Jump to content
dahlia

Ikka ja jälle se toitumine ja..

Recommended Posts

mind juba tükk aega vaevanud toitumise probleemid. nüüd küll asi veits parem, aga ikka selline asi et kui päeval väga palju nagu ei söö aga saia söön ikka siin paksu võiga, mõtlen küll et noo ainult ühe võtan aga asi ei piirdu kunagi ühega :o . teen siis trenni mitu korda päevas kuna oma alal praegu on selline puhkeperiood ja ei tahaks kaa eriti ratast puutuda praegu (olen jalgrattur). trenniks pean siis praegu selliseid spordiklubis tehtavaid, nagu spinning, bodypump, jõusaal jne.

sissejuhatus oli veit segane võibolla, aga küsige juurde palun ABISTAJAD kui midagi arusaamatuks jäi.

et probleem siis selline et kui söön tõesti mingi hunniku saiu ja pärast ja ennem seda teen trenni, kas siis võib juhtuda see nagu olen foorumitest ja mujalt lugend et peki kiht kasvab ja lihas kasvab?.....kokkuvõttes siis väga inetu pilt.

olen omale ilusti umbes 7 lisakilo hankind kaa, millest tahak hirmasti lahti saada. olen ka äärmustesse ka laskun, et söön hommikul, aga õhtul magama ei saa jääda ja ikka vaja külmkapi ust minna väga hilja õhtul kulutama :)

mul on seepärast jube häbi, ei julge kellegile rääkida ka sellest a vahel siis lähevad näpud kurku (harva) ja vahel teatud eesmärgil kohvi joomine.

aga hetkel vaevabki see, et kui söön näiteks siis oma kaloraazi jääva koguse või isegi veits vähem saia, rosinaid, pähkleid ära ja tavaliselt ei puud päevasest toidust ka mõni kõõgivili, puuvili ja mõni vorsti-või lihaollus, et kas tekib siis see pekikihi+lihase effekt?

see mind praegu vaevabki kõige rohkem ja on vaimselt kurnav sest olen niiii süüdi kui söön saia jälle, aga kui keegi suudab siin mind niimoodi inspireerida et ma saiast eemale suudan hoida siis ma ka teen seda.

ka igasugused muud nõuanded jne oleks väga head

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Millises klubis sa praegu neid spinni, pumpi ja saali teed? Küsin selleks, et siin on äärmiselt raske nõu anda, sest probleem tundub tõsine olevat. Kui teaks klubi, siis oskaks ehk mõnd pädevat treenerit soovitada, kelle poole oma murega pöörduda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Raske nõu küsida, raske nõu anda. Tegelikult ei ole siin midagi ebanormaalselt äärmuslikku. Eks me ole kõik inimesed.

Pole küll naisterahvas, aga on endalgi probleeme olnud külmkappide ja kõige muuga, mis söödavat sisaldab. Hiljem kõht punnis ja mõtted sellised, et :)

Kättevõtmise asi tegelikult. Väga radikaalsed muutused ei kipu tavaliselt õnnestuma, aga tasapisi alustades jõuab kaugele. Esialgu esineb tagasilööke ikka. Hiljem juba vähem.

Minu puhul on aidanud asendustegevuste tekitamine liigse näksimise asemel. Veeprotseduurid - vann, du?? ja õhtul varajane hammaste pesemine aitavad patuseid mõtteid ohjes hoida. Vähemalt osasid neist :o Vaba aja korral lihtsalt kodust ära minek. Jalutama või trenni või kasvõi lihtsalt autoga sõitma. See oli siis söömise kui tegevuse asendamine teiste tegevustega.

Teine asendamine on veel. Ühe söödava asendamine teise söödavaga. See tuleb ka suhteliselt pika ajaga. Kui võrrelda minu 5 aasta tagust ja praegust nädalast ostukorvi, siis öö ja päev. Saiakesed, koorega salatid, kihisevad joogid, ?okolaad ja muud maiused on üsna jäädavalt kadunud. Vorstid on stabiilselt hakanud asenduma lihaga. Piima ja piimatoodete osakaal on meeletult tõusnud. Juurde on tulnud juur- ja aedviljad, mis mõningal määral on hakanud asendama puuvilju. Kõik see on toimunud suhteliselt pika aja jooksul ja enda arust ei ole hakanud toidule väga palju rohkem raha kuluma.

Kui päevane kaloraa? ületab ära tarbitava, siis see tõepoolest soodustab lihaste kasvamist õige massikasvatamisele või jõule suunatud trenni tegemise korral. Kui aeroobse treeninguga tegeleda, siis see efekt ei tohiks küll nii suur olla. Aeroobsega ju lihas eriti ei kasva.

Veel nõuannet: hommikul puder ja võimaluse korral ka päeval soe söök ning õhtud roheliseks.

Edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

suur tänu nõuannete ja eriti toetavate sõnade eest. superhea oli sellist vastust lugeda, kellegilt kes teab mis toimub. peale selle lugemist ma mõtsin, et nüüd hakkab asi muutuma, eile vaatsin saiale otsa, aga ei tahtnud seda nii väga sest tuli just see pumperi vastus meelde :)

tegelt tean seda kõike päris hästi aga oleks just kõige rohkem toetust vaja.

niiet veelkord tänud :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas tuleb üldse oma toiduselelist siis saiad, shokolaad ja kihisevad joogid välja jätta. Või vahel süünipäevadel võib neid manustada?? :unsure:

A söö neid hommikul,siis jõuad energia ära kulutada ja nagu öeldud eelnevalt - tarbi mõõdukalt.

Ja igasugu üliranged imedieedid on saatanast!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jubedalt sarnane minule aastaid tagasi. Milles mina siin loos kinnitust saan on see, et sai tekitab sõltuvust. Ja tõesti, radikaalsed muutused on parimad: unustasin üldse igasugused saia-leiatooted enda jaoks ära, veensin end, et mul on saia ja teiste nisutoodete mittetaluvus. Ja mis siis juhtus, see et enesetunne on super ja muid toiduaineid ma ei ahmi niiviisi. Ma söön ikka nagu normaalne inimene ja imelik, et shokolaad või kommid, mida ikka vahel luban omale sellist asja ei tekita. Ühesõnaga kui mõõdukalt asja võtta ei saa, siis jäta enda jaoks kõige suuremat sõltuvust tekitavad asjad toidusedelist välja, täisteraleiva võid aint sisse jätta, üks viil hommikusöögiks!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul enam-vähem sama mure, ainult et hullem. Nii kui mitte midagi ei tee, siis võin süüa meeletutes kogustes. Ma tean, et mul ei ole kõht tühi ja pole vaja süüa, aga ikkagi võtan kõike, mis kätte satub. Masendav, ma ei suuda ennast kontrollida. :P Kuidas selles hullusest lahti saada? Ma olen nagu salasöödik :unsure:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mul oli ka enamvähem sama probleem. nüüd olen siis nagu leidnud mingisuguse lahenduse.

Olen hakanud õhtuti porgandi, kaalika viile sööma. Eks see õhtune söömine ole mingi näksimise vajadus ja aedviljadest ei saa rasva ning kaloreid ka suhteliselt vähe.Asenda lihtsalt rasvane toit tervislikuga

igaljuhul kõike head lahenduse leidmisel :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toitumine on sul ikka väga paigast ära.

VALK on täitsa unustusse jäänud!!! :P

Eriti veel, kui mitu korda päevas trenni teed. Lihas ei saa ju ennast kuidagi taastada. Sööd kogu aeg saia ja rosinaid ja mis sul seal veel oli- üleliigsed süsivesikud. Organismil on valgupuudus ja sellepärast sul ongi sellised isud, mida sa ei suuda taltsutada. Tean seda omast käest, kui mõni kuu tagasi oma toitumisele rohkem tähelepanu hakkasin pöörama, sest kohutav magusaisu oli kogu aeg ja selguski lõpuks, et valku liiga vähe, kuna trennid ka iga päev, siis peab olema garanteeritud pidevalt valk menüüs- mitu korda päevas.

Hommikuks puder + 2 munavalget või siis lahjat kohupiima.

Lõunaks kanaliha, kalkun või loomaliha + toorsalat. Mõni viil leiba või sepikut meega, kui on magusaisu.

Enne trenni sobib hästi lahja kohupiim ja paar viilu sepikut meega või siis mingit mahla.

Õhtuks lahjad kodujuustud, kohupiimad, kanafilee, toorsalat- valgu baasil toit. Mõni puuvili võib ka olla, aga õhtul liigseid süsivesikuid püüa vältida.

Mudugi on ka muid võimalusi menüüd mitmekesisemaks muuta, aga siis läheks mul see jutt väga pikaks.

Väiksed soovitused siin, mida ise järgin ja asi TOIMIB, kui on tahtmist ja JÄRJEPIDEVUST!!! :)

Kus linnas mudu oled ise???

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×