Jump to content
jyriado

Alustaks...

Recommended Posts

Tere kõigile

Otsisin siin intensiivselt kohta, kust leida piisavalt infot toidulisandite kohta, aga ammendavaid vastuseid ei leidnud.

Alustasin umbes 10 kuud tagasi jõutreeningutega. Alguses üsna katkendlikult, mõni kord 2-3 korda nädalas, mõni kord vähem. Suvel jäi poolteist kuud küll pausi seoses operatsiooniga. Aga algusest saadik on nädalast nädalasse koormused kasvanud. Viimased 2-3 kuud on juba läinud vähemalt 4 korda nädalas jõutrenni, eranditena ka iga päev. Koormused on mitmekordistunud.

Olen siin lugenud palju Proteiini ja Kreatiini kohta. Kas kreatiini jaoks on liialt vara, nagu siin ühest postist lugesin, kus üks kulturist soovitas sellega veel oodata. Eesmärgiks on eelkõige lihasmassi suurendamine ja reljeefsus. Ei sooviks eriti tugevaid massilisajaid õgida, kuna päevatoit on tugev, kuid tihti paraku ebakorrapärane ja vahest ka valguvaene.

Kas, kuidas, miks, mis ja mida? Ootaks reaalseid soovitusi

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kreatiiniga vast nii, et oleneb kui noor oled, 16+ vanusele see miskit häda ei tee kui ettenähtud kogustes tarbida, räägitakse, et sellest veel noorematele algajatele ei ole soovitatav.

Proteiini võid küll tarbima hakata, kui tavatoidust märgatavalt valku puudu jääb.

(mingi indeks oli vist 2 kuni 2,5 korrutada kehakaaluga = valgukogus päevas grammides?) Siis vaata edasi juba palju puudu jääb.

Muudetud kasutaja Vinsanity poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toidulisandiks soovitaks vaatamata Sinu vastuseisule massilisajaid, sest eesmärk on Sul ju lihasmassi suurendamine, aga seda ei saa teha piisava hulga süsivesikuteta. Kuna proteiinishake on kõige sagedamini tarvitatud just peale treeningut (soovitatavalt ka enne ja treeningu ajal), siis oleks mõttekas tarbida just rohke süsivesikulisaga proteiinipulbreid, sest sellel ajal on org. energiatarve võrreldes muu ajaga päevas kõige suurem.

Reljeefiga tegele massitsüklist eraldi perioodil, aga esmalt ikka kasvata.

Küsija postitusest silma jäänust kõige kriitilisem tundus toitumist puudutav- pane paika kindel toitumiskava ja püüa iga hinna eest seda järgida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toitumise õige kordineerimine läheb muidugi raskeks, sest armastan ikkagi vahetevahel rikkalikke kaloreid süüa (õlle, hallitusjuust...):blink:

Ise olen 22.a

Aga prussak, äkki sa räägid, mismoodi selle reljeefiga peaks tegelema eraldi perioodil?

Aga ikkagi on proteiini vastu väike vastuseis, sest olgugi, et teen kestvus ja jõutrenni, siis söön kõvasti ja mingi vibalik ei ole... kardan veel liigseid kaloreid koguda. Või kuidas sellega on?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ja eesmärk ei ole eriti massilisajatega ilgeks põkiks saada, vaid ikka korralikku tihedat lihast kasvatada ja seda ilusti vaikselt kasvatada....

ma näen küll neid valgusööjaid trennis, kes on ilgelt suured, aga selline poolpekkliha mida ilus vaadata ei ole...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Korralike tulemuste tarvis pead enne ja peale igat trenni toidulisandeid tarbima, kuna sa ei jõuaks nii palju süüa kui vaja. Vahetult peale trenni on nõudlus süsivesikute ning valkude järele organismis kõige suurem. Pealegi ei ole meeldiv täis kõhuga trenni minna. Sul pole vist veel selget ettekujutust, millist rolli omavad lihaste arengus süsivesikud ning valkud (ja ka rasvad).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×