Jump to content
kakur007

Trenn ja areng

Recommended Posts

Tere! Hetkel treenin koduselt kuna kodukohas ple j6usaal valmis (v2lja arvatud m6ned kangid ja rinnalt surumis pink) Teen trenni 4 korda p2evas . Treening kava oleks biitseps , triipseps , trapets ning k2sivars yhel p2eval teisele p2eval selg 6lad ,delta ja rind ja nii teen vaheldumisi yle p2eva. Kas on nii ka m6tet teha? arengut nagu pole eriti m2rgata aga miks?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

4 korda päevas teed w või ikka 4 korda nädalas :D

kui teed 4 kordsa päevas sis ei taastu ju ära ja kui a erilist arengut ei märka sis on just selles põhjus B) (minu arvates)

Muudetud kasutaja vagula poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis järjekorras sa neid harjutusi üldse teed? Kavas tehakse enne suuremad lihasgrupid, siis väiksemad, enne lihtsamad harjutused, siis keerulisemad. Ühte lihasgruppi tasuks koormata 1-2 korda nädalas. Kui sa oled suht algaja siis võiksid teha näiteks E, N ühe poole oma kavast ja T, R teise poole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah pane endal kõigepealt harjutsed paika, mida millega koos teed ning seejärel päevad. Nagu eelpool ka öeldud tee suurem lihas koos väikesega, soovitavalt nt. rind-triitseps ja selg biitseps ning seejärel lisa sinna veel lihasgruppe. Mõte on selles, et kui treenid rinda, siis töötab ka tugevalt triitseps ja seljaga sama moodi(biitseps). Väga kogenud treenijad muidugi kasutavad muid kavasid ja proovivad erinevaid võimalusi, aga alguseks on selline lähenemine sulle sobiv. kindlasti ära koorma lihast liiga palju, jälgi seeriad ja kordusi erinevatele lihastele just nende suurust silmas pidades!

edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2 korda päevas, kas ei arva et üle ei pinguta, võib tekkida lihaste väsimus ja trenn pole nii efektiivne, kas tead ikka et ennem tuleb teha suuremad lihasgruppid ja siis väiksemad

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ära jaota kava mitmeks. Kava jaotatakse reeglina mitme päeva peale alles siis, kui ollakse:

1) väga kaua treeninud ja sul on suhteliselt suur lihasmass

2)väga kaua treeninud ja oled jõutõstja

Esimesel juhul on vaja jaotada kava mitme päeva peale, kuna lihtsalt kavas on niivõrd palju erinevaid harjutusi erinevatele lihasgruppidele, et nende tegemiseks kuluks aega 3-4h.

Teisel juhul jaotatakse kava mitmeks, kui arengu huvides on vaja väga suurte raskustega treenida. Ei jõuta teha näiteks kükke ja jõutõmmet koos(ühel päeval) - närvisüsteemil tekib suurest pingutusest kurnatus.

Tee parem 3x nädalas trenni ja treeni tervet keha korraga. Kindlasti loe internetist artikleid jõutreeningu kohta. Kui kavatsed ikka tõsiselt asja käsile võtta, siis on lai silmaring selles valdkonnas kriitilise tähtsusega. Kasvõi vigastuste vältimise huvides. Viimased on kerged tulema :blink:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×