p6pa 0 Report post Posted April 22, 2005 kas venitada oleks hea kohe peale harjutuse soositamist või siis pärast lõpus kui kõik harjutused on tehtud siis alles venitad kõik lihased ? Share this post Link to post Share on other sites
netz 0 Report post Posted April 22, 2005 Ise venitan peale harjutuse lõppu kergelt. Kui kõik tehtud venitan veel.Venitama peab. Väga vajalik. Share this post Link to post Share on other sites
Alexander Andrusenko 52 Report post Posted April 22, 2005 mina venitan enne ja p2rast trenni. Seeriate ja harjutuste vahel ei venita. Share this post Link to post Share on other sites
erxs11 0 Report post Posted April 22, 2005 Enne trenni, trenni ajal ja trenni lõpus põhjalikult Share this post Link to post Share on other sites
taf 0 Report post Posted April 24, 2005 peale trenni ei ole soovituslik eriti põhjalikult venitada, sest lihased on siiski veel töökonditsioonis ning see võib kasu asemel pigem kahju tuua, küll aga põhjalik lõdvestus on äärmiselt soovituslik. Seda et kergelt võib venitada, kuid mitte üle pingutada. Isiklikult teen venitusharjutused peale soojendust ning trenni lõppedes väikse lõdvestuse Share this post Link to post Share on other sites
p2rt 0 Report post Posted April 24, 2005 miks mõjub halvasti trenni lõpus põhjalik venitus ? Share this post Link to post Share on other sites
joey 0 Report post Posted April 24, 2005 taf, ehk täpsustad. mina olen ainult vastupidist teksti kuulnud, ma ikka venitan retsilt peale trenni. räägi täpsemalt, kus olen kuulnud seda. Share this post Link to post Share on other sites
taks 0 Report post Posted April 24, 2005 enne trenni tuleb põhjalikult venitada et vigastused ei oleks kerged tulema ja peale trenni tuleks ka venitada et lihased piimhapet täis ei läheks ja eriti valutama ei hakkaks, ise venitan trenni algul ja peale trenni ka natuke Share this post Link to post Share on other sites
paleekoer 0 Report post Posted April 24, 2005 käisin 7 aastat jalgpalli trennis. Põhjalik venitus enne, veel põhjalikum pärast. Ehk lihaste kasvatamisel teine teema :/ Share this post Link to post Share on other sites
hernes 0 Report post Posted April 24, 2005 peale trenni ikka põhjalik venitus teha Share this post Link to post Share on other sites
Ott Kiivikas 817 Report post Posted April 25, 2005 Ise pööran venitusele väga suurt t, tähelepanu kuna aitab taastumist kiirendada ja aitab viia vigastamis ohu minimaalseks. Iga trenni järel 10 - 20min. Share this post Link to post Share on other sites
taf 0 Report post Posted April 25, 2005 ei ma ei väitnud, et ta halvasti mõjuks, kuid üks sai kord ühe treeneriga sel teemal räägitud ning tema seletas mulle, et kuna lihased on peale trenni siiski veel tööolekus, siis lihtsalt võib väga põhjalike venitusharjutustega lihastele liiga teha... ning mainis, et kõige parem aeg venituste tegemiseks oleks kusgiligi 2 h peale trenni, siis pidi sellest kõge rohkem kasu olema...no minu mõtlemistmööda peab see loogika täitsa paika, kuid egas iga asjaga on nii et mõistuse piires ei ole miski kahjulik (antud juhul pean venitusi silmas) Share this post Link to post Share on other sites
Fysio 0 Report post Posted April 25, 2005 taf....see,mida sa sellelt treenerilt kuulsid pole sugugi tegelikult vale...ainult et see käib rohkem aeroobset laadi treeningute kohta....jõusaalitrenni puhul on üsna loomulik-vajalik venituste sooritamine suht vahetult peale trenni Share this post Link to post Share on other sites