Jump to content
mann30

Ownindex

Recommended Posts

Tere.

Olen umbes 2 kuud tegelenud 3X nädalas aktiivse tegevusega(kepikõnd 60 min või ujumine 30m). Samuti olen üritanud toituda normaalselt: söön kergelt hommikul, korralik lõuna(tavaliselt ligi 600 kcal) ja kerge õhtusöök(tavaliselt toorsalat või hautatud juurviljad ja mõni lahjem liha-kana-kala) Ja õhtusöök on tavaliselt 18-19.00. Peale aktiivset trenni ei söö ja magama lähen umbes 23.00 paiku. Ka kehakaal vähenes umbes 2 kuu jooksul -4 kg. Otsustasin osta pulsomeetri. Valik langes Polar F11 peale. Nüüd on siis ost tehtud ja tegin ka esimese Polar Fitness Testi (näitab maksimaalset hapniku tarbimise indeksit rahulolekus) ja tulemuseks sain ainult 23, kusjuures väga nõrk hakkab alates 25 ja väga hea on üle 46. No mida kuradit.(olgu öeldud siis minu andmed vanus 30; kaal 79; pikkus 171 ja istuv tööviis) Mida ma siis valesti tegin. Või olengi mina nii nõrk.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
;) toit jaab nati lahjaxja peale aktiivset trenni soo ikka korralikult ka koht tais,sest organism vajab seda. kuid mis kella ajasisse su trenn jaab? Muudetud kasutaja susim poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tavaliselt kui teen kepikõndi siis õhtul 9-10(elan maa kohas ja ei karda pimedat), kui ujun siis tavaliselt peale tööd 17.00 paiku ja siis lähen koju ja söön kusagil 19.00 paiku midagi kerget(ja nii juba 2 kuud)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Naiste VO2Max on oluliselt väiksem kui meestel. 23 on naisterahva kohta alla keskmise, aga mitte kohutavalt halb tulemus. Lohutuseks on aga see, et korraliku harjutamise (jooksmisega) saab hapnikutarbimist ja vastupidavust väga kiiresti ja kõvasti juurde.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See Polari OwnIndexi test on ikka väga kaudne. Kui tahad oma reaalset VO2maxi teada, siis astu sisse mõnda spordiklubisse, kus koormustesti tehakse. Mul endal on ka kerge hämming selle testiga seoses - nimelt pärast kaheksakuulist treenimist pole OwnIndex üldsegi paranenud. Samas tunnen ise, et võhma on juures küll. OwnIndex arvutatakse ju rahuoleku pulsi pealt, siin on aga mitmed tegurid, mis seda mõjutavad. Kasvõi näiteks see, et kuidagi ei õnnestu mõõtmise ajal täielikku rahuolekut saavutada - ikka natuke närvitsed ja mõtled, kas tuleb parem number või mitte; see aga tõstab südame löögisagedust. Rahuoleku pulsi korrektseks mõõtmiseks tuleks öö otsa, ekg andurid küljes, magada ja hommikul vaadata, milline oli madalaim pulsisagedus. Polar kahjuks madalamat piiri ei ütle, ütleb keskmise ja kõrgeima... Teine jama on selles, et ta kasutab arvutustes kaalu, aga ei arvesta, kas kaal tuleb pekist või lihasest. Lihaselisematele isenditele ei sobi see kellatest seega üldse. IMHO võiks Polar seda algoritmi tiba kohendada ning võimaldada rasvaprotsendi lisamise.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegin eile just OwnIndexi testi - peale kahekuulist täielikku trennipausi oli tulemus ühe punkti võrra parem kui suvel ehk treeninghooajal :) tehke selle testi usaldusväärsuse kohta siis omad järeldused ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

no kui kogu su trennikogemus ongi ainult 2 kuud sellise treeningkavaga, siis sa ei saagi ju väga treenitud olla. See kepikõnd ja ujumine on ju üsna kerge trenn, ma ei usu, et sa seinast seina kroolid...

Mina olen tublisti noorem ja ikka olen kogu aja mingit trenni teinud tõusude ja mõõnadega. Praegu on olnud korralikum periood ja ownindex 42, aga see tundub ka natuke väike (ise hindaks hetkevormi kõrgemaks)

Muide, testi tuleb mitu korda korrata algnumbri saamiseks. Mõjutab närvilisus, viimane söögikord, erinev päevarütm, haigus...äkki pole eelmisest trennist taastunud vms

Kas keegi seletaks, kuidas see aktiivsus mõjutab ownindexit (low-medium-high-top) Mul praegu medium, aga vist peaks high panema....lähitulevikus

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×