Jump to content
theisland

Algajate kava

Recommended Posts

Tahaks teada kui kinni peab algaja selles algajate kavas olema (võtsin Tööriistad - Treeningkavad alt). Kas harjutusi võib muuta, või juurde panna?

*Kui puudub plokksüsteem kas siis Allasurumised plokil asemel sobib teha nt Küünarvarre sirutamised käsikuga (kukla tagant käsi sirgeks) ?

*Küünarvarte kõverdamine seistes hantlitega. Viimaste korduste ajal selg paindub nii taha ja kael on ka kuidagi väga krampis. Aga vales asendis on hoopis kahjulik teha, kas võiks selle asendada näiteks Scott pingil küünarvarte kõverdamisega?

*Jalgade kõverdamine kõhuli trenazööril - kas see treenib samat lihast kui istudes jalgade ette sirutamine? Kui puudub võimalus kõhuli teha jalgade kõverdamist siis oleks vaja see millegiga asendada.

*Kõhulihastele keretõsted kõhupingil 3 x max - seal on näidatud ainult keretõsted. Aga kas oleks vajalik teha ka eraldi mingisuguseid jalgade tõsteid alakõhulihastele ? Ja artiklitest olen lugenud ka küljelihaste treenimisest, kuidas nendega on?

*Kui ma rinnalt surumist teen 35kg-ga ja jalapressi 80-90ga, kas see tähendab et mul ülakeha palju vähem arenenud ja peaks sellele rohkem tähelepanu pöörama? Ma ise oleks ka huvitatud rohkem suurtest õlgadest ja ilusast kehast B) Aga ma ei tea kas algajal, kes on 1 kuu jõusaalis käinud on lubatud raskemaid ja spetsiifilisemaid kavasid võtta?

Algselt oli plaanis teha 2 kuud algajate kava 3x nädalas. Siis peale seda võtta Edasijõudnute kava jaotatuna kaheks, teha seda 3 või võimalusel 4 korda nädalas paar kuud. Ja kevade paiku edasijõudnute kava jaotatuna 3ks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ei pea sugugi nii kinni selles kavas olema. kõigile niikuinii üks ja sama kava ei sobi. see kava on tüüpkava, selle järgi tehes peaks mingi aimdus olema kuidas trenni teha. algul võiks umbes selle kava järgi teha ja siis hiljem kui juba tunned oma keha kuidas ta reageerib erinevatele harjutustele ja koormustele, siis võiks juba seda kohendada endale sobivamaks (näiteks mõnedel kasvavad biitsepsid väga kõrgete seeriatega, kuid samas saab teine tüüp hakkama aint paari seeriaga jne).

võid vabalt algul vahetada biitsepsi ja triitsepsi harjutusi, kuid hiljem edasijõudnute kava peale minnes võiks sees olla mõlemas ka vähemalt üks baasharjutus.

jalgade kõverdamise kõhuli võid vahetada sirgete jalgadega jõutõmbe vastu (kergete raskustega esialgu).

kõhulihaste harjtusi võid vahetada kogu aeg, näiteks üks nädal keretõsted, teine nädal jalgade tõsted.

mu poolt peaks kõik olema. edu

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ära kiirusta liialt kava muutmisega. Algajate kava on kuskil 2 kuud, seejärel võid kava muuta juba edasijõudnute tasemele. Kui muudad liiga ruttu algaja kava, siis lihas ei ole veel harjunud eelnevate harjutustega ning tulemusi ei ole, samas kui lisada veel erladi spetsiaal kava mingile lihasele, siis suurendad sellega ületreeningu ohtu ning vigastuste ohtu.Seega tee algajate ava rahulikult läbi ja see järel lisa ja vaheta harjutusi!

Edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×