Jump to content
Guest mölakas

toiduõli

Recommended Posts

Guest mölakas

Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pole asjatundja, aga soovitan eestimaist! Peaasi, et toatemperatuuril vedel püsib ja taimse päritoluga on. Peaks tervislikum olema :rolleyes:

Edited by Zad

Share this post


Link to post
Share on other sites

vaieldamatult oliiviõli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliivõli tohutu kasulikkus pidavat arstide sõnul pooleldi niisama haibitud asi olema. Loomulikult on ta tervislikum kui searasv, aga kodumaine rapsiõli on vähemalt sama tervislik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Küsimus rapsiõli kohta. Nimelt vahepeal kui kiire on siis ei jõua süüa teha. Aga, et piisavalt rasva kätte saada olen joonud vahepeal toiduõli, tavaline rapsiõli. Kas rapsiõli on pigem kahjulik kui kasulik ? Ja mis õli eelistada kui rapsiõli ei sobi. Aitäh!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Küsimus rapsiõli kohta. Nimelt vahepeal kui kiire on siis ei jõua süüa teha. Aga, et piisavalt rasva kätte saada olen joonud vahepeal toiduõli, tavaline rapsiõli. Kas rapsiõli on pigem kahjulik kui kasulik ? Ja mis õli eelistada kui rapsiõli ei sobi. Aitäh!

Oliivõli, päevalilleõli, linaseemneõli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hea, et selline vana teema üles on võetud.

Antud teema algatamise ja viimase postituse vahelisel ajal on rohkesti "vett merre voolanud". Või oleks õigem väljenduda: nüüdseks "puhuvad (rohkemate peas) teised tuuled" :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hea, et selline vana teema üles on võetud.

Antud teema algatamise ja viimase postituse vahelisel ajal on rohkesti "vett merre voolanud". Või oleks õigem väljenduda: nüüdseks "puhuvad (rohkemate peas) teised tuuled" :lol:

Kasutasin otsingut ja leidsin teema, ei hakanud kohe uut tegema. Kuid ma pole oma küsimusele siiski vastust saanud?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada.

Oleneb sellest, kas sa kavatsed seda 6li ka kuumutada.

Salatisse jne toidu peale piserdatuna kylmpressitud oliivi6li. Kuumutamist see aga ei kannata.

Vaieldamatu eelis pannil kasutamiseks on kookosrasval (ehk siis kookos6li) . Kannatab kuumust (keskmist...), maitseb h2sti jne head omadused...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mina üritan ka vaikselt oma toitumist korda saada. Väidetavalt on toidus ikka liiga vähe rasva ning olen samuti võtnud nt tl linaseemneõli, see aitab ka hästi kõhukinnisuse vastu.

Üldiselt ostan oliiviõli, kui on soodusmüük, aga vaesematel aegadel Eesti rapsiõli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mina soovitaksin vältida liigset omega 6 rasvhapete tarbimist. Rapsiõlis on umbes 25% polüküllastamata rasvu, millest 18 omega 6 ja 8 omega 3.

Kõik oleneb muidugi kogustest, palju sa seda rapsiõli jood.

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...suppresses.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...eight-gain.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...-practical.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008...mega-ratio.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
soovitan omega 3 rasvhappeid

apteegis müügil

Apteegis olevaid oomega3 rasvhapetest soovitan hoiduda nii kaugele kui võimalik. See on tervisele palju kasulikum.

Kes soovib saada rohkem infot tervisliku toitumise kohta võtku minuga ühendust

Edited by andres781

Share this post


Link to post
Share on other sites
Apteegis olevaid oomega3 rasvhapetest soovitan hoiduda nii kaugele kui võimalik. See on tervisele palju kasulikum.

Analüüsid, tõendid, faktid - mida iganes tõestuseks. Muidu on su jutt BS!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Analüüsid, tõendid, faktid - mida iganes tõestuseks. Muidu on su jutt BS!

Mõningad apteegis müügil olevad oomega3 toodetee valmistamisel kasutatakse toorainena Tursa maksa. Maks on just see organ, mis tegeleb mürkainete lagundamisega. Paraku maks ei suuda kõike mürkaineid lagundada(kuna toidus on neid väga palju). Kaitsmaks teisi organeid talletab maks need mürkained endasse. Kasutades Tursa maksa toorainena satuvad tootesse ka seal olevad mürkained. Kui tervislki see toode siis on võib igaüks ise otsustada.

Muuseas nõüka ajal oli tursa maksa kasutamine kalamaksaõli tootmiseks keelatud just sel põhjusel.

Samuti on mõnigates oomega3 toodetele lisatud sünteetiline E-vitamiin. Teadlased on kinlaks teinud, et pikaajaline sünteetilise E-vitamiini kasutamine mõjub tervisele kajulikult.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mina üritan ka vaikselt oma toitumist korda saada. Väidetavalt on toidus ikka liiga vähe rasva ning olen samuti võtnud nt tl linaseemneõli, see aitab ka hästi kõhukinnisuse vastu.

Üldiselt ostan oliiviõli, kui on soodusmüük, aga vaesematel aegadel Eesti rapsiõli.

Kahjuks tänapäeval on olukord vastupidine. Enamik inimesi kasutavad toitumiseks toiduaineid, mis sisaldavad liiga palju rasva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soovitan toodet "Risso rapsiõli ja oliiviõli segu" toiduõliks, maksab 50 kr ringis, saab Järve selverist ja mujalt kindlasti. Toote kaarti ei õnnestu hetkel netist leida. Aga sisaldab nagu nimi ütleb midagi tavalist, ei midagi erilist, aga tundub hea valik.

Toiduõli kasutamise kohta usun soovitust- kasutada vähe toiduõli, st seda, et kasuta vett pannitoitudel toiduõli kõrval, mitte ära uputa õliga panni üle ja lase sel kõrbeda toksiliseks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada.

Kõige parem on oliivõli. Samuti võib kasutada ka rapsiõli. Taimeõli ma ei soovita kasutada.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mõningad apteegis müügil olevad oomega3 toodetee valmistamisel kasutatakse toorainena Tursa maksa. Maks on just see organ, mis tegeleb mürkainete lagundamisega. Paraku maks ei suuda kõike mürkaineid lagundada(kuna toidus on neid väga palju). Kaitsmaks teisi organeid talletab maks need mürkained endasse. Kasutades Tursa maksa toorainena satuvad tootesse ka seal olevad mürkained. Kui tervislki see toode siis on võib igaüks ise otsustada.

Muuseas nõüka ajal oli tursa maksa kasutamine kalamaksaõli tootmiseks keelatud just sel põhjusel.

Samuti on mõnigates oomega3 toodetele lisatud sünteetiline E-vitamiin. Teadlased on kinlaks teinud, et pikaajaline sünteetilise E-vitamiini kasutamine mõjub tervisele kajulikult.

Milles probleem?

Lysil ja Mölleril on tooted nii kalaõlist kui ka kalamaksaõlist.

Edited by ROtter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×