Jump to content
sander008

...

Recommended Posts

karvoneni valemi järgi on mu "target zone" 154 - 172 (mul suht kiire pulss, 75 tavaliselt, 24 a vana)

et siis kui rasva sooviks põletada peaks pulssi hoidma 154 juures?

muidu masinatel kirjutatud et minu vanused peaksid hoidma u 139 juures.

ja siis veel olen kuulnud, et kuidagi on võimalik viia organism seisundini, kus rasvapõletus toimub edasi ka pärast trenni lõppu...et ka selle kohta paluksin veidi infot :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

154-172 on Sinu südamemahu treenimise tsoon,kuni ~154-ni kulutad rasvu võrreldes süsivesikutega tõepoolest rohkem.

Eriseisund?Peale intervalltreeningut ja kestvat kõrge intensiivsusega treeningut anaeroobse läve (Sinu puhul ~172) naabruses on ainevahetus niivõrd kiirenenud,et toimub niinimetatud järelpõlemine,mil organism kasutab enda taastamiseks ~ 90% ulatuses rasvhapete oksüdatsioonist saadud energiat.Kuid niimoodi ei saa keegi lambist treenima hakata,vaid selleks peab olema laotud piisav aeroobne põhi,muidu võib südamele liiga teha,sest pulss tõuseb viimaste lõikude lõpus maksimaalse lähedale ja kestvustreeningu puhul üle anaeroobse läve.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

117-137 vahel, ehk keskmiselt siis hoia 127 peal. Muidugi pole näpuga nii täpselt vaja järge ajada. Pidevalt treenides ja aja möödudes tunned juba ise õige pulsi ära enesetunde järgi ning pulsikella pole enam vajagi. Mida väiksemaks rasva protsent läheb ja treenituse tase tõuseb seda raskem on pulssi sellel tasemel hoida selles mõttes, et tuleb kas vastukoormust või kiirust tõsta. Mõõda oma pulssi ka hommikul ärgates, seda saab lihtsalt arvutada, hoiad sõrme pulsil 15 sekundit ja loed kokku mitu korda tuksub ja korrutad neljaga. Mida madalam seda parem. Ületreeningu korral tavaliselt lööb ka hoopis pulsi üles. Nt. mul endal enne võistlusi on pulss hommikul 35-40 vahel, tavainimesel on see tavaliselt 50-60.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×