wuntz 0 Report post Posted March 26, 2014 Tervist! Olen lugenud seda foorumit ja siin olevaid artikleid paar päeva.. küll guugeldanud ja möllanud ning mõtlesin siis täitsa ise küsida.Olen otsustanud enda keha pisut trimmima hakata ja vajaks pisut nõu, et kas talitlen õigesti.Tegemist siis 19-aastase noormehegaPikkus 175cmKaal 71kgOlen otsustanud kõik kommid/chipsid/burgerid jne maha jätta ja praegu üsna hästi sellega hakkama saanud.Kui kõht sisse tõmmata ja lihaseid pingutada, olen isegi üsna rahul endaga, kuid niisama olles hakkab punu välja paistma Praegune menüü:Hommikuks 7:20 müsli väheste kuivatatud puuviljadega, munad, piim11 paiku söön koolis lõunat.14 ajal olen söönud riisi või tatart tuunikalaga, kanaga / värskeid salateid ilma kastmeteta vms17 paiku olen teinud 5-7km jooksu, pärast veel kõht/kätekõverdused/selg.Pärast trenni olen söönud kodujuustu/muna/kohupiima19.30-20.00 veel õhtuks üsna sarnane söök kell 14.00 söödugaMa nüüd täpselt ei saagi enda keha vaadates aru, kas peaksin siis tegelema pigem aeroobse treeninguga või pigem jõutreeninguga ning kas sööma peaks massi kasvatamise eesmärgil või hakkama kaloreid lugema...Jutt sai võibolla veidikene segane, kuid võin kõike täpsustada Share this post Link to post Share on other sites
Kirsi-Mari 4 Report post Posted March 26, 2014 Mina naise pilguga vaadates ütleks, et pisut lihast ei teeks paha :-D Share this post Link to post Share on other sites
martinkink 209 Report post Posted March 26, 2014 Hakka lihtsalt jõusaalis käima. 2-3 korda nädalas keha läbi. Treeningkavade alt saad endale normaalse kava. Väikese liigutamisega kaob sul niikuinii kõht ära. Harjuta endale rutiin sisse, et trenni hakkaksid tegema. Mina mehe pilguga vaadates ütleks, et pisut liha ei teeks paha Share this post Link to post Share on other sites
wuntz 0 Report post Posted March 26, 2014 Liha teemal vastu ei vaidle.. Lugesin ka, et enne trenni oleks soovitatav süüa süsivesikuid ja valku suhtes (umbes 70g ja 30g). Siit siis küsimus, et kui palju enne ma seda süüa võiks ja mis toidust ma selle kätte võiks saada? Samuti küsimus pärast trenni kohta: valku 30-40g ja kiireid süsivesikuid. Valgu allikad on teada, kuid mida siis kiirelt imenduvate süsivesikute näol süüa ja kui palju?Kavaks valisin http://www.fitness.ee/treeningkavad/1/1/54 .. on okei ? Share this post Link to post Share on other sites
martinkink 209 Report post Posted March 26, 2014 enne trenni tund aega söö pakk magusat kohupiima, peale trenni sama. Kava sobib väga hästi. Peaasi, et sa ise kogu selles asjas hästi tunneksid Share this post Link to post Share on other sites