Jump to content
Bikini

Bikini fitness(ja paks neiu)

Recommended Posts

Tere kõigile.

Alustan sellega, et olen ülekaaluline 21 aastane naine. Mulle hakkas bikini fitness huvi pakkuma(on varemgi huvi pakkunud). Ma tean, et see mõte on sama nagu: Pole raha söögi jaokski aga unistan ferrarist.

Ma olen mitu mitu aastat häbenenud enda keha, paljudest võimalustest ilma jäänud sellepärast. Ma olin ennemgi nata pontsikam(juurde hakkasin võtma teismelisena) aga peale lapse sündi läksin veel suuremaks..

, ma ei süüdista sünnitamist selles, sest tean paljud naised, kes on sünnitanud lapsi on paari kuu möödudes sama saledad ja ilusad. Süüdi on minu laiskus ja vale toitumine ja väga suur stress(ei hakka enda probleeme teile siia kirjutama).

Mäletan kooli ajal oli minu söögikord selline: hommik- ei söönud, koolis-ei söönud, kodus õhtul- sõin ja suures koguses ja veel õhtul mingid näksimised. Kas see rikkus seedimise ära? Võib-olla tõesti. Ega praegugi see söömine targem pole, vale söögikraami olen menüüst eemaldanud, aga 5 korda päevas süüa on minu jaoks liig. Liiga harjumatu, olen harjunud sööma 1-2 korda päevas ja suurtemates kogustes, Minu teema läheb mööda muidugi, sellest mida ma tegelikult tahtsin kirjutada.

Kindlasti paljud teist arvavad, et järjekordne tibi, kes tahab midagi teistele tõestada või uhkustada ja paari päeva(nädala) pärast lööb käega. Ma ei vaidle vastu võib-olla tahangi tõestada nii teistele(kes on minu kaalu kohta halvasti öelnud, kaasaarvatud sugulased ja tuttavad) ja ka iseendale tõestada, et näe saingi hakkama ja tulevikus anda teistele minusugustele motivatsiooni.

Ma tean, et alustama peaks kindlasti sellest, et kaalust alla võtta. Trennis pole võimalust käia, võib-olla rahaliselt isegi saaks aga ajaliselt mitte. Kuna laps on nii väike veel, et lasteaias ei käi, siis trenni minek jääb ära kahjuks.

Kodus olen uurinud küll neid trenni videoid, aga tõesti need harjutused on natuke rasked mu jaoks, hüppamised ja kätekõverdused ja muud taolist. Kardan, et põlved ei kannataks ära.

Ma pole nii sportlik olnud, nagu paljud teist, kes on aastaid käinud mingises trennis. Ainuke, kus olen käinud on karate ja kickboxing. Karated olen vähem õppinud.

Ma ei tea eriti midagi bikini fitnessist, võib-olla saaks kellegi targemaga rääkida sellest, oleks paar küsimust.

Ma juba tunnen, kuidas keegi tahaks teist kirjutada: Mitu aastat ei ole saanud enda keha vormi, miks nüüd peaks? Võib-olla mingi klõps käis peast läbi, paljud räägivad, et mingi klõps peab läbi käima. Mul käis see tunne hiljuti, vaatasin peeglist ja mõtlesin: Kas see olen tõesti mina? Mida ma küll enda eluga teen, noor kena aga paks. Lapse ema, aga tulevikus ei jõua lapsega isegi väljas mängida ja uisutamas käia. Iga vanem peaks enda lapsele eeskujuks olema, ja mis eeskuju mina olen? Kuidas ma tahan enda lapsest kasvatada tervet ja aktiivset last, samal ajal ise laiselda ja olla paks? - Sellised mõtted käisid läbi.

Olen käsile võtnud, kaotanud paar kilo. See on vähe, arvestades palju pean veel läbima.

Kas üldse on võimalik, et ma saaksin kunagi bikini fitnessi võistlustele või samasugust keha nagu neil? Ma tean, kõik on võimalik, kui väga tahta ja usun sellesse, sest palju kergem on tulla iga hommik ülesse, minna välja jalutama ja pärast kodus trenni teha teadmisega, et kunagi saab sellest asja. Aga vahepeal on ikka nagu tunne, et see on võimatu, ma olen selle paksu kehaga nii harjunud juba, et ei kujuta ettegi mis tunne on olla sale, eriti sellise ilusa kehaga nagu bikini fitnessi neiud.

Miks selle teema tegin? võib-olla saada mingit soovitust või tuge. Ei mitte sellist tuge: oi sa vaesekene mine ikka trenni kuku pai :D see oleks imelik ja mulle ei meeldi kussutamine nunnutamine, see ei toimi minu puhul, pigem karmimad sõnad.

Aga jutt venis väga pikaks. Tänud, et viitsisite selle pika loo läbi lugeda ja igasuguses kommentaarid on oodatud, ainult paluks üleolevat ja halba suhtumist enda sees hoida, sest ärge unustage, et teisel pool ekraani on ka inimene, mitte robot. (olen lugenud seda foorumit ja mõned tõesti on sellised ülbed ja üleolevad, aga on ka palju häid toetavaid inimesi).

(pealkirja ei oskand kuidagi välja mõelda normaalsemat).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1. Toitumine paika

2. Alusta aeroobse treeninguga ja vaikselt tõsta koormusi (mingit kaalusaate hüppe-kätekõverduse-piinamise meetodit ära kasuta)

3. Kui kaal juba langeb, lisa rühmatreeningud ja jõutreeningud (sõltuvalt mis sulle paremini sobib).

Ja julgustuseks ütlen, et Ferrarisid on Eestis kümneid kordi vähem, kui bikinifitnessiste, seega statistika on sinu kasuks :)

PS. Ja konsulteeri treeneritega, tee koormustestid ja telli toitumiskava (hoiad aega ja tervist kokku).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vot mina olen alati imestanud, et miks ei ole võimalik trennis käia, kui on laps? Käisin ise tütrega terve esimese aasta nii, et oli turvahällis kaasas, kui jalad alla sai, läks lastetuppa (hetkel nüüd on lastetuba kinni klubi kolimise tõttu ja seni, kuni avatakse, hoiab last abikaasa, lisaks leiab aega ka ise lapsehoidmise ja töö kõrvalt regulaarselt trennis käia), nüüd lähipäevil on teine beebi sündimas- olen teinud trenni nii terve esimese raseduse aja, läksin tagasi saali peale sünnitamist, olen treeninud terve teise raseduse aja ja kavatsen samuti minna tagasi saali niipea, kui keha võimaldab- siis juba kahe väikese lapsega (tütar saab kohe 1,8a),üks läheb lastetuppa, teine turvahälli ja saali kaasa. Kui tahta, saab kõike ja alati, planeerimise küsimus!

Koduse trenniga on nii, et enamus algajaid alustab suure hooga ja jätab asja siis mingi aja pärast sinnapaika. Ma ise ei kujutaks küll ette, et ma kodus võimleks kuskil, tütar samal ajal ka tähelepanu nõudmas. Kodus saan ratast sõita vaid siis, kui ta magab ja siis on ka beebimonitor koguaeg töös, sest hammaste jätkuva tuleku tõttu ärkab unest üsna tihti. Saalis on ikka kordi lihtsam keskenduda, teen oma trenni ära ja rahu majas, ja laps saab ka kenasti mängida samal ajal. Muidugi aeroobset saab teha tasuta ja õues ja koos lapsega, kärutades, aga sellest üksi ka ei piisa, kui silmapiiril bikinifitness kui selline. Piisava lihasmassi tekitamisel on ju ka keharasv kiirem põlema.

Kui see bikinifitnessi teema ikka kindlaks eesmärgiks enda jaoks seada, siis tulekski esmalt oma ajakava paika panna, läbi mõelda, kuidas mida ja millal teed, seda esiteks lapse heaolu pärast, aga ka näiteks regulaarne söömine eeldab kindlat ja paigas ajakava. Kui eeldused on loodud, soovitaksin leida konkreetse inimese, kes oleks Sulle nõu ja jõuga toeks, motiveeriks ja seletaks lahti, et kuidas ja mis ja miks ja millal. Tihtipeale nö ree peale saada on psühholoogiliselt keerulisem kui füüsiliselt, sellele inimesele võiksid Sa saada rääkida ka muudest asjadest peale trenni ja söögi, a´la oma tunnetest, tujudest jms. Neist sõltub samuti palju.

Nii et mis mina soovitaksin: kõige esimesena paika panna oma plaanid, võimalused, läbi mõelda trenniajad, seejärel leida see õige inimene, kes teeks nii kavad kui annaks ka nõu ja oleks lihtsalt niisama teinekord nö olemas, juhul kui peaks tulema näiteks tagasilööke või seisakuid, ja seejärel tuld! ;)

Muudetud kasutaja Annika Pärtel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, olen siin foorumis samuti uus ja juba pikemat aega mõlgutanud mõtteid bikini fitnessist. Selles mõttes on minu lugu teemaalgataja omast erinev, et olen terve elu väga sportlik olnud (tipptasemel kergejõustik aastatel 2000-2010). 2010 aasta teisel poolel sain esimese lapse ja 2012 aastal teise, terve selle aja jooksul olen üsna vähe trenni teinud. Kui tippsportlasena oli mu kehakaal ca 66kg 174cm pikkuse juures, siis peale laste sünde mitte treenides 58kg kandis. Hetkel olen viimased pool aastat aeroobset jooksu teinud ja vahel harva ka jõusaalis ning kaalun 61kg. Bikini fitnessi koha pealt arvan, et olen suht hea ''tooraine''. Lihas kasvab mul kiiresti ja hästi naise kohta, kui jõusaalis käia ning nn klassikalised jõuharjutused on mulle tuttavad, rekordnumbridki kükis, rinnalevõtus ja rinnalt surumises suhteliselt aukartustäratavad. (hetkeseis muidugi aukartustäratav ei ole, kuid päris algaja taseme vääriliseks ennast ka ei pea) Probleem on lihtsalt selles, et hetkel ei oska kusagilt peale hakata :) Kindlasti peaks hakkama korralikult toituma ja treeneri leidma, aga kahjuks ei ela Tallinnas ega ka Tartus, vaid hoopis Rakveres ja siin ei oska kellegi poole pöörduda. Et äkki keegi teab, kelle poole peaks pöörduma siinkandis ning millest üldse alustada? Kui mul oleks mingi konkreetne kava ees, siis selle järgi suudaksin väga tublisti treenida ja toituda. Olen tänulik kõigi nõuannete eest :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, olen siin foorumis samuti uus ja juba pikemat aega mõlgutanud mõtteid bikini fitnessist. Selles mõttes on minu lugu teemaalgataja omast erinev, et olen terve elu väga sportlik olnud (tipptasemel kergejõustik aastatel 2000-2010). 2010 aasta teisel poolel sain esimese lapse ja 2012 aastal teise, terve selle aja jooksul olen üsna vähe trenni teinud. Kui tippsportlasena oli mu kehakaal ca 66kg 174cm pikkuse juures, siis peale laste sünde mitte treenides 58kg kandis. Hetkel olen viimased pool aastat aeroobset jooksu teinud ja vahel harva ka jõusaalis ning kaalun 61kg. Bikini fitnessi koha pealt arvan, et olen suht hea ''tooraine''. Lihas kasvab mul kiiresti ja hästi naise kohta, kui jõusaalis käia ning nn klassikalised jõuharjutused on mulle tuttavad, rekordnumbridki kükis, rinnalevõtus ja rinnalt surumises suhteliselt aukartustäratavad. (hetkeseis muidugi aukartustäratav ei ole, kuid päris algaja taseme vääriliseks ennast ka ei pea) Probleem on lihtsalt selles, et hetkel ei oska kusagilt peale hakata :) Kindlasti peaks hakkama korralikult toituma ja treeneri leidma, aga kahjuks ei ela Tallinnas ega ka Tartus, vaid hoopis Rakveres ja siin ei oska kellegi poole pöörduda. Et äkki keegi teab, kelle poole peaks pöörduma siinkandis ning millest üldse alustada? Kui mul oleks mingi konkreetne kava ees, siis selle järgi suudaksin väga tublisti treenida ja toituda. Olen tänulik kõigi nõuannete eest :)

Ma oma arvamuse jätan siinkohal kõrvale, aga Kalmuselt saab Facebookis kavasid tellida ja väidetavalt tema internetiteel juhendatavad neiud võistlevad ja edukalt(need keda mina tema käealt tean, treenivad muidugi temaga siiski päris-, mitte virtuaalmaailmas). :rolleyes:

Hind on hea ja tasub vast proovimist.

Muudetud kasutaja Helerin poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

Minu sõbranna on paksuke suure unistusega, sarnase teie omadega. Tema võttis alla 35kg 8 kuuga(kaalus ~110kg kanti), vaikselt aga kindlalt liikub sinna poole, kus näeb ennnast pikemas perspektiivis. Tema treener on Fjodor Dunik, kes juhendab tema treeninguid, korrigeerib toitumist ja teeb mõõtmised iga nädal. Fjodor ei ole pehmeke ja ei nunnuta. Aga sõbrant on üsna rahul temaga, ja eriti kiidab treeneri kliendikeskset lähenemisviisi. Mitte nii, et mingi arvuti programm koostab kavasid, vaid treener ise ja tunneb huvi su vastu. Mis on nii oluline, eriti alguses, kui üldse ei julge ja ei usu ise endasse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×