Jump to content
Sign in to follow this  
p6pa

venitamine

Recommended Posts

kas venitada oleks hea kohe peale harjutuse soositamist või siis pärast lõpus kui kõik harjutused on tehtud siis alles venitad kõik lihased ?

peale trenni ei ole soovituslik eriti põhjalikult venitada, sest lihased on siiski veel töökonditsioonis ning see võib kasu asemel pigem kahju tuua, küll aga põhjalik lõdvestus on äärmiselt soovituslik. Seda et kergelt võib venitada, kuid mitte üle pingutada. Isiklikult teen venitusharjutused peale soojendust ning trenni lõppedes väikse lõdvestuse

taf, ehk täpsustad. mina olen ainult vastupidist teksti kuulnud, ma ikka venitan retsilt peale trenni. räägi täpsemalt, kus olen kuulnud seda.

enne trenni tuleb põhjalikult venitada et vigastused ei oleks kerged tulema ja peale trenni tuleks ka venitada et lihased piimhapet täis ei läheks ja eriti valutama ei hakkaks, ise venitan trenni algul ja peale trenni ka natuke

Ise pööran venitusele väga suurt t, tähelepanu kuna aitab taastumist kiirendada ja aitab viia vigastamis ohu minimaalseks. Iga trenni järel 10 - 20min.

ei ma ei väitnud, et ta halvasti mõjuks, kuid üks sai kord ühe treeneriga sel teemal räägitud ning tema seletas mulle, et kuna lihased on peale trenni siiski veel tööolekus, siis lihtsalt võib väga põhjalike venitusharjutustega lihastele liiga teha... ning mainis, et kõige parem aeg venituste tegemiseks oleks kusgiligi 2 h peale trenni, siis pidi sellest kõge rohkem kasu olema...

no minu mõtlemistmööda peab see loogika täitsa paika, kuid egas iga asjaga on nii et mõistuse piires ei ole miski kahjulik (antud juhul pean venitusi silmas)

taf....see,mida sa sellelt treenerilt kuulsid pole sugugi tegelikult vale...ainult et see käib rohkem aeroobset laadi treeningute kohta....jõusaalitrenni puhul on üsna loomulik-vajalik venituste sooritamine suht vahetult peale trenni