Jump to content
Kodiak

Skelett

Recommended Posts

Kas kahe ühepikkuse inimese luustiku kaal võib kõige rohkem 0,5 kg erineda?

Kui see väide on tõene, kas siis sama pikkuse ja kaalu juures võivad erineda inimeste õla laiused just tänu skeletile? Ja seda just nii märgatavalt et üks mees on nagu luuteadvus õppevahend ja teine lai nagu laudauks ja seda muidugi ühesuguse rasva ja lihasega?

Mõnes mõttes arvan, et kaks ühepikkust meest, ühesuguse eluviisiga on ühesugused. Mingi loogika juhatab mind ka riietusele. On ju olemas riiete mõõdud vastavalt pikkustele jne. Ja nüüd arvan et kui võtan need kaks ühesugust meest. Ühel neist jäägu eluviis samaks ja teine tegelegu aastake jõusaali treeninguga ja sinna juurde lisanduva toitumisega. Aasta pärast mehed kõrvuti panna oleks kindlasti erinevus märgatav. Lihaste arendamine on muutnud kehakuju, kui õlgadest rääkida siis õlal suurenenud lihased teevad õlga laiemaks ja miks mitte aitavad kaasa ka vöökoha vähenemine ja muud tegurid visuaalsele pildile.

Nüüd ma väidan et inimese luude täielik kõvastumine ja kasvu peatumine algab 30 eluaastast, kas see väide võib õige olla?

Mõtlen miks inimestel on õlgade laius erinev. Kas kasvavas eas jäi millestki puudu. Isikliku näitena võin tuua et olin jõudu täis maapoiss. Munad, lihad, piimad jne olid alati keres ja kõigele lisandus ka jõutrenn. Kehahoiak väga hea, pole üle ega alaarenenud lihasgruppe, aga õlgade laius kesine.

Nüüd lõpetuseks kõige suurem küsimus.

Rammumehed, kulturistid jne on võimsa kehaehitusega. Mida rohkem ja järjekindlamalt treenivad seda suuremaks lähevad. Kulturistidel muidugi on õla lihased juba suuremad kui minu kann :D Võtame parem näiteks lihtsalt suured mehed

Vb küsimus ka Otile nüüd. Ühes fitnessTV, sinu küljes trennis vist Gert Gorsanoviga meenutasite aegu kus olid sellised mehed nagu Tarmo Mitt ja Zydrunas Savickas peenikesed poisid ja laval lihaseid pingutamas. Olen vist suure pingutamisega ühe pildi netist üles leidnudja tõepoolest Zavickas oli kõhna poiss.

Kuidas saab kõhnast poisist selline 2x2 kolakas? Kas tõesti annab lihas ja rasv igale inimesele nii suure ja võimsa väljanägemise? Olen näinud samas suurt rammumeest kes enne oli ka nagu härg aga alaga lõpparve tegemine võttis vist pool kehakaalu kohe ära kah ja polegi enam nii suur. Näitena Murumets, pildilt väga palju üle 100kg enam ei pakuks, vb eksin?

Ja üks pisike küsimus veel. Kas 30 aastane mees treenima asudes võib saavutada samamoodi soovitud eesmärgid, hakkab õlg kasvama veel?

Igasugused eesti keelsed artiklid, kogemused jne jne on teretulnud. Rääkige mis isiklikult arvate ja mille suunas liigute.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu arvamus.

Sama hästi võiks öelda, et inimene.on suure kondiga, kuid teame,.et sellist asja ei ole. Üldjuhul peaks skelett olema standartne sarnaste mõõtudega võrreldavatel subjektidel. Vähesed erinevused võivad olla rassiliselt.

Kuid hoopis teine teema on "geneetika", mille all vaadelda lihase kujundamisega tekkivad nt v-shape-i (pihal vähe polstrit).

Õlgade laiust kujundab lihasmass koos rasvaga. Kujuteldavalt teeb kitsas piht õlad laiemaks.

Luude kasv oleneb mitmetest teguritest, kuigi jah, on paika pandud ligikaudsed piirid vanuseliselt. Erinevus on kindlasti ses mõttes sooliselt, ühel peatub kasv varem, samuti luude kasvu mõjutavad teatud haigused (nt hüpotalamuse ületalitus, mis haiguslikult toodab kasvuhormooni üle- kui õigesti mäletan peast), samuti erinevad ravimid.

Varajases eas liigne ületrenn (väär), võib mõningal juhul kasvu (pikkuse) kinni panna.

Kuidas saab kõhnast suur? Ega siin palju võimalusi ole, kõigel on piir. Aga kes tähele pannud, siis ikka taolisi muundusi tuleb ette. Hiljuti sattusin isiku jõusaali ajaloo peale, kus väitis, et oli trenni teinud ca 15 aastat. Silma.hakkas seik, kus üle-aasta oli metsik muutus toimunud. Huvitav, mida siia tehti varasemad pikad aastad trennis? Toituti valesti, geneetika ärkas ellu..?

Jah, 30-aastasel mehel on kõik eeldused lihaskasvuks, kuigi räägitakse, et just siis ses vanuses ca hakkab testo tase langema ja mida vanem, seda aeglasemaks jääb ainevahetus jne. Aga edukaid näiteid on mitmeid.

Tänapäeva mailmas on kõik võimalik teades teaduse arengu tormilist tõusu, olles "poliitikas" sees jne...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kodiak, mina alustasingi 30-aastasena. Vaata mu blogi. Hetkel olengi peaaegu 100kg koos nähtava kõhulihasega.

Murumets paistab sulle 100kg? Andrus Murumets mõtled ikka? Vaatame vist erinevaid pilte või siis pead oma silmamõõtu harjutama.

Inimese luustik on väga kerge võrreldes kehakaaluga. Jah, suuri kõikumisi pole. Sama soo, vanuse ja pikkuse inimese skeleti kaal ongi seal pluss-miinus pool kilo.

175cm pikkuse bodybuilderi skelett kaalub 3,7kg (Alberto Nunez). On ju teada, et jõutreening muudab luud tihedamaks ja tugevamaks, seega nö. tavalisel diivanikartulil on see skelett veelgi kergem.

Muudetud kasutaja SKG poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×