j6ujunn 0 Report post Posted December 4, 2005 põhimõtteliselt kas saab hakkama kui sööd päävas väga palju valgurikast toitu ja proteiine ja kreatiine ei võta.eesmärk ei ole kulturist olla vaid olla heas vormis mees Share this post Link to post Share on other sites
isapoeg 0 Report post Posted December 4, 2005 Põhimõteliselt saab küll.Pea asi et liiga vähe ei söö. Share this post Link to post Share on other sites
Acid 0 Report post Posted December 4, 2005 Kõik sõltub su enda kehakaalust. Teoreetiliselt on valgu koguse toidust kätte saamine isegi väga võimalik. Tasub ka arvestada, et keha suudab omastada ühe toidukorra jooksul 30g valku. Share this post Link to post Share on other sites
theONE1 0 Report post Posted December 4, 2005 saab ikka, valgulisandid ongi rohkem mõeldud asendama sööki või siis söökikordade vahele.Samuti on oluline ka see kui palju sa treenid.Mida rohkem treenid seda rohkem vajad ka valku(kuskil 1,4-1,6 g/kehakilogrammi kohta) Samuti ei ole mõtet valku üle võtta, sest vastupidiselt süsivesikutele ja rasvadele, valk organismis ei talletu vaid tuleb välja, ja nagu eelminegi ütles, siis organism võtab korraga ära 30g, seega jälgi palju võtad Share this post Link to post Share on other sites
lili 0 Report post Posted December 5, 2005 Aminohapped, mida ei kasutata organismis ülesehitusprotsessides, kasutatakse energiakulu katteks ja ülejääk muudetakse süsivesikuteks ja rasvaks. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted December 5, 2005 Aminohapped, mida ei kasutata organismis ülesehitusprotsessides, kasutatakse energiakulu katteks ja ülejääk muudetakse süsivesikuteks ja rasvaks. ... ja ülejäänud viiakse organismist välja. Share this post Link to post Share on other sites
lili 0 Report post Posted December 5, 2005 ...õnneks, jah Share this post Link to post Share on other sites
joey 0 Report post Posted December 5, 2005 põhimõtteliselt kas saab hakkama kui sööd päävas väga palju valgurikast toitu ja proteiine ja kreatiine ei võta.eesmärk ei ole kulturist olla vaid olla heas vormis mees loomulikult saab, peaasi, et päevase valgukoguse kätte saad. massi tuleb nii et mühiseb Share this post Link to post Share on other sites
Rihostern 0 Report post Posted December 5, 2005 japjapjaap Muidugi saab ! Selles pole vähemat kahtlustki ! Share this post Link to post Share on other sites
Eastsider 0 Report post Posted December 5, 2005 (edited) Üks väga loll küsimus veel, millele ei hakka uut teemat tegema.Nimelt kui ma saa toidust kohe mitte seda õiget kogust kätte (75 kg kaalun ja valku saan healjuhul 50 g ) ja ikka lihas kasvab, kas siis kui ma saaks kokku vajaliku valgukoguse, siis kasvaks lihas veel kõvasti paremini?EDIT: natuke keeruliseks läks küsimus, aga ehk saavad kõik aru. Edited December 5, 2005 by Eastsider Share this post Link to post Share on other sites
theONE1 0 Report post Posted December 5, 2005 suht raskesti küsitud aga jah intensiivsel treeningul vajad rohkem valku ja seega lihas peaks ka arenema arvan ma Share this post Link to post Share on other sites
Aksel 0 Report post Posted December 5, 2005 põhimõtteliselt kas saab hakkama kui sööd päävas väga palju valgurikast toitu ja proteiine ja kreatiine ei võta.eesmärk ei ole kulturist olla vaid olla heas vormis mees Saab hakkama? Loomulikult sesmõttes, et kui teed piisava intensiivsusega trenni ja sööd korralikku toitu, siis kasvab lihas ja jääd ellu ka! Ei juhtu miskit hullu. Kuigi mul tekib küsimus, et miks Sa neid "proteiine ja kreatiine" kardad? Loodetavasti ei karda ja ilmselt sain mina valesti sellest küsimuse asetusest aru, aga tooksin siiski ühe oma isikliku kogemuse siin ära.80-ndate keskel ei olnud saada neid "proteiine", rääkimata muudest lisanditest, mida kõike täna vabalt saab. Siis noore ja piisavalt intensiivse treenijana oli mul pidevalt probleem, kuidas taastuda. Tahtmist ja tegemist oli rohkem, kui organism suutis vastu võtta. Siis tuli vahe mu treenimistesse. Ja nüüd paar aastat tagasi, kui uuesti alustasin ja "juhuslikult" nähes apteegi letil Biolabi valgupulbrit, otsustasin prrovida. Ja ei ole suutnud imestada, milline vahe! Isegi see Biolabi pulber aitas mul taastuda! Pool aastat ei kasutanud midagi. Ja taastumisega olid sarnased probleemid kui paarkümmend aastat tagasi. Peale pulbri kasutamist - ei ole enam taolisi taastumise probleeme. Ise olen järeldanud, et ilmselt on siin mitu asjaolu:1) valgupulbrites on olemas kõik asendamatud aminohapped ja organismile sobival määral2) KUI VALGUPULBRILE LISADA KA MALTODEKSTRIINI ja kasutada seda segu vahetult peale trenni, siis organism saab kiiresti omastatava energia ja materjali, millega ei pea selliselt energiat kulutama nagu tavalisest toidust vastavate toitainete seedimisel.Seega pole neid pulbreid mõtet karta. Nad pole mitte treeniva organismi vaenlased, vaid pigem suured abilised. Aga loomulikult, see on vaid minu kogemus. Mina olen kogenud, et nii on hea, kui keegi leiab, et tavatoiduga on parem, siis on seegi ok. Peaasi, et kogu jõud ja energia ei kulu õllekannu juures telekat vaadates. Share this post Link to post Share on other sites
joey 0 Report post Posted December 6, 2005 Üks väga loll küsimus veel, millele ei hakka uut teemat tegema.Nimelt kui ma saa toidust kohe mitte seda õiget kogust kätte (75 kg kaalun ja valku saan healjuhul 50 g ) ja ikka lihas kasvab, kas siis kui ma saaks kokku vajaliku valgukoguse, siis kasvaks lihas veel kõvasti paremini?EDIT: natuke keeruliseks läks küsimus, aga ehk saavad kõik aru. ikka jah, poole kiiremini. kuid kaua sa niimoodi edasi areneda ei saa nagu praegu, mingi aeg tuleb plokk ette ja edasi enam ei arene üldse. niiet varem või hiljme peaks ikka valgukogust suurendama. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted December 6, 2005 Üks väga loll küsimus veel, millele ei hakka uut teemat tegema.Nimelt kui ma saa toidust kohe mitte seda õiget kogust kätte (75 kg kaalun ja valku saan healjuhul 50 g ) ja ikka lihas kasvab, kas siis kui ma saaks kokku vajaliku valgukoguse, siis kasvaks lihas veel kõvasti paremini?EDIT: natuke keeruliseks läks küsimus, aga ehk saavad kõik aru. Sul tuleb kehakaalu kg kohta 0,8 g valku, seda on ilmselgelt vähe.Suurenda vähemalt 2 x ,veel parem kuni 2g/kg kohta, siis hakkavad ka tulemused kiiremini kasvama. Share this post Link to post Share on other sites
lili 0 Report post Posted December 6, 2005 50 g valku päevas on selgelt vähe. Loomulikult on tulemused ja enesetunne palju paremad kui saad toiduga (vajadusel toidulisanditega) õiges koguses ja vahekorras toitaineid ja vitamiine.Jõudu hammastele! Share this post Link to post Share on other sites
metanist 0 Report post Posted December 6, 2005 Üks väga loll küsimus veel, millele ei hakka uut teemat tegema.Nimelt kui ma saa toidust kohe mitte seda õiget kogust kätte (75 kg kaalun ja valku saan healjuhul 50 g ) ja ikka lihas kasvab, kas siis kui ma saaks kokku vajaliku valgukoguse, siis kasvaks lihas veel kõvasti paremini?EDIT: natuke keeruliseks läks küsimus, aga ehk saavad kõik aru. treenisin ise ka ilma pulbrita ja nii kolm neli aastat tulemused tulid aga teatud piirini ja ausalt öeldeshakkas nagu suts tervisele sest arvan et organism jäi nõrgaks ja olin isegi korra haiglas. aga hakkasin sööma kreatiini ja hiljem valku ja tulemused on poole aastaga tunduvalt paranenud kaalu juurde ka tulnud aga see on mu enda viga armastan süüa liiga hilja Share this post Link to post Share on other sites