Jump to content
irene

Trenni sagedus

Recommended Posts

Käin nüüdseks kaks kuud jõusaalis. Ülepäeviti, st. üks päev trenni ja üks vaba. Kuna trenn on iseenesest päris tugev siis peale trenni aeroobset teha ei jaksa (st näiteks joosta), samas aga kui näiteks jooksen 30 minutit vahetult enne trenni siis ei jaksa lihtsalt trenni korralikult ja endast kõike andes teha.

Jõusaali treening on mul veel selline et samal päeval teen läbi kõik lihasgrupid.

Küsimus nüüd selline - kas võiksin teha nendel vabadel päevadel mis jõusaali päevade vahele jäävad nii tunnised aeroobsed trennipäevad? Lihtsalt küsimus selles et kui eelmisel päeval jalgadele ju kah trenn tehtud siis kas selline väntamine või jooksmine ei peata lihaste taastumisprotsessi? :P

Tahaks endale kena tugevat ja lihaselist keha... kes ei tahaks... samas ei soovi ka üle treenida millest rohkem kahju kui kasu...

Millisel pulsisagedusel ma aeroobset tegama peaksin peaksin?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

katsu teha keskmises tempos kiirkõndi, ei pea jooksma. vabadel päevadel eriti ei soovita kuna siis jääb puhkust vähe. peale jalatrenni pole vaja teha aeroobset, kuna pidurdab jalgade arengut ja võid üle teha.

minu arvamus asjast. keegi võiks veel täiendada

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Erinevates lihaste varieerub kindlasti superkompensatsioon aga tavaliselt on see 3 - 5 päeva. Lihtsalt ära liiga üle pinguta, ületreeni! Seepärast soovitaks sul jägada enda treening päevad jõusaalis 3 päeva peale. Ülejäänud 3 päeva käi jooksmas või ujumas vmt. aeroobset tegevust harrastamas. Aga jäga nii, et 1. päeval teed jõusaalis ülakeha 3. päeval alakeha ja 5. päeval jälle ülakeha, järgmine nädal vastupidi. Aga 2, 4 ja 6 päev jäävad ikka jooksmisele, ujumisele olenemata nädala jõusaali kavast! Kolme päeva peale jagamine on kõige mõttekam, sest siis on lihasel aega ületaastuda ja ületreenimise oht väheneb tunduvalt kuna sa ei tee samu lihasgruppe enam 3 x nädalas. Rasva põletuseks peaksid sa tegema aeroobset, kuid soovitavalt jõutreeninguga mitte samade päevadel. Jõutreeningu eelne ja järgne aeroobne tegevus on minu seisukohalt vähem tulemuslik, kui jõutreeninguga erineval päeva sooritatud aeroobne tegevus. Aeroobne tegevus tuleks sooritada pulsisagedusel 130 ringis. Kuna sul ei ole vaja rasva põletada siis sobib minu arvamus siia. See on minu arvamus. Edu treenimisel!

Muudetud kasutaja St poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänan soovituste eest!

Aga mul ju tulebki ülepäeviti käies nii kolm korda nädalas kokku... ühel nädalal kolm ja teisel neli kui täpsem olla. :P

Kas siis tõesti peaksin juba lööma oma kava lahku mitmele päevale?? Ma olen aru saanud et alguses tuleks pigem rahulikumalt võtta ja kõiki lihasgruppe treenida et organism harjuks koormusega?? Selle pärast polegi ma veel kiirustanud selle uue kavaga vaid teen üldise algajate kava järgi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

St - ei saa aru mis jonnivat last sa mängid. Tõesti mõtlesin, et ei hakka vanat asja üles kaevama aga sinu vastused ehk nõuanded on tõesti sellised, mida mina ei soovitaks kuigi tõsiselt võtta.

Taaskord on ehtsaks näited:see kuidas sa räägid "ületaastumisest"-mis see on ja soovitad algajale treenijale kes on ca 8 nädalat trenni teinud juba 6x nädalas trenni? Antud soovitus käib ülemõistuse: kuidas sa saad soovitada algajale 6x nädalas trenni?ja siis soovitad mitte ületreenida.

Edu , St. põe vähem ja uuri rohkem erialast kirjandust ning konsulteeri teiste treenerite ja sportastega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Treeningprotsess on loominguline töö.See ,mis sobib ühele,ei sobi jälle teisele.Sellepärast tuleb trenni teha vastavalt enesetundele,st.vastavalt taastumisele.Vaevalt ,et kõigil on võimalik kasutada laborite teenuseid.Treeningplaane ja -koormusi tuleb aasta jooksul korrigeerida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×