Jump to content
sheffnaster

Kari küsimusi, mis on tekkinud.

Recommended Posts

Ma olen käinud aktiivselt jõusaalis 5-6 kuud ja mulle on selle vältel tekkinud küsimused. Ma olen jõudnud sellisesse faasi, kus ma enam ei treeni ühel päeval kõiki lihaseid, vaid kõik on jaotatud erinevatele päevadele, millal mul on võimalus seal käia. Suurim probleem on rasv, sest tänu mu kogu elu kestvale hüpotheroosile (tavalsiest natukene aeglasem aine vahetus, mis on seotud ka kilpnäärmega jne), on rasv väga kerge tulema. Aga nagu alati on see väga raske minema : > . Igastahes, alustame sellest, et...

1. Treeningu vältel ma olen endale tekitanud randme lihase ja biitsepsi ja triitsepsi, mis mulle endale väga meeldivad, aga kui neid katab ja mõndades kohtades on väike rasva kiht kõrval, siis muutub käe reljeef siledaks ja sellest pole tolku, kuigi ma tahaks neid lihaseid endal välja paistvamaks teha natuke rohkem. Seega, kas on harjutusi või mingi stiil harjutuste tegemiseks, et mingis jäsemes saab panna lihast rasva kasutama ja põletama (näiteks biitsepsi ümbrus, triitsepsi taga osa...reie siseküljed?).

2.. Ma kasutasin amazoni BAV kalkulaatorit ja see näitas mulle, et mu keha tarvitab umbes 2400-2650+ kcal ööpäevas. Seega, kui ma päevas teen trenni ja seal kulutan umbes 500 kcal kokku ja tarbin ööpäevas 1800 kcal -1900kcal...kas see tähendab, et igapäev läheb 600 kalorit umbes rasva arvelt ära?

3. Mulle on räägitud ja ma olen lugenud artikleid ja asje, mis räägivad erinevatest moodustest, kuidas aeroobset trenni teha. Tavaliselt, kooli perioodil ma teen peale jõusaali aeroobset ja tavaliselt umbes 30-45 minutit käin lindipeal, sõtkun ellipsi peal ja ergomeetriga sellise kiirusega, et mu pulss oleks 108 ja 130 vahel ( Koormustestiga kindlaks tehtud). Kas see on õige suhtumine? Suvel ma teen eraldi aeroobse päeva ja tund-2 tundi käin erinevatel masinatel.

4. Mhh, jõusaali päeval ma peaks ennem süsivesikuid tarbima, et lihasel ernegiat oleks ja peale trenni valke, (Näiteks kodujuustu?) Kui ma tahan lihast kasvatada? Aga kui amt een täielikult aeroobse päeva, siis ma võikssin tulla hommikul tühja kõhuga, et kasutab energiat rasvast? Või ta hakkas mingeid aineid kasutama otse rasvast? Või ta kasutab energiat lihasest? Viimase puhul peaks siis tegema aeroobset trenni peale mõnda toidu korda. Juhul, kui ma olen aru saanud, et 2500-1800+500 jätab mind ikka veel plussi ja see energia võetakse rasvast?

5. Kumb arendab jõudu, kumb annab suurust ja kum arendab vastupidavust? Et mis puhul ma ten kergemate raskustega, aga kiiremalt ja rohkem korudsi ja millal ma teen suht maksimum raskustega, et suudan ainult paar tükki kokku teha? ja mida arendab selline treenimine, et sa teed kordusi nii palju, et viimaseid (12. või 8.) tulevad vihaga ja lihase põlemisega?

6. Kas rasvapõletavatest tabletidest on kasu ja kui on, siis milliseid soovitate ja mis east on neid turvaline tarbida ja alla millist iga ei tohiks nende peale mõeldagi?

7. kas sellsiest soendusest piisab, et alguses on 15 minutit kõndimist käimislindil, siis paar minutit võimlemist suurtematele lihasgruppidele ja siis veel enne millegi tegemist teha väga väikeste raskustega (pool treening raskusest) ühe seerja?

8. Kui hapnik jääb liahse vahele või midagi ja tekib lihase valu jägmine päev, siis kas seda saab ennetada sellega, et teha korralikud venitused nendele lihastele, mida sa treenisid too päev? Millised venitused on biitsepsile ja triitsepsile ning õlgadele head?

*läheb sõrmi jahutama*

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loodan , et leidub keegi aktiivne amazonlane , kes neile, kõikidele küsimustele oskab ka mõistliku vastuse anda . Et vastajaid motiveerida, luban parimale vastajale paari Robocopi treeningkindaid. :)

Head kribamist !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1. Üldiselt saab seda probleemi hõlsasti lahendada. Ise olen teinud sedasi, et võtan enne trenni tass kohvi, et vererõhk tõuseks, siis keha kasutab rohkem rasvu. Treenimise aeg kasutan väikeseid raskuiseid, palju kordusi ja palju seeriaid, et anda kätele toonust. Üldiselt kui korralikult toitumist jälgida, siis kaob see rasv iseenesest. Ma soovitaksin siis teha rohkem vastupidavusharjutusi. Ära unusta hingamist!

2. Üldiselt kulutab intensiivne trenn 450-500 KCal/h, nii et arvesta umbkaudu kokku, palju kulutad. See energiarvestus näitab vist energiakulu ideaalkaalu kohta. Et näiteks ma olen 90 KG raske ja energiavajadus on 1800 KCal päevas. Arvesta seda, et põhilise osa energiast saab keha ikka süsivesikutest (kartulid, leib, piim, keefir, puder, puuviljad, maiustused), siis hakkab alles kulutama rasvu. Muidugi on rasvapõletamine ohtlik, sest verre võivad tekkida ketokehad, mis on mürgised. Aga jah, tagasi Su küsimuse juurde. Koosta ükskord enda toitumise kava, arvuta välja süsivesikud, valgud ja rasvad. Löö summa kokku ja lahuta sellest umbkaudne energiatarve. Sul peaks see olema nii 1700 KCal, kuna õpid, käid trennis jne. Siis lahuta trennitav energiahulk. Kui vastus on negatiivne, kulutab keha juba varuained, so rasva. 1g rasva = 9,3 KJ, 4,2 KJ = 1 KCal. Arvuta välja, palju iga trenniga kaotad. Ahjaa.. jõusaal suurendab lihasmassi ja peaks vähendama rasvaprotsenti. Ära imesta kui kaal nati kõigub.

3. Mulle on räägitud, et pulss 90-108 pidavat kõige paremini mõjuma rasvapõletusele. Suvel võiksid joosta sedasi, et suudad samal ajal rääkida, ei tunne pahaolu vms. See on kasulik. Aeroobne trenn tõstab ka südame vastupidavust. Üldiselt arvan, et jätka samas vaimus, ent vaata, et liiga üle ei koorma. Sörkjooks lindil on suht kena trenn, jalad saavad vatti. Sõudeergomeetri puhul töötab terve keha, jällegi igati hea.

4. Tühja kõhuga trenni tegemine on ohtlik, kuna veresuhkur langeb kohutavalt. (Olen suhkruhaige, tean juba seda). Kui sa soovid teha aeroobset päeva, soovitaksin hommikul näiteks putru süüa ja keefirit peale. Umbakugu 72g süsivesikud saaksid. Kuna lihast on vaja taastada, siis lõunasöögiks näiteks kanaliha või kohupiima. Valgud taastavad lihast. Muidugi ei saa ma kuidagi täpselt öelda, kuidas pead toituma, peaksid endogrinoloogia rääkima. Mul näiteks on toitumine jaotatud 3 söögikorra vahel, iga kord 60g süsivesikud. Ent ma mängin valkudega. Siiski soovitaksin aeroobsel päeval olla ettevaatlik, sest liigne rasvapõletamine võib tekitada ketokehasid verre, vedelikukaotus paha enesetunde jne. Et, ehk peaksid alusama korralikust söömisest enne aeroobset päeva. St tasakaalustatust. Ja kui teed aeroobset trenni, siis joo vett ka vahele, sest vedeliku puudus on kehale halb. Kui tahad lihast kasvatada, siis peaksid tegema suurtemate raskustega vähem kordusi, kuna see lõhub kudet rohkem. Peale trenni sööd ilusa lõunasöögi, kus on tavalisest rohkem valge (kanaliha, magustoiduks kohupiiim). Õhtul midagi kergemat peale. Kuna soovid tegeleda rasvapõletamisega, ei soovita veel lisavalku kasutada, kuna neid tuleb segada süsivesikutega ja moodustavad paraja energiapommi. 60g segu = 60*4,2KJ. Lõunasöögks (peale trenni) võiks olla: 3 kartulit, hautatud kanaliha, klaas keefiri, 2 viilu leiba ning rasvata kohupiim.

5. Jõudu arendab suurte raskuste ja väheste kordustega tegemine. See lõhub lihaskudet ning haavadesse suunatakse rohkem valke, mis parandaksid tekkinud vigastusi. Kui teed palju korduseid, töötab lihas rohkem ja põhjalikumalt, väsitades teda rohkem. Selline moodus annab lihasele kuju ja vastupidavust. Kui tunned lihastes valu peale trenni, see on glükoos, mis anaroobsel lagunemisel läks üle piimhappeks (või etanooliks). Mida aeglasemalt teed, seda rohkem lihast põletad, st treenid, annab kuju. Kiirem treenimine lõhub kudesi ja annab jõudu. Kui tahad kuju arendada, tee umbes 4-5 seeiat, 15 kordust seerias. Jõu arendamiseks tee 3-4 seeriat 6-8 kordust seerias. Mingi kuldne kesktee on ka olemas. Hübriidne treening siis. Üldiselt tee mõlemat, ühel päeval jõudu, teisel vastupidavust. Ja tee erinevaid harjutusi, sest iga harjutus mõjub erinevalt lihaste peadele (ja erinevatele lihastele muidugi). 12. ja 8. kordused vihaga on ikka jõu treenimine, sest lihas on väsinud ja sa võtad talt viimast, mis vigastab kudesi. Tulemuseks peaks teoreetiliselt olema suurem ja tugevam lihas.

6. Nendest tablettidest on kasu, kui teed aktiivselt trenni ja suudad end talitseda. Et kui tarvitad, pead kindlasti ka trenni tegema. Jah, seal on ka omad ohud. Kui süda või maks haige või nõrgad, ei tohi neid tarvitada ja alaelaistele ei soovitata neid, kuna neil olevat kahjulik mõju. Üks tuttav kasutas neid, võttis maha, ent varsti sai rasva tagasi, kuna ei suutnud ahvatlustest loobuda. Soovitaksin siiski nendest hoiduda ja proovida enda jõul kaalu alandada. Noh, see on lihtne. Ei mingeid küpsetisi, ?okolaade, komme, jooke. Joo vett! Piira kartuli, riisi, pasta, leiva, sai jne kasutamist. Söö rohkem köögivilju. Arvesta, et rasvas on ladestunud mürgid ja kaalu alanemisel need ka vabanevad, mis võib põhjustada organismi nõrgenemist. Alla millist iga? No kuna kaalukõikumine on organismile üliohtlik, soovitaksin selle jätta siiski hilisemasse noorusikka. So 16-18. Kuid ole ettevaatlik! Suur kaalukaotus võib mõjutada seedeelundite, südame, maksa, närvisüsteemi tegevust. Kui alustad kaalu alandamist, plaani seda umbes poolele aastale. Olen kuulnud, et juba 5 kg kaalukaotust ühe kuu kohta võib osutuda eluohtlikuks. Kuigi olen selle teekohha läbi teinud 110kg -> 80 KG ühe suvega, ei soovita seda kellelegi korrata. Sõitsin iga pev rattaga paarkümmend kilomeetrit, sõin väha ja septembriks olin elav laip. Nüüd siis juba diabeet. Tempel mällu igaveseks: jälgi kaalu mõistusega. Meenus üks vanasõna: vesi ja teotahteline mees rajavad endale ise teed. Kui sul on tahtejõudu ja sul on ambitsioonid, jäävad kõik rasvapõletajad sulle alla.

7. Jah, piisab küll. Soojenda treenintavaid lihasgruppe, venita neid. Soojenda neid pooliku seeriaga ja asu asja kallale. Kui teed raskema seeria (nt esimene) siis tee igaksjuhuks 2 soojendusseeriat, sest vigastused on kerged tulema. Ja peale trenni venita korralikult, et piimhapped lihastest välja ajada, lihastele vormi anda ja lasta neil taastuda. Venitusi näed ka siitsamast portaalist.

8. Anaeroobne trenn lagndab veres leiduva glükoosi etanooliks või piimhappeks. Piimhape tekitab ka lihastesse valu. Isegi kui venitad korralikult end, jääb ikka mingi osa lihastesse. Kui järgmine päev on valu, siis korda venitusi hommikul ja õhtul ja nad on kadunud. Venitusi saad venitustepangast. Ise soovitaksin triitsepsit venitada rööbaspuudel, hoides rööbaspuudest kinni ja tõmmates neid üles (nagu mingit kangi). Õlga venitaksin suure pulgaga üle pea tõmmates. Või rööbaspuudel otsekui surudes rööpaid eemale. Biitsut saad venitada rippudes või kahe rööbaspuu vahel end alla lastes.

*jahutab sõrmi*

edit: Väike nimekiri toiduainetest ja mida nad sisaldavad:

Süsivesikurikkad(4,2 KJ/g):

Puuviljad, leib, sai, sepik, pagaritooted, maiustused, mahlad, limonaadid, spordijoogid, puder, jogurt, piim, keefir, kartul, pasta, jahukasted, kohupiimakreemid.

Rasvarikkad(9,3 KJ/g): viinerid, sardellid, sealiha, pasteedid, pähklid, ?okolaad, õlid, hane ja pardiliha, majonees, hapukoor.

Valgurikkad(4,2 KJ/g): kodujuust, rasvata kohupiim, juust (Juku juust), kanaliha, munad.

Peaks meelde tuletama, et ka alkohol on väga energiarikas: 7KJ/g. Aga noh, usun, et sa seda ei tarvita.

Toon ka oma menüü:

Hommikusöök (kell 6.30)

300g herkulaputru

200g keefit

2 viilu täisteralaeiba

1 tass kohvi (suhkruta, vähese koorega)

Lõunasöök (kell 14.00):

500g Juurvilja-köögilja salatit

3 kartlit (210g)

2 viilu leiba

natukene ka liha

Peale trenni:

Tass kohvi (nagu hommikul)

200g väherasvast kohupiima

Õhtusöök (kell 18.30)

Kanaliha

3 kartulit (210g)

2 viilu leiba

1 klaas keefit (200g)

öösöök:

1 suur kurk ja tass suhkruta teed.

Muudetud kasutaja okask poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1)minuteada kaob rasv k6igeraskemini k6hupiirkonnast. samas tean et rasv kaob tehes aeroobilist trenni v6i noh j6usaalis siis pikki seeriaid. vbla kulutaks n2dalas yhe trenni sellele.

2) jah see t2hendab et kasutad umbes 600 kalori saamiseks rasva

3)njah masinad on m6ttetud mine jooksma

4)peale trenni pead sa tarbima valke KOOS sysivesikutega. valkude lagundamiseks aminohapeteks ja nende omastastamiseks kulub energiat, samas peale trenni kulub seda energiat ka mujale.kogu see v2rk peaks olema ykks pikk ahel aga igatahes oleks 6ige tarbida valke koos sysivesikutega. samas hommikul ei tohiks mitte mingil juhul j22da tyhja k6huga sest 88sel oled sa v2ga pikka aega s88mata ja organism hakkab kasutama ka valke energia saamiseks. kuna p6hilised valguvarud on lihastes siis ka sealt l2heb yht-teist.

5)v2iksemad seeriad arendavad j6udu, samas liiga pikad seeriad on rohkem vastupidavus.lihase arendamiseks peaks suurt t2helepanu p88rama k6ikide harjutuste 6igele sooritusele.samas 2-3 kordusega seeriaid ei tohiks raudselt teha kylmast peast ja neid ei tohiks teha v2ga palju sest m6nel v6ivad liigesed yles 8elda.

6)tablettidest peaks kasu olema muidugi ja 6ige toitumise juures eriti.muu vajaliku infi leiad juba tablette ostes ma arvan

7)hyppen88r ja kerged v2ndaringid peaksid olema hea soojendus nii jalgade kui 6lgade p2eval.seljap2eval ergomeeter.alusta seeriaid v2ikestest raskustest ja pane koguaeg v2he haaval juurde.

8)hapnik j22ks lihase v2hele siis ei tuleks mingit lihasvalu. lihasvalu tuleb just sellest et seda hapnikut seal lihasevahel ei ole.lihased toimuvad teatud reaktsioonid mis peaksid olema aeroobsed(ehk siis toimuma hapnikuga) aga mis v6ivad toimuda ka anaeroobselt(ehk siis ilma hapnikuta) ja sel juhul tekib piimhape mis p6hjustabki lihasvalu.kreatiin neutraliseerib muideks piimhapet ja ka uus treening teeb seda sest iga j2rgneva treeninguga parandatakse hapniku juurdep22s lihasesse.venitada tuleb peale igat harjutust ja see aitab kah mingil m22ral. venitustepank aitab siinjuures.

parandage mind keegi kui kuskil p2ris m88da olen pannud :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu vastused, soovitused on järgmised:

1) Jäga enda treening päevad jõusaalis või koht kus Sa füüslilist teed 3 päeva peale ülejäänud 3 päeva käi jooksmas või ujumas. Aga jäga nii, et 1. päeval teed jõusaalis ülakeha 3. päeval alakeha ja 5. päeval jälle ülakeha, järgmine nädal vastupidi. Aga 2, 4 ja 6 päev jäävad ikka jooksmisele, ujumisele olenemata nädala jõusaali kavast! Lihase ületaastumine e. superkompensatsiooni efekt on tavaliselt 3 -5 päeval 6. päeval sama lihast treenides alustad Sa sellest staadiumist, kus Sa ennem treeningut alustasid.

2) Sul läheb kindlasti rohkem kui 600 kalorit, nagu juba ülal nim.

3) Aeroobsel trennil peaks vaatama, et pulss üle 160 ei läheks, sest siis hakkab vähenema südame 1 löögiga pumbatava verehulk. Pulss alla 100 ei ole eriti arenduslik. Raske on soovitada, kui ei tea mis vormis Sa oled n. Cooperi tulemus. Aga soovitan, siis nagu enamustele algajatele aeroobses trennis ( vastupidavus ) Pulss peaks olema 130 - 160 vahel. Treenituse kasvades pulss langeb ja siis saab tõsta treeningu koormust ( kiirus ) ja suurendada vastava tegevuse kestvust.

4) Hommikuse treeninguga ( jõu arendamine ) on palju vaieldud teema olnud. Mina soovitaksin Sul aeroobset trenni hommikul enne sööki teha ja alles 1 tund peale trenni lõppu einestada, sest siis keha peab toituma paratamatult nendest rasva ainetest mis kehas nn. depoodes on. Jõutreening hommikuti on väga hea rasva põletusega aga siis peaksid Sa kindlasti hommikvõimlemise ja soojenduse ära tegema. Ja pele jõutrenni peaksid samamoodi 1 tund hiljem sööma.

5)Jõudu annab aeglane areng ja kooskõlastatus aeroobse trenniga. Suuruse saad siis kui kasutad toidu lisandeid ja treenid rohkem jõusaalis, sest suur lihas teeb Su mingis staadiumis aeglaseks muidugi kui ei ole eesmärgiks seatud 5000 m sise rekord vaid väike tervisejooks, siis ei ole see aeglustav mõju määrav vähemalt Sulle. Ega eriti ei ole mõttet teha raskustega mida suudad käsitseda ~2, 3 korda, sest see suurendab ainult vigastute tõenäosust. Seeriaid ei ole mõttet üle 10 eriti teha ( võta siis juba suurem raskus ) tavaliselt 6 - 8.

6) Minu arust ei ole mõttet tablette kasutadad, alguses vähemalt - las organism harjub kõigepealt ülal kirjutatud trenniga. Muidugi hilises staadiumis tulevad nad kindlasti kasuks, kuna soovisid ju head keha.

7) Ma ei tea mina juba aja kokkuhoiu mõttes ei teeks soojendust nii kaua. Nagu ülaljuba nimetati, siis hüppenöör on soovitatav, hüppeid tuleks teha ~ 100 ( poksijatel treeningu programmis tähti osa ) samas paneb hõppenööd sõna otseses mõttes vere keema. Sinna juurde lisada võimlemine ( mida peaksid tegema enne hüppamist ) ja oledki soe. Ja see kokku ei võtta mindlasti kauen kui 10 min.

8)See, et lihas valutab on tingitud sellest, et hapniku vahetus rakku tasandis on vähe efektiivne, seda tõsta saad tehes aeroobset trenni, sest tänu sellele suureneb ülal nimetatud efektiivsus.Venitused aitavad mingil määral. vlu on tingitud sellest, et sa ei ole peale trenni hinganud kõvasti ( spordifüsioloogiast teame ju, et peale aeroobset keskmise intensiinsusega pingutust hakkab hapnik piimhappet lihastes ja maksas neutraliseerima ). Kui ma seda kirja kirjutaks sportlasele siis ma ei soovitaks diabeediku menüüd jälgida aga tegelejale kõlbab see kindlasti, muidugi okask tõi lihtsalt näite. Toitumis menüüd ma siia kirja panema ei hakka, sest neid on nii võrd palju ja siis hakkame vaidlema nende pärast. Minul näiteks kohv pärsib sportlike saavutuste paranemist aga eks see on samuti indiviiditi erinev.

Aga peale aeroobset trenni peaksid Sa tarbima elektrölüütide rikkast taastumis vedelikku, et organis saaks tagasi uriini ja higiga eritunud Na ja K jm. mineraalid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

okaskile : kle oma menyy peaksid kyll t6siselt yle vaatama. liiga v2he s88gikordi sul minumeelest ja igap2ev v6iks ikka mingit vaheldust sisse tuua. ma ntx yritan igas s88gikorras m6ne asjaga nats varieerida..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rõõmustav uudis siis Amazon.ee poolt:

Jõusaali kindad võitis okask

Lohutuseks teistele tublidele vastajatele - Kurupt´le ja St´le - anname Tai Kane shakeri.

Nänni võitjatel palume helistada telefonil 6774 666. Auhinna saate kätte OÜ Robocopist aadressilt Telliskivi 51, Tallinn.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vastata tasub alati, korrektselt ja põhjalikult, kui midagi öelda ei ole , või pole päris kindel, kas oled antud teemal kodus, siis jäta parem vastamata.

Edaspidiseks: Amazonis hakkab tulema üllatusi , just neile , kes end heast küljest ülesse näitavad!

Head kribamist !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×