Jump to content
tom19

lihase kiiruslik jõud

Recommended Posts

Tere Vend Vähk!

Sooviks väikest abi. Nimelt võtsin eesmärgiks keskenduda lihaste kiiruslike omaduste arendamisele (kujutan ette et sprinterid ja poksijad arendavad kiiruslikku jõudu ja seega on neil saalis tavalisest erinev systeem). Praegu teen oma mõistusega sellist meetodit, et esimene seeria keskmise kiirusega, teine ja kolmas väiksema raskusega ja poole kiiremini ning neljas nagu esimene. 3 päeva nädalas teen jõusaalis, 3 päeva käin jooksmas.

Ega pikka seletust ei ootagi, sooviks Teie käest teada, kas teen midagi kapitaalselt valesti ja kas oleks mõtekas siit veebitreeneri käest treeningkava tellida?

Ette tänades,

Toomas

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiire jõud ilmneb mitmekülgselt, on väga spetsiifiline, raskesti arendatav ja tal ei ole positiivset ülekannet ühelt liigutuselt teisele. Kiire jõud areneb seda efektiivsemalt, mida enam kasutatakse treeningutel kiiruskoormusi ja vähem kestvat aeglast tööd. Harjutust tuleb sooritada maksimaalse pingega ja anda vahendile maksimaalne kiirendus. Sel juhul tagatakse liigutuste kiiruse oluline juurdekasv. Optimaalne vastupanu on 20-40 % maksimaalsest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ise olen ka arendanud kiiruslikku j6udu(plahvatuslikku) niimoodi, et iga harjutuse puhul(n2iteks surumise puhul) lased kangi v6i hantli suhteliselt aeglaselt alla ning siis plahvatad ja yritad maksimaalselt pingutada ning kiiresti kangi yles saada. See treenib v2ga h2sti plahvatuslikku j6udu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×