Jump to content
swoosh

löögi tugevus!

Recommended Posts

tere!

tahaks teada arvamust teie poolt,et mis harjutusi peaks tegema et löögi tugevus suurem oleks :P

et ikke kui mingi mehega probleeme on sis ta ühe matsuga magama lüüa..irw,see selleks aga jh,tahaks oma küsimusele asjalike vastuseid :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

raskustega poksimine annab löögitugevust ,aga ka üldine füüsiline vorm on tähtis :D Paha ei tee ka õppida õigesti lööma , sest see annab oluliselt efekti juurde :P Ma olen jõusaalis näinud küll kuidas mõned taovad kotti miskit kahtlaste löökidega .

Mina soovitaks sellist asja ,et katsu sujuvalt 60sek kotti materdada ilma puhkamata :) Sest kakluses loeb üsna palju ka löökide kiirus ning intervall millega neid jagatakse ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Treeni rannet. Kui randmel on palju massi lööd ühe löögiga vastase puruks. Arvesta F=ma, kus F on jõud, m on mass(kg) ja a on kiirendus(ehk kui kiiresti sa käega lööd)

Loomulikult pead ka oskama lüüa.

Muudetud kasutaja Kuup poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
randmel massi ? :D pigem peab oskama lööki suunata nii ,et kogu keha mass oleks taga ...

Randmel peab massi ka olema. Minujaoks tundub see loogiline ka.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sooviksin kommenteerida massi ja kiiruse koha pealt:

E=0.5*mv*v

Seega, suurendades massi 2 korda, suureneb löögi energia 2 korda.

Suurendades kiirust 2 korda, suureneb löögi energia 4 korda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

rääkides veel tagumisest. .. jalatöö on samuti võti .. pead liikuv olema .. ja löökide eest peab oskama ära liikuda . Jalalöögid unusta ära , jalalöökide eest on väga kerge ära liikuda , kui need pole tõsiselt kiired .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nonii.. Vahelduseks päris huvitav teema (vähemalt mulle).

Teemasse on sattunud nii õiget juttu kui ka tiba sellist.. kahtlasemat värki. Räägin nii, nagu mulle omal ajal karate trennis räägiti. Kuna sellest on tibakene aega möödas, ei pruugi kõik inff kah olla 100% õige aga noh.. väga lähedale peaks kiskuma.

Et siis kuidas suurt meest magama panna..

Nojah.. räägiti, et löögitehnika peab õige olema. Jutt jumala tõsi. Kui lööd, peaks kindlasti löögile ka keha löögi sisse panema, muidu jääb löök nõrgaks. Ka jalaliikumine peab paigas olema, sest kui paigale jääda löögi ajal (palju löögile keerad puusaga kaasa) ja täistallaga maas molutades ei suuda sa esiteks NII kaugele lüüa ja teiseks jääb löök nõrgaks. Ning samas kui löögipoolne kand ikka maast lahti pole, ei tekki vedrutust ning sinu löök võib sulle endale suhtpalju keresse sisse sõita.

Teine asi on muidugi koht, MILLEGA lüüa. Kui treenitud käed või näpud siis reeglina mida väiksem pind, millega lööd, seda suurem purustusjõud ka taga. Rusikas siis kaks esimest nukki, käe sisekylje ning väliskyljega löömiseks peaks ennem tehnikat valdama.

Ja kolmas asi, mis on tähtis, on kuhu lüüa. Variant on muidugi kytta kohe munadesse ja siis edasi lahmida kuhu saad (missest et paistab jama, kui ikka on suur kolge, anna ära). Väiksematele ja kogenematutele kiludele võib lõuga sõita. Lõuas on üks suur närvide kokkusaamiskoht ning kui sinna hea tempoga sõita, tekib selline 'ylekoormus' ning mees ongi kastis. Kui on isu, võib jala reie sisekylgi samamoodi äsada, mis põhimõtteliselt õieti lyyes tekitab 'puuka' tunde ning jalg on stiilis 30 - 60 sek suhteliselt liikumatu.

Nii. Sellinne lyhiylevaade. Ja jutt, et jalalöögieest saab ära liikuda, on tõsi, kuid siis peab vastane sinu lööki (ja jalalööki) suhteliselt ikkagi ootama/aimama.

Ning alati kakeldes tasub vastast eemal hoida. Lähedale pressides võib asi maadluseks ära minna ning vastast (vastaseid) eemal hoides on sul vähemalt mingi kontroll asja üle, mida maadluse puhul pole - 100 tonti kaelas ja kõik peksavad.

Esialgu siis kõik.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

õige löögitehnika = optimaalne trajektoor (võimalikult lühike tee alg-ja lõpp-punkti vahel) + löögil tagatud kehamass + õige asend, et tasakaalust välja ei lenda.

omal käel on suht sitt ise mingit teooriat leiutama hakata, targem oleks mõne kogenud treeneri juurde minna. foorumiga (näost-näkku nägemata) tehnikat paika ei pane :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mida kõvemini ja paremini sa lüüa oskad, seda enam on mõtet konflikte vältida. Parem jookse ära või ära teisele vähemalt pähe löö- mõte selles, et pea on väga õrn koht ja oma elu hiljem vanglas jätkata pole vist kellegil soovi. Igasugu puukad (jalaga reie siseküljele) või kasvõi jäsemete luude-liigeste vigastamine on oma tulevikule mõeldes mõttekam.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kunagi sai päris agaralt kotti taotud ja noh võin öelda, et pideva harjutamisega saab enamvähem asja käppa. tegin nii raskustega poksi kui ka varjupoksi. raskustega annab sitaks jõudu juurde, aga sellest üksinda ei aita, tuleb omada ka tehnikat. kui ma koti tagumise maha jätsin jõutreeningute pärast, siis vahetevahel saab ikka poksikotile matakas kirja pandud. ja selle aja jooksul, kui ma olen jõutrenni teinud, on lõõgitugevus metsikult kasvanud. alati löön nukid ära ja kui kaua taguda, siis tihti on randmed ###### pärast. tehnika ja kiirus on küll mingis mõttes kahanenud aga jõud on küll kasvanud, nüüd taon lihtsalt, et ära ei unustaks seda asja ja lihtsalt lõbus on mõnikord poksikott läbi materdada.

siin üks video, kus tüübid teevad nalja ja ja üksteist outi lõõvad

http://www.big-boys.com/articles/quickfight.html

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ok,sain targemaks küll :D

aga selle magama löömise koha pealt on nii et kui ikke keegi ise alustab konflikti sis miks mitte ta magama lüüa,oma viga ju et nokkima tuli vms :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See on selline lapse või jõmmi mõtteviis, et "mis ta siis tuli minu õue peale..." Kui inimese kogematta surnuks või peast lolliks lööd, siis kohtus see argument ei ole!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tahad tõsiselt kõva lööki ? Hakka odaviskamisega tegelema :P Mul kunagi maal oli nii ,et ühte aeti taga , kes oli üsna pikka aega odaviskamisega tegelenud ... mingi hetk pööras ümber ja tõmbas esimesele löögi sisse... tulemuseks oli teisel mehel täiesti puder lõualuu :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Seda küll, ise pooldan ka rahulikumat stiili. Ainult siis, kui väga vaja, võib potensiaali ära kasutada.

Kusjuures jalgadega saab väga strateegiliselt lüüa. Kui vastane seisab üks jalg ees, on sinu juurest tema juurde kõige lühem tee just see jalg. Virutad oma jalaga vastu tema reit, mis on muide päris valus, võid lahingus suht suure edumaa saavutada. Loomulikult kujundab su osavuse enamasti just tehnika, olenemata palju sul jõudu on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

auti lyya saab n6rga l88giga ka.. minumeelest on 2 varianti, sa kas pekd suure j6uga igale poole v6i piisava j6uga 6igesse kohta, vali ise kumb meeldib... l6uaga on see v2rk, et kui lyya alal6ualuu kyljepeale, siis saab aju k6ige suurema p6rutuse(kyljelt haak). ja kui aju saab p6rutatud k6vasti siis ob ko. sama asi on kui l88d yksk8ik kuhu p2he, aga ilgelt k6vasti. just see alal6ualuu kylg paneb kapsa otsas eriti s6itma. muidu vastu kotte ja vastu s22reluuc on ka r2ige(ja lihtne). ja optimaalne trajektoor pole lyhim teepikkus, muidu oleks kaklemine ju t6uklemine. optimaalne on pigem aeg jagatud kiirusega,st et l88k saavutab max tugevuse just selle l6pus. kui liiga l2hedalt lyya ei saa l88k max tugevust, kui liiga suure kaarega lyya saab l88k tugev, aga selleks kulub palju aega, teine j6uab reageerida( kaarega l88gi puhul on veel hea tsentrifugaalj6ud) aga need on rohkem ninja v2rk...

minumeelest on nii.. ait2h

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×