Jump to content
JanK

Personaaltreener, kes sõi end paksuks

Recommended Posts

Mõned aastad tagasi käis ka Eesti meediast läbi lugu jõusaalitreenerist, kes otsustas end paksuks süüa selleks, et mõista, kuivõrd raske on tegelikult kaalu kaotada, end vormi ajada nullist jne. Kuna mees oli elu aeg ainult heas vormis olnud ning tema käe all olid paljud kogukad ja treenimata kehadega inimesed end heasse vormi ajanud, siis ta ei saanud tõeliselt mõista nende inimeste olemust, kannatusi ja kui keerukas on üldse sellise protsessi nagu vormi ajamise läbimine.

Ma aga ei mäleta üldse selle treeneri nime - kas keegi oskaks mind aidata ja saata mingi link selle kohta?

E: leidsin

http://edition.cnn.com/2012/06/05/health/drew-manning-fit2fat2fit-lessons/


mis te sellest arvate?

Muudetud kasutaja JanK poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mis te sellest arvate?

Hea reklaam aga... Samahästi võiks ju 400 meetri sprindiäss mitte trenni teha kaks aastat. Siis tuleb teeb oma jooksu ära ja ütleb et näed, jooksen nagu täitsa tavainimene. Ja siis poole aastaga töötab ennast taas üles ja - tadaaaa - "kõik on võimalik, ma mõistan nüüd tavalisi aeglaseid inimesi hästi, aga kõik suudavad sellega hakkama saada, see on ju suhteliselt lihtne tegelikult".

Pole ikka ju päris nii. Kui sul on aastatepikkune baas all, siis on ka kergem saavutada tulemus. Ka oli tegemist mingi fitnessifanaatikuga - selge see et ta tundis ennast kehvasti, kui ta paks oli ja trennis ei saanud käia. Enamustel sõltlastel ja fanaatikutel tuleb nagunii stress, kui nad ei saa teha asja mis neile meeldib. Morgan Spurlock võttis ka oma filmis "Supersize me" juurde 11 kilo ja siis järgmise aastaga suutis ta ennast "tavakaaldu" tagasi saada. Aga rääkida nüüd mingil "paksul" personaaltreeneril, et tahtsin teada mis tunne on olla paks...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jep, kuid tavainimene ei hakka analüüsima ... Tema näeb vaid nimetatud treeneri suurt pühendumist samastada end oma ülekaaluliste klientidega ja usun, et see töötab/töötas kah!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei usu, et selline inimene ikkagi mõistab lõpuni oma pakse kliente. Ma pakuks vähemalt kahte põhjust:

1. Psühholoogilised, motivatsioonilised. Inimesed söövad end ikkagi enamasti paksuks mingil põhjusel, mis tuleb "peast". Stress, kompleksid jms. Ja isegi kui alustatakse alla võtmist, siis kaotatakse mitmeid kordi siht silme eest. Oodatakse kiirelt tulemusi, leitakse vabandusi, oodatakse imesid, usutakse neisse.
2. Füsioloogilised. Inimesel, kes on olnud pikka aega ülekaaluline, on toimunud rasvkoes muudatused. Verevarustus on mitmes kohas rasva sees hääbunud. Võid end mujalt surnuks nälgida, kuid mõne koha pealt rasv ei kao. St. kaob, kuid siis ei ole mujal midagi enam järgi. Ei lihast, ei rasva.

Kirjutan seda enda kogemusest, mäletades end ise 120 kilosena. Kõik need tagasilangused, lootuse kaotus, motivatsiooni kaotus. Pidev rasvapõletuse püha Graali otsimine - ehk leidub otseteid.
Ja kui oled normaalkaalu saanud, siis läheb veel omakorda aastaid, enne kui teed oma kehaga rahu ja saad tasakaalu liikumise ja toitumise nii, et ei kuku buliimiasse, anoreksiasse või ei lähe mõnel muul moel lolliks (nt. hakkad end karistama hoopis trennidega).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×