Jump to content
sylver

Punnid kaenla all

Recommended Posts

Mul selline jama et nädal tagasi tekkisid kaenla alla sellised mäda punnid ema ostis mingit rohtu mida panin peale ning 1 käelt äks ära siis aga tuli teisele. Jube valus on ka kätte ei saa eriti liigutada. Äkki keegi teab millest see tuleb ning kuidas neist lahti saada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hm, ehk aitab igapäevane kaenlaaluste pesemine. Tegeled sa spordialadega? Võtame nt jõusaali. Kui sa treenid ilma varrukateta särgiga, puutud sa paratamatult kokku mustusega. Trenazöörid on ebahügieensed ja kubisevad bakteritest. Higi ja mustusega määrdunud nahapind loob soodsad tingimused vistrikute tekkeks.

Ise olen jõusaalis märganud, et mitmel inimesel on selg vistrikuid täis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Sinna kuhu ma enne panin läks ära aga selle 1 suuri punni asemel tuli mitu väikest

Ega sa juhuslikult vistrikuid katki ei pigista? See oleks sinust rumal, sest katkipigistatud vistrikust tekivad uued. Pane vistriku peale nt joodi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No vaata et enam nii ei juhtuks. Isoleeri oma punnid väliskeskkonnast-st pane plaaster peale. Ehk oleks praegu targem varrukatega särki kasutada. Igal juhul- kui see asi üle ei lähe, oleks targem minna pereasrtile. Siiski usun, et minu poolt nimetatud preventatsioonidest on abi. Järgi neid!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ka mõningad ohatise-liigid saavad alguse just sellisel viisil, et alguses on üks-kaks punni, mis hiljem levivad. Asuvad nad tihedalt üksteise kõrval ja on põletikulised ja valusad. (Nt. vöötohatis, mis võib tekkida suvalises piirkonnas peast kuni niueteni). Kuid sellisel juhul kaasneb tõesti ka suur valu antud piirkonnas.

Loodetavasti ei tule sul aga seda varianti esialgu karta. :ph34r:

Muudetud kasutaja tomster poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

käisin siis täna naha arsti juures ning ta vaatas seda siis mõtne ning ütles kirurgi juurde kohe.:D Käed on nüüd põhimõtleliselt korra ainult mõned nädalad ei saa jõusaalis käia. :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
QUOTE (Vahue @ 9 Dec 2005, 19:39)

Ise olen  jõusaalis märganud, et mitmel inimesel on selg vistrikuid täis.

No see nüüd küll jõusaali aparaatidest ei tulene ega halvast hügieenist (kuigi vähesel määral võivad ka higipunnid nahal esineda).

See juhtum ei pruugi tõesti hügieenist tuleneda. Aga las ma kõnelen Teile, kallitele foorumlastele, natukene hügieenist ja selle tähtsusest.

Umbes 2,5 miljonit higinääret eritavad tavaliselt 0,5 l higi ööpäevas. Kehalisel tööl ja kuumuses võib higi kogus suureneda 5-10 liitrini ööpäevas.

Higi lendumatud komponendid jäävad nahale: kusiaine, orgaaanilised happed, fermendid, haiguste esinemisel glükoos, sapipigmnedid ja veel paljud muud ained.

Rasunäärmetes produtseeritavat rasu koguneb nahale umbes 20 g ööpäevas.

Kaenlaaukudes, väliste suguelundite ja rinnanibude ümbruses, lahklihal ning päraku juures paiknevatest apokriinsetest higinääärmetest erituv valgurikas higi muudab nahanaha reaktsiooni nendes piirkondades leeliselisemaks, mistõttu seal saavad hõlpasasti paljuneda nii bakterid kui ka seened. Seda naha füsioloogilist omapära peab arvestamakaenlaaluste ja kubeme puhtuse eest hoolitsemisel.

Naha määrdumisel ummistuvad higinäärmete viimajuhad ja häirub organismi termoregulatsioonivõime Naha kaudu toimuv gaasivahetus (hingamine) väheneb 10-15% võrra.Ummistunud rasunäärmetesse tungivad hõlpsasti mädapisikud, tekitades karvanääpsupõletikke, vistrikke ja koeranaelu! Määrdunud nahal arenevad kergesti seenhaigused, mille ravi on tülikas ja aeganõudev.

Pubekad ja muud kasimatud inimeseloomad, ümber pöörd ja sammu marss vanni!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mu klassivennal oli hiljuti sama probleem, ja tal tulid ka ikka jubedalt suured mäda punnid sinna alla, ja tema käis arsti juures ja siis kirurgi juures, ja see vist lõikas nede katki või midagi tegi seal, aga ta käis mitu korda vist isegi seal kirurgi juures, ja nüüdon korras tal täitsa:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×