Jump to content
Martell

Küsimused keha vormimise alustamiseks

Recommended Posts

No võtsin siis ennast lõpuks kätte! Kuigi nooruses sai tippspordil külas käidud, olen nüüdseks palju aastaid tugitooli- ja õlleteemat arendanud. Nüüd aga, kui 4 last juba pubekaeas, otsustasin kehaga uuesti sõbraks saada. Alustasin keskkoha ümbermõõdu vähendamisega aeroobsete treeningutega enne, kui jõusaali siirdun. 4-6x nädalas 60 min velotrena?ööril pulsiga 110-120 (olen 38 a). Tunni möödudes väga kerge higi, väsimust ei ole. Ilmselt peaks pulssi tõstma 130le. Huvitav, kas keegi on arvestust pidanud, kui kiiresti anaeroobne lävi paraneb (mis treeningute intensiivsuse jne juures)? Muidugi tuleks teha koormustest, aga ikkagi oleks huvitav teada. Nädalaga vööümbermõõt 107lt 104le, see annab jõudu!

Küsimus on selles, kas on väga vale ilma vahelduseks lihaseid treenimata teha kogu nädala jooksul ainult aeroobset (ja siis kuu-paari pärast jõudu tegema hakata)? Keegi kirjutas, et kui lihasmassi pole, hävib seegi väheldane lihas, mis olemas. Ega ma mingi rasvarull nüüd ka ei ole, õllekõhukest on ees (kui kõhtu harjumuspäraselt sisse ei tõmba), aga ega lihast pole muidugi ollagi! Samas suure pere kõrvalt üsna raske regulaarselt jõusaalis käia, tööle sõidan kl 8.30ks 40km kaugusele Tartusse. Trenni teen hommikul tühja kõhuga kl 5.30 - 6.30, siis du??, tass kohvi, lapsed 7ajal koolibussi peale, toidukorrad tööle kaasa ja minek. Tartus pole vist ükski jõusaal kl 7st avatud, või on? Õhtuti on keeruline käia (ja kallim ka). Muidugi saab ka kodus mingit jõutrenni teha (mul 1 paar 10kg hantleid isegi olemas :D ), eriti kõhule ja seljale, aga vajaks ikkagi veidi treeneri juhendust.

Teine küsimus: kas ja millist proteiini peaks sööma. 4-5 toidukorraks vaheldusrikast toitu kaasas kanda on üsna tüütu, peaks äkki mõne korra asendama mingi valguga? Samas mul riigiteenistuja palk, suur pere ja kodulaen, Amazoni poes müüdavad kaubad üsna krõbeda hinnaga. Milline võiks olla kõige odavam proteiinisegu?

Kolmas küsimus: paljud ütlevad, et kohvijoomine pole hea. olen harjunud töö juures jooma 3-8 tassi kohvi päevas, kokdus ja mujal joon ainult rohelist ja mate teed (v.a hommikul treeningu ajal või peale seda). Miks siis kohv nii kahjulik on, kui kohveiin hoiab ainevahetuse kiiremana ja aitab rasvu põletada?

Ja igasugu muud nõuanded alustatu jätkamiseks on hinnatud!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

tere,

Teie jutust tundisn paljuski iseenda ära :D

See on tore, et ennast käsile võtete, suvi ju tulemas, ja tervisele ka kasulik.

Kuid kindlasti leidke rakendust hantlipaarile, need on väga effektiivsed abivahendid. Soovitan teil koostada kava, umb 30-45 min, hantlitega erinevatele lihasgruppidele harjutused leiad amazon.ee lehelt - tööriistad - harjutustepank.

Toidulisandeid ei soovitaks kohe alguses võtma hakata... treenige umb 1,5 kuud ning siis proovige.

Vabandan, kui minu algajalik arvamus arusaamatuks jäi.

edu ja jaksu :ph34r:

ahjaa.. legend räägib, et tass musta kohvi (mitte kuuma, vaid jahedat) enne trenni on soovitatav :D

Ning katsuge ka võimalikult palju vett päeva jooksul juua.

Muudetud kasutaja gymer poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

to gymer: head mõtted!

Unustasin muidugi öelda, et vett joon 3-4 liitrit päevas kindlasti, aga kas üle 1-2 tassi kohvi päevas on ikka väga halb? (muuseas, õllevajadust küll enam pole!).

Lisaproteiini kohta jälle öeldakse: "jättes kõrvale proteiini shaked , sest need sisaldavad soolasid, mis hoiavad kinni vett kehas"

http://www.amazon.ee/main.php?main=artikke...16&top=top.lime

Samas on tõesti raske kana ja munavalgeid ja tuunikala ja mida-kõike 4-5 toidukorraks tööjuurde kaasa tassida 5 päeval nädalas kuude ja aastate kaupa! Mida keegi sellises olukorras on teinud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina alustasin hoopis teisest otsast. Teadsin, et mida rohkem lihast seda kiiremini rasvaraisk põleb ja et lihast tuleb juurde kõige kergemini just esimesel kolmel kuul. Tegin novembrist jaanuarini peamiselt jõudu vaid kerge aeroobse treeninguga. Rinnalt surumine paranes terve kolmandiku ja muudele lihastele tuli kah juurde. Eneskindlus kasvas kõvasti tulemusena.

Siis ostsin Otilt Amazoni kaudu toitumiskava (seda oleks pidanud varem tegema), mis koos aeroobse trenni mahu kasvatamisega jõutrenni mahu vähendamise arvelt on progressi kiirendanud. Jõutrenni teen enne aeroobset nagu siinmail soovitatakse. Proteiini tarbin pärast trenni, kuna see on kõige lihtsam ja suht. odav variant vajalik kogus kerre saada. Alternatiivina võid ringi vaadata tervisekohupiima järele, mis on vadakust tehtud. Viimsi pool kandis mina seda leidnud pole.

Mulle meeldib Sinu lähenemise jurues see, et sa mõõdad vöö ümbermõõtu, mitte kaalu. Samas kaal annab kiiremini ettekujutuse muudatustest. Kui kodus kaalu veel ei ole, osta hea digitaalne kaal. Odavate kettaga kaalude puhul pole kunagi teada kui palju ta just parajasti valetab. Igapäevase muutuse jälgimine on oluline.

Oktoobris kaalusin 110, praegu 104. Samas vöökoht on vähenenud päris kõvasti. Püksid, mis enne tuli kinni PANNA, lotendavad jalas. Lihased on pekikihi alt nähtavale tulnud ja T-särgiga pole enam piinavalt piinlik ringi käia. Järgmine eesmärk on see, et T-särki poleks piinlik ära võtta :-)

Kohvi puhul on halb omadus see, et see hoiab kah vett kehas kinni. Mina loobusin psoriaasi tõttu kohvist, kuna psoriaatikutel üldiselt ei soovitata seda tarbida. Alguses oli väga raske aga mingi kuu ajaga unustad vajaduse ära ja oled uhke, et oled ühest lollist sõltuvusest lahti saanud.

Muudetud kasutaja wtrix poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kohvi joomisega on selline lugu, et seda ei soovitata nendele, kellel on k6rge verer6hk, sest kohv t6stab seda veelgi. Aga muidu on enne trenni v2ga hea kohvi juua, sest see pidavat vastupidavust juurde andma ning aitab kiiremini rasva p6letada (koffeiin on v2ga hea rasvap6letaja). Kohv on ka ergastava toimega. amazon.ee-s oli kuskil koffeiini kohta isegi artikkel olemas. Aga liialdada kohviga ka ei maksa. M66dukalt v6ib juua kyll. 8 tassi p2evas on vist natuke palju..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Endalgi huvitav kogemus kohviga ... lugesin ,et kohvis sisalduv ei lase rasvadel organismi koguneda ning see energia läheb nagu otse kasutusse ... seepeale sai umbes tunnike enne trenni üks tass kohvi joodud , mis pidi ühtlasi ka ergutama ,aga trennis oli jube ... sõitsin 10min rattaga ja süda kloppis nagu segane ... iga harjutus = veel kõvem kloppimine rinnus ... nüüd kus loobusin kohvist on kõik bueno :P Kokku oli kolmel korral neljast praktiliselt võimatu treenida .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

no niipalju v6in kyll 8elda et see tyhja k6huga hommikune trenn peale mida tuleb aint tass kohvi ja ei mingit s88ki su lihastele kyll h2sti ei m6ju..p6levad lihased koos rasvaga..ei tea mina kumba rohkem l2heb aga igatahes lihas saab kah retsi

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
no niipalju v6in kyll 8elda et see tyhja k6huga hommikune trenn peale mida tuleb aint tass kohvi ja ei mingit s88ki su lihastele kyll h2sti ei m6ju..p6levad lihased koos rasvaga..ei tea mina kumba rohkem l2heb aga igatahes lihas saab kah retsi

No olen lugenud siit ja sealt, ikka öeldakse, et hommikul süsivesikute tase madal ja organism püüab siis neid säilitada ning hakkab energiat rasvast võtma, või olen ma millestki valesti aru saanud? Kui nii siis, mida peaks tegema, et hommikuse trenni ajal ainult rasv põleks ja maksimum efektiivsusega?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina jatsin ka kohvi joomise maha. Ega ma seda hullult ei joonudki-1 tass,et hommikul käima saada, alles 15 aastane kah.Seda et mul on ka juhtunud et kunagi viskas kiiresti voodist hommikul tõustes pildi eest ära.Kas see on kõrgest vererõhust?Igatahes nüüd kui ma trenni teen on kõik korras. Pole ka enne trenni sooja tehes peavalu kallale tulnud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

To: kirp2 pilt läheb eest ära sellepärast, et verevarustus on kehv - magades on südame minutimaht ~ 20 - 30 x väiksem kui treeningutes.

To: Martell Täpselt nii see ongi. Pole sa millestki valesti arusaanud. Sellepärast ma soovitangi hommikul vaikselt aeroobselt teha. Ja siis peale trenni alles peale 1 tunni möödumist toituda ja mõõdukalt, mitte kugistada. Sellega lood sa organismile soodsa fondi rasvade lagundamiseks ja tarbimiseks, et kulutatud energaivarud tasa teha. Edu treenimisel!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikuse trenni kohalt nii palju, et kindlasti on see parim aeg rasvapõletuseks. Kui organism on hommikul toitainetest tühi, siis loogiliselt peab ta kusagilt energiat saama ning kui pulsisagedus on õige, siis saab ta seda just rasvast. Ütleks ka, et ei maksa muretseda seepärast, et hetkel vaid aeroobsega tegelete. See on väga hea ning üsna õige isegi alguses. Kasvatate praeguse tegevusega ka lihasvastupidavust ning lõpuks kui hakkate ka jõutrenni tegema, suudate tänu sellele intensiivsemalt ning tugevamalt treenida. Ma soovitaksin ise jätta kohvitarbimise umbes 2-3 tassile päevas. Ülejäänud aja võiks juua toidukordade järgselt teed. Just rohelist ning taimeteesid. Igatahes tundub väga asjalik ettevõtmine ning edu eesmärgini jõudmisel!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×