid magusaasendajaid, vältimaks sahharoosi kasutamist, kuid väita et tegemist on tervisele üliohtliku kogusega on naeruväärne. Miks tervisekaitse, kes peaks hoolitsema inimeste tervise eest on andnud käitlemisloa Protein No1 ja teistele Tai Kane toodetele kui tegu oleks väga ebatervislike toodetega? Kui palju on tarbijaid, kes söövad No 1 100gr. päevas ? Ise olen No 1 kasutanud ´viimased paar aastat ja tähendanud ainult positiivset mõju, leevendust on saanud valutavad liigesed. Ma soovitaks neile kes tahavad näpuga järge ajada, uurida mida teevad sellised tooted nagu ( tubakas, alkohol ja muud meelemürgid ) ja mitte keskenduda tervisetoodete mahategemisele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teadupärast peaks kah konjak sisaldama mingi hunniku metanooli, nii et kui ikka suudad mingi kõva hunniku seda head vedelikku endal sisse lyrpida, ei ole enam surm kaugel. Ja olen sama meelt madisega - tee mis tahad, ära sured millalgi nigunii. On see siis valesti elamine või tänavalt juhusliku purjus juhi autost lõõgi saamine.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei julge ühest seisukohta võtta, kuid lugesin paarist raamatust aspartaami jubeda mõju kohta ning otsisin ka internetist ning üks artiklitest:

http://www.davidicke.net/medicalarchives/badmed/aspart.html

Eks igaüks peab ise otsustama. Kasutan ka praegu No 1, kuid igatahes olen püüdnud vältida igasuguseid dieetkokasid jms. Ning tervisekaitse jms sellise kohta ütlen, et aspartaami kasutamisega kaasneb ülemaailmselt liiga suur bisnes, et seda keegi keelustama hakkaks. Raha liigutab ju mägesid!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis te arvate suhkruasendajast?

Kes siit seda üldse tarvitab?

Mis siis, kui ma õhtul magusaisu rahuldamiseks joon teed suhkuasendajaga?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui te kasutate aspartaami,siis on see ohtlik mürk:http://www.greengate.ee/index.php?page=8&id1=7517

edasi lugege ise.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eraldi ma ei tarbi suhkruasendajaid, aga näiteks whey lemon super koostises on aspartaam küll.

Siiski ei tapa see kedagi ma usun. Kunagi arvutasin palju ühest lemoni shakest aspartaami tuleb, lähtudes pakil olevast kirjast, et seda on 0,3%. See kogus oli ikka oma 10 korda väiksem Euroopa Liidu poolt soovitatud päevasest maksimumist.

Võimalusel tasub muidugi vältida aspartaami, midagi head temast ei tule kohe kindlasti :angry:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks vanaduses näeme, mis meiega on toimunud...

Aga selle magusaisu kohalt, siis võtab küll. Kui tee sisse panna suhkruasendaja, siis pärast enam polegi magusaisu ja meel hea, et süsivesikuid ei ole eriti palju sisse laadinud õhtul.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Glükoos on aju toit.Kui te vähendate magusa tarbimist ,siis vähendate sellega ka aju toitumist.Michigani ülikooli uurijad tõestasid, et sünteetilised suhkruasendajad rikuvad tasakaalu nälja- ja täissöönu-tunde vahel, mis põhineb aju reaktsioonile glükoosi sialduse kohta veres. Nii et kõhnuda soovijad ei peaks magusat oma menüüst sugugi täielikult välja jätma.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma näen, Oldman, et sa võtad toitumise teemadel palju sõna. Nüüd räägid, et kuivatamise ajal võiks ikka glükoosi ka süüa. Kas siis sukroosi ka või?

Sinu seisukohavõtud tekitavad minus mulje, et sa oled tõeline asjatundja, ning tekitavad suure huvi, kuhu su teooriad sind on viinud. Mis taseme kulturist sa oled ja kuidas treeningud üldse lähevad nende teooriate järgi tehes?

Olen oma kuivatamisprojektiga hetkel üsna hädas. Palun, äkki sa võtaksid oma teadmised kokku ja koostaksid mulle ühe toitumiskava, millega ma võiks praeguse 90kg pealt 80kg peale saada 10 nädalaga, kusjuures maksimumjõu näitajad väheneksid minimaalselt. Oleksin valmis tegema kuni tund aega cardiot peale trenni, split on hetkel 3+1.

Probleemist võib lugeda siit.

Rasvaprotsent võib hetkel olla kusagil 14 kandis. Rinnalt 135kg, kükk 135kg, jõutõmme 200kg. Baaskaloraazh võib olla näiteks 3200 KCal.

Toidulisadest olen valmis kasutama glutamiini ja kreatiini.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

To:Mart Parve

Neti teel juhendamine on üks väga tänamatu tegevus,see eeldab pikemat koostööd ja väga põhjalikku analüüsi eelnevast .

Nii palju ütleksin,et püstitatud eesmärgid on ebareaalsed,st.nii lühikese aja jooksul ei realiseeru.Sobiv kõhnumistempo oleks 250 - 500 g nädalas ja see eeldab energia puudujääki 250 - 500 kcal päevas.Sellise tempoga oleks võimalik alla võtta 6 -13 kg poole aastaga.Tuleb arvestada,et kõhnumistempo aeglustub aja jooksul.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja veel,kui vähendad toiduga saadavat energihulka,siis vähenda ka koormusi.Organismile on vaja ka aega ümberkorraldusteks,küll tulemused pärast poole ka tõusma hakkavad.Aga väiksema kehakaaluga on ka jõunäitajad väiksemad,nii et sellega peab arvestama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aa. Noh Ott Kiivikas näiteks propageerib, et alla peaks võtma ca 1kg nädalas. Ma kuulsin siit foorumist, et Otil olla raskusi olnud võistluste võitmisega, olla teine Moskva karule õige napilt peale jäänud. Et äkki sa tutvustaksid Otile ka oma teooriat, et ta üle 500g nädalas ei tohiks alla võtta? Ma usun, et tal oleks hea meel, kui sa aitaks teda, et ta järgmised võistlused ikka pikema puuga ära võidaks.

Aga ma ikka uuriks edasi, et kuidas sul endal teeningud lähevad, Oldman? Huvitav oleks teada. Kui su teooriad on sinu peal hästi töötanud, siis järgiks isegi. Aga kui sa suvaline nahk oled, siis jätaks järgimata :angry:

Magusainete kohta järgmist: on tippkulturiste, kes ütlevad, et magusained trikitavad keha arvama, et energiat on rohkem kui seda tegelikult on, mis hoiab lihaste insuliini-tundlikkuse üleval ning ainevahetuse kiiremana. Sama efekt on nn fiiberballasti söömisega. Kui süüa kõht kurki täis, siis keha arvab, et on söödud küll ja nüüd võiks aktiivsemalt kaloreid kulutada, et nälga ju ei ole. Aga söögist energiat reaalselt ei tule, tulemuseks siis rasvade lammutamine.

Aga foorumlastele soovitaks, et ärge võtke suvalist targutamist väga südamesse :P Kuulata maksab peamiselt neid, kellel on kõvad tulemused ette näidata. Aga isegi NENDE jutt kehtib NENDE ENDA kohta, mitte sinu kohta. Nii et peamiselt kuulake oma SISEMIST HÄÄLT. Mina näed ei kuulanud ja keerasin hea vormi poolteise kuuga üsna sinnakohta. Nii et mind ärge kuulake! ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ma tahaksin väga Mardi üleskutset toetada. Tõesti siin on komme rääkida vormis, et nii peab ja nii on õige.. sest ma olen seda kuskilt kuulnud ja kuskilt lugenud. Eks isegi kipu ju vahel nii ütlema. Minu arust võiksime siin foorumis rääkida tõepolest rohkem sellest mida me ise oleme läbi katsetanud ja mis tulemused on meil ühel või teisel puhul olnud. Las teooriad jääda teoreetikutele, kuid kui neist rääkida võiks ka alati viidata allikale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×