Strong 0 Report post Posted November 16, 2005 Tere.oskaksite te täpselt öelda palju on vaja valku,süsivesikuid ja rasvu iga keha kg kohta.Ise olen toitumiskava jälginud ja tahaks välja arvutada valgu,süsivesiku,rasvade arvu ,siis saaksin ise endale toitumiskava koostada.ette tänades Share this post Link to post Share on other sites
katsi 0 Report post Posted November 16, 2005 http://adsl2153.estpak.ee/dieet.phpvaata sealt, peaks kasu olema Share this post Link to post Share on other sites
Strong 0 Report post Posted November 16, 2005 selle arvuti järgi näitab ,et kui ma tahan teha lihaste reljeefsust siis pean tarbima oma 70 kg keha puhul 144 g rasvu ja valku 140 ,ei saa sellest aru,miks tuleb tarbida rasvu rohkem kui valku.Oma toitumiskavast ma küll nii palju rasvu kokku ei saa . Share this post Link to post Share on other sites
phonkypapa 0 Report post Posted November 16, 2005 Sellised võiksid olla siis suhted kogutoidus:15 % valkusid25 % rasvu60 % süsivesikuid.Pealegi, neid kalkulaatoreid ei maksa 100% tõepähe võtta. Share this post Link to post Share on other sites
bacardi 0 Report post Posted November 16, 2005 Rasvad on väga tähtsad asjad keha jaoks, sellepärast peab neid rohkem tarbima kui valke, muidu ei kasva õieti:) Share this post Link to post Share on other sites
sokos 0 Report post Posted November 17, 2005 Rasvad on väga tähtsad asjad keha jaoks, sellepärast peab neid rohkem tarbima kui valke, muidu ei kasva õieti:) RASVASID ROHKEM KUI VALKE SEGI LÄINUD??? Share this post Link to post Share on other sites
bacardi 0 Report post Posted November 17, 2005 no kui ma segi olen läinud, eks siis räägi vastupidist, minu arust elame vabariigis ja igalühel oma arvamus, või a kolisid venemaalt sisse ve? Share this post Link to post Share on other sites
sokos 0 Report post Posted November 17, 2005 no kui ma segi olen läinud, eks siis räägi vastupidist, minu arust elame vabariigis ja igalühel oma arvamus, või a kolisid venemaalt sisse ve? sinu vastust lugedes tundub , et oled kuupealt............ sõnavabadus või, ok. ma siis soovitaks 80% rasvu, 0,5 valke, ja ülejäänud lihtsüsivestikuid. areg saab olema tubli, lähed kohevaks nagu pügamatta puudel...... Share this post Link to post Share on other sites
Strong 0 Report post Posted November 28, 2005 oskab äkki mõni targem vastata sellele küsimusele.muidu on see küll kahtlane,et valkusi vähem kui rasvu. Pügamata puudel Share this post Link to post Share on other sites
phonkypapa 0 Report post Posted November 28, 2005 Toiduenergiast on soovitav valkudega katta 10...15%.Lipiididest saadav energiahulk peaks moodustama 20...32% ööpäevasest kalorivajadusest.Optimaalseks süsivesikutest saadud energiakoguseks peetakse 52......60% üldisest energiakulust.Vot nii. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 28, 2005 Tere.oskaksite te täpselt öelda palju on vaja valku,süsivesikuid ja rasvu iga keha kg kohta.Ise olen toitumiskava jälginud ja tahaks välja arvutada valgu,süsivesiku,rasvade arvu ,siis saaksin ise endale toitumiskava koostada.ette tänades Kõik sõltub sellest, milline sa oled ja milliseks tahad saada, trenni periood, igapäevane töö (füüsiline, arvuti taga) , aastaaeg jne.Mina olen kohanud erialases kirjanduses järgmisi arve:Valgud - 0,8-2,6 g iga kehamassi kg kohta (Coleman 5 g/kg)Süsivesikud - 5-12 g/kg kohtaRasvad - 1-2,4 g/kg kohta. Share this post Link to post Share on other sites
pacman 0 Report post Posted November 28, 2005 Jah tõesti jätke rasvad oma toidukordadest täiesti välja Rasvad on väga tähtsad toitained, samuti ka varutoitained.Küll soovitaks jälgida milliseid rasvu süüakse,on olemas asendamatud rasvhapped,mida sõõmata ei toimi mõned elutähtsad protsessid.(samuti kaitsevad rasvad siseorganeid)kui jätate rasvad täiesti menüüst välja,ei ilmne tavaliselt alguses küll mingeid kõrvalnähtusi,kuid need võivad ilmneda pikema aja jooksul.Asendamatuid rasvu saab eelkõige:1)kaladest2)taimeõlidest Share this post Link to post Share on other sites
phonkypapa 0 Report post Posted November 28, 2005 Toiduenergiast on soovitav valkudega katta 10...15%.Lipiididest saadav energiahulk peaks moodustama 20...32% ööpäevasest kalorivajadusest.Optimaalseks süsivesikutest saadud energiakoguseks peetakse 52......60% üldisest energiakulust.OldMan, with all due respect, rasvu peaks ikka rohkem olema kui valku. Raske kehalise töö ja suurte treeningukoormuste korral võib süsivesikute osakaalu toidu üldises energiasisalduses suurendada vähemalt 65%-ni, veelgi parem 65-70% (seda rasvade arvel, jättes valkudele endiselt 10-15%), kuid isegi sellisel juhul on rasvadel ülekaal. Share this post Link to post Share on other sites
lili 0 Report post Posted November 28, 2005 Sõltub kui suur on päevane energiakulu... süsivesikute ja valgu % võib rasva arvelt nõksu tõsta ka...144 g rasva päevas ikka liiga palju. Loe sportlase toitumisest, arvesta individuaalset eripära ja saad toitumiskava tehtud küll. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 28, 2005 Toiduenergiast on soovitav valkudega katta 10...15%.Lipiididest saadav energiahulk peaks moodustama 20...32% ööpäevasest kalorivajadusest.Optimaalseks süsivesikutest saadud energiakoguseks peetakse 52......60% üldisest energiakulust.OldMan, with all due respect, rasvu peaks ikka rohkem olema kui valku. Raske kehalise töö ja suurte treeningukoormuste korral võib süsivesikute osakaalu toidu üldises energiasisalduses suurendada vähemalt 65%-ni, veelgi parem 65-70% (seda rasvade arvel, jättes valkudele endiselt 10-15%), kuid isegi sellisel juhul on rasvadel ülekaal. Valkude, rasvade ja süsivesikute suhe võib-olla ka 1:1:4. Kõik sõltub eesmärkidest ja kui pikaajaliselt neid %% jälgida. Share this post Link to post Share on other sites
Strong 0 Report post Posted November 28, 2005 Kõik sõltub sellest, milline sa oled ja milliseks tahad saada, trenni periood, igapäevane töö (füüsiline, arvuti taga) , aastaaeg jne.Mina olen kohanud erialases kirjanduses järgmisi arve:Valgud - 0,8-2,6 g iga kehamassi kg kohta (Coleman 5 g/kg)Süsivesikud - 5-12 g/kg kohtaRasvad - 1-2,4 g/kg kohta. Oskate veel öelda ,et kuna peab tegema massi perioodi ja kuna dieedi perioodi(vähem süsivesikuid jne).Ja kuidas need välja näeks. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 28, 2005 Massi perioodi teed talvel, dieedi perioodi ranna hooajal. Share this post Link to post Share on other sites
Strong 0 Report post Posted November 28, 2005 Üks küsimus veel ,et kas see on vale kui Ma kaalun 70kg ja 182 cm pikk.Ma saan toidust 130g valke ja toidulisandist 80g valke kokku koos enne trenni ja peale trenni valkudega,ehk siis kokku teeb 210g valke.Aga kirjutatakse ,et 2g keha kg kohta.Või see tähendab ,et ainult toidust peab saama 2g keha kohta.Süsivesikuid saan toidust 177g +enne ja peale trenni kokku 100g süsivesikuid,ehk kokku 277g kokku.Rasvu saan 65 grammi kokku toidust päeva lõikes.Minu ühe päeva toidukava andmed.Valke-210gSüsivesikuid-277gRasvu-65gKuidas seda perioodi siis nimetatakse.Oskab keegi sellele oma hinnangut anda. Share this post Link to post Share on other sites
phonkypapa 0 Report post Posted November 28, 2005 2g on iga kehakilogrammi kohta kõik kokku.Päevane jaotus on Sul hetkel:valke-38%süsiveskuid-50%rasvu-12%Natukene vildakas on see. Süsiveskuid peaks kindalsti rohkem olema! Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 29, 2005 Üks küsimus veel ,et kas see on vale kui Ma kaalun 70kg ja 182 cm pikk.Ma saan toidust 130g valke ja toidulisandist 80g valke kokku koos enne trenni ja peale trenni valkudega,ehk siis kokku teeb 210g valke.Aga kirjutatakse ,et 2g keha kg kohta.Või see tähendab ,et ainult toidust peab saama 2g keha kohta.Süsivesikuid saan toidust 177g +enne ja peale trenni kokku 100g süsivesikuid,ehk kokku 277g kokku.Rasvu saan 65 grammi kokku toidust päeva lõikes.Minu ühe päeva toidukava andmed.Valke-210gSüsivesikuid-277gRasvu-65gKuidas seda perioodi siis nimetatakse.Oskab keegi sellele oma hinnangut anda. Seda perioodi nimetatakse vigade perioodiks. Vähenda valkude tarbimist 2 grammini/kg kohta, sest üleliigne valk viiakse nagunii organismist välja, nad ei talletu. Sinu taseme juures ei ole rohkem vaja. Suurenda rasvade tarbimist 20 %-ni ja ka süsivesikute tarbimist 60 %-ni. Süsivesikud on esmane energiaallikas. Kui energiat ei toodeta, ei jõua ka piisavalt trenni teha ega taastuda. Share this post Link to post Share on other sites
Strong 0 Report post Posted November 30, 2005 tänan vastuste eest Share this post Link to post Share on other sites
Aryan88 0 Report post Posted November 30, 2005 huvitav kuda need üleliigsed valgud kehast välja viiakse, minu teada lähevad nad rasvaks kõhule nagu ka üleliigsed süsivesikud Share this post Link to post Share on other sites
theONE1 0 Report post Posted November 30, 2005 rasvast nii palju, et 100g oleks kuksil miinimum päevas, et organism saaks normaalselt töödata, kuid jah kõik sõltub palju kaalud jne. Share this post Link to post Share on other sites
bohemianrhapsody 9 Report post Posted November 30, 2005 rasvast nii palju, et 100g oleks kuksil miinimum päevas, et organism saaks normaalselt töödata, kuid jah kõik sõltub palju kaalud jne. Kui sa ütled et kõik sõltub kehakaalust, kuidas sa saad siis väita et 100gr minimaalselt? Ebaloogiline ju.Minu organism töötab normaalselt nt 60gr rasvaga päevas, huvitav kuidas seda seletada?Mõni siin loobib mingeid suvalisi numbreid ja teksti, ise seejuures mõtlemata. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 30, 2005 huvitav kuda need üleliigsed valgud kehast välja viiakse, minu teada lähevad nad rasvaks kõhule nagu ka üleliigsed süsivesikud Sõltuvalt toidu koostisest, söömise rütmist ja füsioloogilisest aktiivsusest muutub süsivesikute, lipiidide (rasvade) ja aminohapete (valkude) üksteiseks ülemineku kiirus ja ühe kasutamise ümberlülitamine teise kasutamiseks. Share this post Link to post Share on other sites