Jump to content
FG

Vorm paraneb, aga kaal ei lange

Recommended Posts

Võib küsida, mis see kaal siia puutub nii väga? Välimus loeb ju. Ei tea kust see võetud on , et kaal peab olema mingi kindel number või alla selle? Täielik tobedus. Ärgem takerdugem koguaeg mingitesse numbrite rägastikku :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üheks põhjuseks, miks kehakaal enam ei lange võib olla see, et trenni tulemusena on suurenenud natuke lihasmass. Lihas on aga pekist raskem ja siit ka kaalu stabiilsena seismine. Nagu eelnevalt üteldud ära ole nii numbrites kinni, vaid vaata kujutist, mis sulle peeglist vastu vaatab.

Teine variant, et su keha on harjunud praeguse koormusega ja toitumisega, edasise arengut silmas pidades tuleks eelkõige toitumine üle vaadata. Kindlasti tasuks teha mõningasi korrektuure ka toitumises.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Saledaks saadakse süües, trimmis keha saavutatakse trenni tehes. Seega, nii kurb ja vihale ajav kui see ka on, tuleb ikkagi paralleelselt trenniga ka toitumist jälgida. Kellel rohkem, kellel vähem, aga jälgida tuleb kui on soov lasta lihasel välja paista. Mõnikord ajab (vähemalt minul) see toitumiskava koostamine ja järgimine juhtme täitsa kokku, aga kui tubli olla, siis on tulemus hea. Peale välimuse paraneb ka enesetunne.

Lohutuseks on seegi, et kui soovitud vorm on enam-vähem kätte võideldud, siis selle hoidmine ja/või täiustamine ei ole enam pooltki nii raske kui nullist alustades.

Kõige kindlam viis toitumise jälgimiseks (pole ju mõtet jälgida seda, kuidas õhtuti võileibu sööd) on kalorite lugemine, sh ka loomulikult valkude, rasvade ja süsivesikute arvestamine, sest kõike peab saama piisavalt, mitte vähem ega rohkem. Mina sain oma keha jaoks vajalike toitainete kogused teada personaaltreeneriga konsulteerides ja nüüd ajangi seda rida. Vahel on kerge, mõnikord raskem, aga hästi suur tugi on see, et tean palju võib ja kuidas on õige.

Ja ühel päeval nädalas lase rihm lõdvaks ja naudi head-paremat. Esiteks - ühel päeval nädalas ei tee see kahju (kui just võistleja ei ole); teiseks - elu poleks sugui fun kui end päevast-päeva piitsutad; kolmandaks - peale piitsa peaks tulema ju präänik (või ma eksin?)

Soovin sulle edu ja kindlat meelt! Kiidusõnad tubli treenimise kohta!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

teiste kommentaaridega nõus, aga katsuks siis äkki praktilisemaid nõuandeid anda.

*äkki oled liiga kaua sama kava järgi trenni teinud? Proovi midagi erinevat ja katseta erinevate raskusastmetega trenne. (st paned ühe trenni kavasse, mis on kergem kui seni, ja teise, mis jälle raskem)

*katseta aeroobse osa suurendamisega, äkki teed liiga suure osa lihastrenni. Vaata , kas madala pulsisageduse ja pika kestvusega treening annab tulemusi.

*mulle tundub, et sööd veidi palju süsivesikuid ja juurvilju pole su menüüs nagu eriti märgata. Ma pole küll spetsialist, aga võiks mõelda selle peale...

Tegelikult olen ma sinuga enam-vähem samas seisus, st välimus paraneb päris kiiresti, kaal langeb aga ikka päris aeglaselt (0.7 kg kuu). Aga ei lase ennast sellest eriti heidutada ja ei viitsi ka edaspidi palju rohkem pingutada :(

Edu ja oled väga tubli olnud!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
:o Kui enestunne hea ja ka tuttavad pole komplimentidega kitsid ... siis ma küll mingit probleemi ei näe... ise ma tahaks küll hoopis juurde võtta... eks iga individuaal tab ise kuida tal kõige parem :(

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×