Jump to content
HardCore

Plahvatuslik jõud

Recommended Posts

Tere!

Kui mul on eesmärgiks kiirusliku jõu arendamine (sprint), kas siis pean tegema 20-40% koormusega püsiva särtsuga (st. et seerialõpp ei langeks ära) nt. 10seid seeriaid kükke kangiga. Ülestõusu faas plahvatusega ja langetav faas vaikselt? Küsimus ka teiste lihaste kohta, kas neid võin nagu ikka massi või jõu või reljeefi treeningu põhimõtete järgi treenida? Nt. rind, selg, õlad, käed ja sellised rühmad?

Kui aga tahaksin ka nt. löögikiirust kätes arendada, siis mis rühmi peaks plahvatusega treenima ja mida mitte? Biitseps ja triitseps vist võivad tavalise trenni saada?

Vabandan segase sõnastuse pärast, aga kes matsu jagab, see luges välja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sprindi arendamiseks ainult kangiga kükkidest ei piisa. Tean, et sprinterid teevad kangi tõukamist. Kindlasti aitavad suure amplituudiga isoleerivad harjutused, nagu näiteks: jalgade kõverdamine jne.

Rind, selg, õlad, käed - neid võid jah treenida massilisamise eesmärgil. Aga ei tohi unustada venitamist.

Löögikiiruse arendamiseks tuleb triitsepsit küll treenida. Hästi ei mõista miks sa üldse tahad löögikiirust arendada? Kas mitte jõud tähtsam pole? Kiirust saad arendada, nagu poskijadki- kahe kerge hantliga peegli ees lööke imiteerides, aga sellega tegelevad viimased ka tehnika ja vastupidavuse arendamise eesmärgil.

Löögijõudu arendab jõutrenn ja poksikoti tampimine. Samas kui tehnikat ei ole, siis toores jõud ei aita.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiirusjõudu arendamiseks kasuta pigem raskust kuni 60% maksimaalsest 8-10 kordust suure kiirusega ületavas faasis ja lõdvalt kiiresti (mitte aeglaselt!) langetavas faasis.Kui kiirus seeria lõpus kahaneb,siis kasutad liiga suurt raskust.4-6 seeriat pausiga 3-4 minutit.

Teisi lihaseid treeni nii,et liigutused ei oleks aeglased,mis aga ei tähenda,et pead kasutama väikeseid raskusi - lihtsalt ära soorita seeriaid täieliku kurnatuseni,vaid jäta paar kordust varuks.Aeglaselt punnitades treenid end aeglaseks!

(Pealkirjaks pandud plahvatuslikku jõudu on Sul vaja startides.)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×