Jump to content
theisland

Rasvad seemnetest

Recommended Posts

Hakates rohkem leiba tarbima (ja just täisteraleiba), söön nüüd ~4 viilu täisteraleiba päevas suurenes mu rasvasisaldus päeva peale 20g võrra. Need tulevad põhiliselt seemnetest mida Jassi leivas on palju, kas on see ikka liiga palju ja leib võib teha paksuks? Või ei tasuks sellest välja teha, et seemned ei tekita kõhule rasva?

100g Jassi leib - 290 kcal, 11,0g valku 30,8g süsivesikuid 14,3g rasva

Päevas süües 4 viilu, on kogus u 160g

464 kcal 17,6g valku 49,28g süsivesikuid 22,88g rasva

Samas näiteks Leiburi rukkileib:

100g toiteväärtus: 210 kcal, valgud 5,8 g, süsivesikud 44,0 g, rasvad 1,1 g

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga mingi lühikokkuvõtte võiks siis keegi teadja teha.

Artiklitest ma lugesin ainult et täisteraleib on kasulik, 4-5 viilu päevas on soovitav iga päev tänu neile seemnetele ja kiudainetele. Siis et kiudaineid on kehal raskem seedida ja osad rasvad lähevad sellega välja. Ja veel on mingid küllastunud ja küllastumata rasvad, aga neil ma vahet ei oska teha. Muud tarka juttu ma ei leidnud.

Igatahes täisteraleib andis 50% mu päevasest rasvasisaldusest. Kokku oli 43g päeva peale, Jassi leivast tuli 22g rasvu. Igatahes 43g on liiga suur sisaldus ja ma pean seda vähendama... kahju, sest hea leib oli :)

Edit: Ja kas on vahet millal ma neid tarbin? Äkki pole see nii hull kui ma söön neid ainult hommikul ja lõunaoote ajal, või äärmisel juhul ka lõunaks. Ja hiljem enam rasvarikkaid toite ei söö, niipalju kui juustus, kodujuustus, kohupiimas, toorsalatis või mõnes sepiku viilus on.

Muudetud kasutaja theisland poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Muide, osa vitamiine (A,D,E, K jne.) on rasvlahustuvad - st. kui rasva ei ole, siis nad ei saa toimida. Inimene vajab rasva! Kuigi mitte igasugust rasva.

Loe näiteks siit.

Muudetud kasutaja Aksel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×