Jump to content
SpordiTydruk

Tuhar

Recommended Posts

Tere!

 

Mida oskate soovitada juhul kui tuharalihas ei taha jalapäeval koostööd teha? Ehk siis tuharalihas on nõrgem. Kas jätta välja kükid, et reis liiga suurt koormust ei saaks? 

Olen üsna pikalt jõusaalis käinud ning teinud raskeid kükke(ma ei tea kas 85 on raske, aga minu rekord oli too). Nüüd lõpetasin üldse nii kükkide kui jalapressi tegemise ära ning teen vaid pigem tuharale trenni(glute bridge jt harjutused erinevatel masinatel ning hantlite ja kangidega). Samas tunnen ikka, et näiteks väljaastetes tunnen rohkem reie pealmist lihast...

Ostsin mini bandid omale ja hakkasin tegema tuharat "aktiveerivaid" harjutusi. Samas ikkagi tunnen, et kõik ei toimi nii hästi nagu peaks ja olen üldse suures segaduses. Rahmeldan koguaeg igasuguste youtubest õpitud harjutustega. Samas ei suuda enam koostada mingit normaalselt kava.

Mitu korda peaks tuharat treenima kui tahan, et ta areneks, samas pean arvestama ka sellega, et mu ülakeha vajab korralikku trenni(ehk kõik peavad ära mahtuma nädala sisse).

Oskab keegi nõu anda? 

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Omast kogemusest- minul on ka tuhara tunnetamisega probleeme kükil kui raskus läheb suureks, kui tulen raskusega allapoole, saan reie "välja lülitada". Ala 40-50 kg on ok, sellest edasi läheb enamus jalga.
Kindlasti enne kükki, pressi teha mõni isoleeriv harjutus või kummilindiga, aktiveerida tuhar, aitab ka tunnetusele kaasa. Jalapressi puhul laiemad asetsused ja jalad ülespoole, kõik surumised läbi kanna.

Minu hinnangul on kõige paremad ikka mõõduka raskusega kükid, laia ja plaadi ülal asetsusega jalapress ning muidugi hip thrust. Samuti abbductor trenazäär (nii istudes kui pool püsti asendis).

Treenimissagedus- oleneb taastusmisvõimest. olen ise treeninud ka 6 korda nädalas millest 3-4 on alakehale (tuharale) aga mõni teine ei saa üle 1 korra nädalas jalgu treenida (ei taastu).

Muudetud kasutaja Helena Mang poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×