Jump to content
ggeyeliner

Peenikesest lihastesse abi

Recommended Posts

Tere,

esiteks tahaksin vabandada, kui postitan selle valesse kohta. Ei teadnud, kas see on õige koht või peaksin lisama selle ''Naised ja treening'' teemasse. Lisaks vabandan veel, et olen tüütu. Kindlasti on selliseid teemasi olnud siin foorumis tuhandeid. Olen väga tänulik siiski, kui keegi viitsib abistada mind.

Väike eellugu:

Olen 21 aastane naine, 178cm pikk ka kaalun umbes 65kg. Olen terve elu olnud peenike, kiire seedimisega. Lisaks on mul väga suured kondid, mis naha alt paistavad kergesti välja(laiad õlad) Igasugune vorm puudub, olen justkui pulk. Olen enne varem elus trenni teinud, olen käinud korvpallis ja sulgpallis. Lihased on olemas, eriti jalalihased. Kuid üldpilt on siiski kondine, ribid ja selgroog väljas.

2 aastat tagasi sain keisrilõikega lapse ning pärast seda olen olnud mitteaktiivne ja toitunud väga halvasti. Kaal, mis rasedusega juurde sai võetud on maas, olen isegi peenem kui enne olin. Käin igapäev jalutamas 5-10km, kuid samas toitun väga halvasti. Tihti unustan üldse süüa või söön rämpstoitu. Trenni pole üldse teinud ning näen, kuidas lihased on ära vajunud.

Nüüd olen märganud, et mu keha on väga halvas vormis. Lisaks olen koguaeg väsinud ja jõuetu. Nüüd plaanin uuesti saada head vormi ja lisaks ka lihaseid. Kuna mul peaaegu puudub rind ning pepu on väga lame, siis peamiseks suunaks oleksid just need. Lisaks kõht on mul lame, kuid rasedusega välja veninud. Muidugi ei ütle ma ära muudest suundadest. Ehk rasva mul pole, lõdvad lihased ning halb toitumine.

Hakkasin käima nüüd jõuaeroobikas ning nüüd suvel plaanin hakata ka ise iseseisvalt(või treeneri abiga) aktiivselt tegelema oma keha väljanägemise parandamisega.

Mul on paar küsimust, enne kui alustan treeningutega ning õige toitmusega:

1. Kuna mul on väga laiad õlad(olen nagu meeste wc märk), kuna mu kondid on väga suured, kas liigne ülakeha/käte treening võivad teha seda veelgi suuremaks või see pole probleem, kui treening õigesti ja ülejäänud keha saavutab lõpuks vormi?

2. Mul on selg ära vajunud ehk olen veidike küürakas kui end ära unustan. Rüht on kohutav ja kole. Kas on olemas mingeid kindlaid harjutusi, mis võivad parandada rühti ja teha tugevamaks selga?

3. Mul on sääremarjad väga suuredning üleüldse jalad väga tugevad, kuid samas mul on nõrgad põlved + veenilaiendid juba(!). Kas peaksin jalad natukeseks ajaks rahule jätma(muidugi mitte täitsa)? Nad on küll selle 2 aastase pausiga lõdvaks läinud, kuid kindlasti paremas vormis kui ülejäänud keha.

4. Tean ja olen siit mitu korda lugenud, et õige toitumisega ei saavuta midagi. Tean ka, kui halb on mu toitumine. Söön kord päevas ja rikun enda tervist. Nüüd plaaning hakata korralikumalt toituma, aga üks mu suurimaks mureks on aeg. Ma ei tea, kas mul oleks reaalselt aega 5 korda päevas sööma hakata. Kas on olemas ka mingeid toitumiskavasi, mis sobiks vähemate kordadega(3) või heade tulemuste eesmärgil peaksin siiski selle aja leidma? Lisaks, kas pulbrid oleksid võibolla parem valik mulle?

5. Hetkel trennis käies olen märganud, et mul on jõudu(vanadest aegadest lihased siiski alles) kui mul pole võhma. Väsin kiiremini, kui mu lihased. Kuid ma olen lugenud, et üheks peamiseks veaks lihaste kasvatamise juures(naistel) ongi liigne ja mõttetu cardio treening. Niiet, mis ma tegema peaks? Kas ajapikku hakkan rohkem jõudma või peaksin eraldama aega siiski cardiole? Milline trenn oleks parim?

6. Kuna käisin sulgpallis mitmeid aastaid, siis olen märganud, et kangiga harjutusi tehes väsib vasak käsi tunduvalt kiiremini ära. Näiteks biitseps harjutusi tehes väsib üks käsi nii ära, et hakkab silmnähtavalt värisema aga teine ei ole isegi väsinud. Mis ma tegema peaks? Kas ma peaks valima raskuseid kangile nõrgema käe järgi või lihtsalt iseseisvalt kodus teist käät järgi harjutama? Või koos treenides lõpuks jõuab see teine järgi ka?

7. Kuna olen ema, siis mul natukene valikud piiratud. Kas on olemas ka väga häid kavasi kodus treenimiseks?

8. Kas on veel nippe, trikke kuidas peenike kondine tüdruk saaks endale ilusa vormis keha? Mul sellega kiiret pole.

Hetkel vist tähtsamad sain küsitud, küsin hiljem juurde, ku ivaja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rasva pole, lõdvad lihased. Seda tahaks kohe oma silmaga kaeda. Ei kujuta ette ausalt öeldes.

Suured kondid... arvan, et pigem kehakompositsioon selline, mis kondid esile toob ja siis suurena tunduvad. Kuigi jah, pole seal osakonnas olukorda näinud, ainult oletan.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Millest sa räägid? Ei ole aega süüa? Kaupluses käid? Osta kodujuustu, porgandit, grillkanakoiba, kapsast. Nuga on - lõika väiksemaks-suhu? Lusikas? Kasuta.

Seda juhul, kui tõesti ei ole aega "kokata" (mida ma ka ei suuda uskuda). Ja lisaks - märgid mitu korda, et oled ema. Sa ei valmista lapsele toitu? Tema kõrvalt omale ka paar kartulit pannile, tatart potti - ei jõua mitte?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõikide su küsimuste vastus peitub tegelikult su enda viimases küsimuses - "Kas on veel nippe, trikke kuidas peenike kondine tüdruk saaks endale ilusa vormis keha?" - paljud arvavad, et on olemas kiired otseteed saamaks saledaks, tugevaks, ilusaks. Ja kindlasti need, kes seda on ei ole mitte teinud aastaid tööd vaid on juhuslikult leidnud mingi kiire otsetee. Või siis on neil kasutuses mingid "nipid".

Nippe pole. Kõik su probleemid viitavad üheselt sellele, et sa pole lihtsalt asjaga tegelenud. Kõikide probleemide lahendus sinu puhul algab kõige tavalisemast igapäevasest baastreeningust. Mitte midagi spetsiifilist.

Ja reeglina keeldutakse uskumast, et midagi nii lihtsat nagu algajate tavalise treeningplaani järgimine võiks olla lahendus. Ei saa ju olla, et midagi, mis on igal pool kättesaadav ja näha, ongi lahendus. Võta kasvõi siit lehelt algajate kava ja tee seda. Mine iga päev õue ja liigu. Jookse veidi. Kui ei saa minna treeningsaali, siis saab võimelda ka kodus. Selleks on sadu raamatuid igas raamatupoes. Astu korraks tervise/spordi riiuli juurde ja sealt leiad kümneid erinevaid. Lihtsalt võta üks ja hakka pihta.

5x päevas söömine ei ole 5x päevas kokkamine. Kui sa korrakski ise vaataks toitumiskavadesse, kus on 5 toidukorda siis näed, et need 2 vahepala on tüüpiliselt kas jogurt, puuvili, jms. midagi, mida ei ole vaja rohkem valmistada kui avada topsi kaas või pesta kraani all ära. Ega sa ometi seda kokkamiseks nimeta?

Hommikuse pudru keetmine või muna praadimine ei ole ka päris kokkamine. Kaerakliid, nisukliid, jms. ja kuum vesi kannust peale. Max 3 minutit läheb aega.


Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oi, kui kurjalt. Eeldasin, et kuna see ''algajate'' teema siis ei panda pahaks inimeste teadmatust. Väga vabandan.

Ja aja küsijale vastan nii - kas sa oled ise samas olukorras, et mind niimoodi hindad? Ma olen üksikema, kes käib ülikoolis ja tööl. Aega ei ole mul tõesti. Hommikul lapsele süüa tehes, õpin ma ise samal ajal või panen last riidesse. Iga minut on tõesti mul välja arvestatud. Sellepärast sööngi hommikuks banaani, lõunaks jogurtit ja õhul, kui laps magab, jõuan endale midagi suurt valmistada.

Ma ei ürita ise kuidagi ülbe olla, aga kõik ei ole nii lihtne kui näib. Kui oled ise samas olukorras, siis palun, anna mulle nõu, kuidas ma oma aega paremini suudaksin planeerida, et ka toidukorrad seal korralikult esindatud oleksid. Mina pole seda 2 aasta jooksul välja mõelnud. Ainuke positiivne asi ongi, et kool lõppeb mais ja siis on mul aega rohkem.

Aga vabandan,et tüütasin. Lasen moderaatoritel teema kustutada ja otsin abi kuskilt mujalt.

Tänud Teile, kas vastasid :)

Muudetud kasutaja ggeyeliner poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Päris neutraalselt ja selgelt on antud 2 korda täiesti kättesaadavalt lahendused kätte.

Aga tundub, et lisaks neile üks, ja peamine veel: õpi lugema. Või muuda mentaliteeti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma keeldun uskumast, et iga minut on planeeritud. Ju siis on halvasti planeeritud. Kaldun arvama, et tegu on ikkagi ise ehitatud blokeeringuga oma peas. Elu on raske ja tegelikult otsitakse siit foorumist ja samamoodi ka Facebookist vms. pigem kaastunnet. Alateadlikult oodatakse hoopis vastuseid a la "ohjah, su elu on tõesti raske ja sul ei ole luksust teha trenni nagu need rikkurid ja tibid seal jõusaalis. Maailm on ebaõiglane, aga sa oled niigi tubli".
Ma käin iga päev 100km Tallinnasse tööle ja tagasi, õhtuti annan kodulinnas treeninguid. Kõige hilisem tõusmise võimalus on 6:20. Koju jõuan lõpuks 22:00. Aga trenni ja söögi osas ma ei saa küll öelda, et mul selle jaoks eriliselt aega läheb. Et trenni või süüa teha ei pea minema teise linna otsa, vahetama seal riideid ja tegema kogu nädala trenni ühe korraga ära.

Pakun siis sulle välja "nipid":

Hommikusöök : kaerakliid, nisukliid, linaseemned kaussi (20 sek). Kuum vesi peale (vesi kannu 5 sek, vesi keeb ise, vee kallamine 5 sek). Hommikusöögi valmistamine max 1 minut. Sama tehtav teiste lähteainetega.
Lõunasöök: kirjutad, et õhtul aega rohkem. Väga hea. Tee ka järgmise päeva lõunasöök sama, pane karpi ja võta kaasa.

Vahepalad: jogurt kotti, õun kotti. 2-3 sekundit.

Treening: jaota mõned liigutused päeva peale ära. Mõned kükid, mõned kätekõverdused. Õhtul kodus veidi rohkem.

Töö juures käivad teised suitsupausil, mina teen ühel jalal kükke, jooksen treppidest üles-alla, tõmban ukse küljes lõuga, kätekõverdusi.
Alguses vaadati imelikult (tegelikult olgem aus, ma ise mõtlesin et vaatavad imelikult), pärast harjuti ära.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jungatroll,

mu elu pole raske ega nuta Facebookis elu üle :D Aga ma tean küll, mis tibidest sa räägid ja lugedes enda eelmist postitust saan aru, mis sa nii arvad. Tegelikult arvan, et suudaksin isegi rohkem. Ma tean, et su posituse mõte polnud ise kaastunnet või kiitusi saada, aga wow. Tubli oled :D

Aga ma nõustun sinuga. Ma arvan ka, et mul on peas mingi blokk, mida ma endale veel ei suuda tunnistada. Peas on kinni, et teen nii palju + laiskus ja sellepärast leian vabandusi.

Näiteks pärast keisrilõiget ei teinud trenni, kuna arm valutas, siis ei teinud, kuna olin nii peenike ja siis ei teinud, kuna polnud aega. Alati leidis põhjus, et kodus istuda. Nüüd leidsin, et saan ainekavasse jõusaali/treeningu lisada ja sellega ainupunkte teenida. Ma arvan, et pean söögiga sama tegema. Lihtsalt suruma need korrad oma päevakavasse. Loengutele vahele, kui kõnnin/liigun bussiga ringi vms.

Ma arvan, et mu peamiseks probleemiks on see, et ma ei tunne eriti nälga. Ma ei söö sellepärast, et oleksin näljane vaid sellepärast, et tean, et ma pean. Tihti olen päeva lõpetanud nii, et olen söönud 2l vett ja 2 õuna. (ps ma pole nälgija vms, ma lihtsalt ''unustan'' süüa) ja siis nädalavahetustel söön igal söögikorral 4 portsu vms :D Ma tean, et see on hullumeelselt halb ja eriti arvestades fakti, et ma ei taha olla mingi kondine pulk :D Ma pean selle söömise kontrollialla saama. Aga aitäh sulle ''nippide'' eest. Ma uurin veel ringi ja saan selle kontrolli alla.

Harjutused päeva peale laiali jagada on hea plaan. Proovin seda tegema hakata. Kindlasti parem, kui õhtul/hommikul korraga neid teha.

Tänan sulle igatahes!

Kas keegi saab veel kiirelt vastata 1,2,6 küsimustele?

Marxengel - kas su plaan ongi mind võimalikult halvasti tundma panna? Loodan, et sa ise tunned end hästi tänu sellele :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

sellest, et väikese lapsega aega ei ole, saan ma väga hästi aru. seda ka siis, kui ei ole üksikema ja ei käi tööl, vaid oled lapsega kodus. väikelaps nimelt ei ole väga arusaaja olend, kes suudaks iga kord rahulikult oodata, kui sa porgandeid puhastad või põrandat pesed ja tema tahab sülle või muid oma vajadusi täita kohe. loomulikult on kõik valikute küsimus, aga mul läheb vererõhk 200-ni, kui ma näen, kuidas mõned emad lasevad lapsel karjuda ja teevad ise samal ajal midagi muud. on-on valikute küsimus, kuid minu jaoks siin prioriteedid väga selged ja palun selles osas neil mitte kommenteerida, kes seda ise igapäevaselt ei koge. ja ma tõesti ei kujuta ette, kuidas üksikemad toime tulevad - müts maha nende ees. ka on see üks asi, millest mehed ei kipu väga aru saama. aga see-selleks.

aga et elu lihtsamaks teha, siis ntx kaalu ja katseta neid nippe (vähemalt on need mind reaalselt aidanud):

- tee nädala toiduplaan. ei ole väga spontaanne, aga ülivajalik aja kokkuhoidja. lülita sinna hulka ka kaasavõetav lõunasöök

- vastavalt sellele tee poeasjade nimekiri ja osta poest vajalikud asjad 1-2 x nädalas. proovi, see on uskumatu, kui palju etteplaneerimine aega kokku hoiab. ma saan aru, et on tore poes mõelda, mida ma tahaksin, kuid see kulutab rohkem aega (ja raha) + lõpeb sellega, et sa ei söö ikkagi nii, nagu peaksid ja nagu hea oleks. stick to your plan, isegi kui see tundub igav.

- kui sul on nädavahetusel veidi rohkem aega, siis tee hunnik ettevalmistusi ära. ntx pese, tükelda ja grupeeri köögiviljad + pane portsonid kilekottidega sügavkülma. sildid peale. see hoiab väga palju aega kokku, kui saad nädala sees võtta hommikul sügavkülmast 1 kilekoti sulama ja õhtul selle potti v pannile visata. vt netist ntx "freezer meals" ideede saamiseks.

- söö iga söögikorra juurde köögivilja + valku.

- pane õhtul hommikuks asjad kapile valmis

- kui hommikul aega vähe, keeda ntx õhtul hommikuks paar muna valmis. ja ntx ka järgmiseks lõunaks (mina küll teen hommikul munad ka sama päeva lõunaks)

- tee õhtul korraga suurem ports, et jaguks a) kas järgmise päeva lõunasöögiks kaasa võtta või B) ka järgmise päeva õhtusöögiks. igal juhul võidad aega.

- pane mõned nipid endale üksipulgi seinale paberiga kirja, siis ei pea mõtlema, mida ja millal teha (ntx mina panin endale paberile kirja, et õhtul tuleb a) panna kapile valmis kohvikann, kohvipakk jne B) pesta salat ja panna külmkappi, c) panna pann/munakeedupott kapile valmis. c) pesta tomatid-kurgid-pirn, d) pesta ja avada granaatõun.. jne, jne

- kui on võimalik, osta (telli amazon.co.uk'st) selline asi nagu slow cooker /crock pot. suurusi ja mudeleid on erinevaid, mul on 1 väiksem, teine suurem. ei maksa eriti palju. sinna paned asjad sisse (köögivili + liha ntx) ja söök on valmis kas 3-4 või 6-8 h pärast, sõltuvalt valitud programmist. tee suurem ports korraga, jagub mitmeks päevaks. väiksemas teen lapsele niimoodi riisi hommikuks - õhtul potti, taimeriga lülitan sisse ja hommikuks on kuum aurutatud riis potis. tatart saab ka nii teha, aga öö otsa vees ligunenud tatar ei ole eriti meeldiva tekstuuriga.

see ümberharjumine ongi kõige raskem, aga kui endale plaani teed, selle järgi käitud ja mõned nipid paberile kirjutad, siis läheb suhteliselt libedamalt.

jõudu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

2 ja 6

mina soovitaks hea füsioterapeudi juurde minna. lihaste düsbalanss ja lülisamba muutused on asjad, millega sa omapäi ei pruugi hästi toime tulla. päriselt ka. mina näen juba mitu aastat regulaaselt vaeva ja pikk maa on veel minna. 6 puhul - võib vabalt olla, et ntx mõni lihas ei tööta. aga võib ka lihtsalt nõrgem olla. ikkagi hea füsio! siit foorumist gmaster ntx.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

6. See on kindlasti üle 50 % inimestest nii - sõltuvalt käelisusest. Arvan, et isegi kuni 95%. Loen raamatut - ilukirjandus, kus kirjeldatakse pooleteist aastast põngerjat, kes roomab põrandal ja taob haamriga naelu põrandasse - for fun, kirjaniku fantaasia. Ja tema parem käsivars on meeletult massiivne, no selge see, et arvestades vanust ning võrreldes vasaku käega. Mis selle vastu teha? Elementaarne, püüda tegevusi, mida teeksid parema käega, delegeerima vasakule - eks ta üks kontrollitud tegevus oleks..aga mingil määral peaks aitama. Veebist leiab ka harjutusi. tuubist, kindlasti.

1

ja 2. jah, neid on väga palju erinevaid - harjutusi ja allikaid, kust neid leida.

Rühi osas on ka palju abi enesekontrollist. Kohe kui hakkad vähegi pikema seismise puhul sellele mõtlema ja muutma asendit, saad aru, mis siiani valesti läinud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

krt, ma ei ole ajupuudeline :D.

seega täiendan oma eelnevat teksti ning lisan disclaimer'i korras, et mu kommentaariumikastil ei ole nuppe "muuda, täienda, redigeeri, korrigeeri ega pedereeri" ka mitte "edit, amend, adjust" või muid taolisi. kas sai piisavalt selge ja ammendav või jäi midagi veel puudu?

ja mõtlemisega ei ole siin mingit pistmist (muide, ja väljend "enne mõtle, siis ütle" ei ole kaaaaa käesoleval juhul asjakohane, siin ma siiski kirjutan, mitte ei ütle. seega kui iriseda, siis palun seda ikka täpselt ja korrektselt teha, eksole :P).

mu loetelus olid sulgudega eraldatud tähed a ja b (no umbestäpselt sedaviisi: " a ) ja b ) - kuid viimase muutis süsteem mingiks napakaks emotikoniks. seda ei oleks ma parimagi empiirilise mõtiskluse tulemusena suutnud ette näha. ka ei ole selle teksti sisu ja asukohta ning võimalikke tagajärge arvestades sellele kulutatav võimalik aeg käsitletav eriti mõistliku ega efektiivsena.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Okei, tänud teile!!!

Selja pärast olen jah plaaninud füsiose minna. See on ikka tõsiselt kole ja selg on kindlasti asi, mis peaks olema korras. See muudab inimese väljanägemist ikka hullult. Küürakas inimene on kole.

Ma küsin treenerilt ka selja, käte ja õlgade kohta. Kuna mul pea väga väike aga õlad laiad, siis mu üks suurimaks hirmuks on see, et õlad lähevad veelgi laiemaks. :D

Muudetud kasutaja ggeyeliner poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

su kirjeldust lugedes VÕIB ka nii olla (ei pruugi) , et see "väike pea-laiad õlad-küür seljas" on kõik kokku lihtsalt rühiprobleem. ja muidugi on nett täis harjutusi selle muutmiseks, lihtsalt oma kogemusest hoiataks, et TEATUD JUHTUDEL võid sa omapäi midagi muutma hakates asja hullemaks teha. ja halb rüht ei ole lihtsalt iluviga, see võib põhjustada pikas perspektiivis väga ebameeldivaid ja tõsiseid tervisehädasid ning tugevaid valusid. 20-30 pole justkui midagi häda, kuid vanusega võib ikka väga jamaks minna. ja siis midagi muutma hakata on palju raskem, nii et targem on tõesti midagi ette võtta, kui veel justkui hädasid pole :)

kus linnas sa asud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

krt, ma ei ole ajupuudeline :D.

seega täiendan oma eelnevat teksti ning lisan disclaimer'i korras, et mu kommentaariumikastil ei ole nuppe "muuda, täienda, redigeeri, korrigeeri ega pedereeri" ka mitte "edit, amend, adjust" või muid taolisi. kas sai piisavalt selge ja ammendav või jäi midagi veel puudu?

ja mõtlemisega ei ole siin mingit pistmist (muide, ja väljend "enne mõtle, siis ütle" ei ole kaaaaa käesoleval juhul asjakohane, siin ma siiski kirjutan, mitte ei ütle. seega kui iriseda, siis palun seda ikka täpselt ja korrektselt teha, eksole :P).

mu loetelus olid sulgudega eraldatud tähed a ja b (no umbestäpselt sedaviisi: " a ) ja b ) - kuid viimase muutis süsteem mingiks napakaks emotikoniks. seda ei oleks ma parimagi empiirilise mõtiskluse tulemusena suutnud ette näha. ka ei ole selle teksti sisu ja asukohta ning võimalikke tagajärge arvestades sellele kulutatav võimalik aeg käsitletav eriti mõistliku ega efektiivsena.

Jutupaunik oled, mitte ajupuudeline. Kontroll-friik, lisaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ja halb rüht ei ole lihtsalt iluviga, see võib põhjustada pikas perspektiivis väga ebameeldivaid ja tõsiseid tervisehädasid ning tugevaid valusid. 20-30 pole justkui midagi häda, kuid vanusega võib ikka väga jamaks minna. ja siis midagi muutma hakata on palju raskem, nii et targem on tõesti midagi ette võtta, kui veel justkui hädasid pole :)

damn right.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tallinnas.

Seda kardan ka jah, et iseseisvalt teen veelgi hullemaks. Kindlasti peaks korra vähemalt rääkima minema.

Ma tean jah, et halb rüht võib tulevikus olla väga suur kurjajuur. Eks see pikkusest tulnud on. Alati tundnud, et olen ''liiga pikk''(sama pikk juba 12 aastaselt) ja mitteteadlikult olen end ''lühemaks'' üritanud teha. Nüüd on tulemus käes.

Kunagi olin modell, siis sain rohkem sirgu oldud aga nüüd nii käest läinud.

Muudetud kasutaja ggeyeliner poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×