Jump to content
Janika Aavamägi

Fitness5 - Finaalvõistluse protokoll ja video!

Recommended Posts

Tagasi uudise juurde

6769_thumb.jpg

Tutvu ametlike Fitness5 reeglitega

www.fitness5.ee

Fitness5 on kui jõusaali viievõistlus, mille etappe on peetud ka Eestis. Nüüd, nii sõnas kui pildis, on ilmunud ametlikud Fitness5 reeglid.

Teeme tutvust, Fitness5!

Täpsed reeglid

Iga ala jaoks on võistlejal aega 100 sekundit, et sooritada nii palju korrektseid korduseid, kui võimalik! Ala vahele jätmine toob kaasa disklahvi.

Võistlejad kaalutakse registreerimise ajal. Võistleja kaal ümardatakse 2,5 kg sammuga võistleja kasuks. Näide: 92 kg kaaluv mees peab kükkima 92x1,5=138 ehk 137,5 kg.

Rakendatakse aktiivset puhkust. Harjutuse kestel ei või kangi käest panna, lõuatõmbamiskangilt ega rööbaspuudelt vahepeal maha hüpata. Kinnaste, randmekaitsmete ja vöö kasutamine küki ajal on keelatud (kui sportlasel on põlveprobleeme, siis on lubatud vaid vigastatud põlvel rehab sideme kasutamine). Ülejäänud aladel abivahendite kasutamine ei ole lubatud.

Stardijärjekord

Stardijärjekord on lähtuvalt stardinimekirjast, mis avalikustatakse võistluspäeval. Alates teisest alast muutub järjekord vastavalt hetketulemustele. Viimasena sooritab ala see võistleja, kellel kõige rohkem punkte.

Kes võidab kogu võistluse?

Liidetakse kokku kõikide alade kordused ning see, kellel on kõige rohkem korduseid kirjas, võidab. Kui võistlejatel on lõpptulemuseks võrdne punktiseis, võidab see, kellel on rohkem alavõite. Kui võistlejatel on ühe alaga sooritatud sama arv korduseid, võidab selle ala sportlane, kes kaalub rohkem. Sama kordustearvuga alasiseselt ning võrdse arvu alavõitudega võidab sportlane, kes kaalub enim.

Finaal

Finaali võitjad pääsevad suvel Rootsis toimuvale rahvusvahelisele Fitness5 võistlusele Eestit esindama ning finaali reeglites võib tulla ette jooksvaid muudatusi. Selle kohta teavitatakse finaliste personaalselt.

www.fitness5.ee

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loodame, et kangiga biitsepsit tehes on eesmärk ikka biitsa tugevust demonstreerida ja mitte õla esiosa, nagu see tüüp videos tegi. :D

Fitness Fives ongi olnud selline reegel, et biitsa tehes peab kangiga lõua ära puudutama ja peab paratamatulr küünarnukke tõstma. Samal ajal ülaselg ja tuhar peavad vastu tuge olema:)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kangiga biitsepsikõverdusi praktiseerides olen ka ise päris mitu korda kangiga endale vastu lõugu põrutanud.

nüüd kasutan toruisolatsiooni.

toruisolatsioon on suurepärane abivahend ka kükki ja eeskükki sooritades.

toruisolatsiooni kasutamise idee tekkis tegelikult svungimisel kui negatiivses faasis kang vastu pead kolksatas(korduvalt)

Päikest :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tagasi uudise juurde

Fitness5 esimene osavõistlus toimub juba 19. aprillil Spartas!

6769_thumb.jpg

Fitness5 2014. a sarivõistluste juhend

Võistluste toimumiskohad ja -ajad

I osavõistlus – Sparta Spordiklubi jõusaal, 19.aprill 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15.

II osavõistlus – Pärnu, Kimberi Klubi, 11. mai 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15.

III osavõistlus – Tartu Ülikooli jõusaal, 23. mai 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15.

Eesti finaal - Sparta Spordiklubi, 15. juuni 2014 kell 11.30. Kaalumine 10.00 - 11.15. Stardikellaaegades võib ette tulla väikeseid muudatusi, millest teavitatakse sordiklubi ja sealseks võistluseks eelregistreeritud võistlejaid esimesel võimalusel.

Rahvusvaheline finaal - 3. - 5. juuli Åhus Beach, Rootsi. Osavõtumaks 500 sek (~57€), mis sisaldab ka võistluste särki ja pikki trennipükse (koguväärtuses 100€).

Ajakava
3. - 4. juuli eelfinaalid
5. juulil finaalid
Rohkem infot rahvusvaheliste finaalide kohta

Osavõistlustest osavõtt

Vajalik eelnev registreerumine vähemalt 48 h enne võistluste algust e-maili aadressil: marcosmunz@hotmail.com või telefoni teel: +372 5693 3968. Kui võistleja ei ole vastavaks ajahetkeks end kirja pannud, lisandub osalustasu 10 eurot, mis tuleb tasuda kaalumisel enne võistluse algust.

Kategooriad

Vähemalt 10 meesvõistlejat: avatud kaks kategooriat: mehed -80kg ja +80kg.
Naistel 1 avatud kategooria.

Osalema on oodatud

Võistlustel saavad osaleda nii mehed kui naised, nii kogenud sportlased kui ka algajad. Ootame osalejaid kõikidest spordiklubidest üle Eesti. Osavõtutasu 5€ tingimusel, et võistleja on registreerunud vähemalt 48 h enne võistluse algusaega.

Alad ja reeglid

Fitness5 näol on tegu Rootsis juba 8 viimast aastat ülipopulaarse kombinatsioonvõistlusega, mis koosneb järgnevate võistlusalade sooritamisest korduste peale:
• kangiga rinnaltsurumine – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;
• küünarvarte kõverdamine kangiga – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;
• kükk kangiga – abivahendina on lubatud magneesiumi kasutamine (erandiks põlvevigastuse korral rehab side vigastatud põlvel);
• lõuatõmbed – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine;
• triitsepsi surumine rööbaspuudel – abivahendina lubatud magneesiumi kasutamine. Võitjad selgitatakse välja viie ala kokkuvõttes.

Naised sooritavad kangiga rinnaltsurumist 0,6 x kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist kangiga 0,3 x kehakaaluga ning kükivad kangiga, tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit 1 x kehakaaluga. Mehed sooritavad kangiga rinnaltsurumist 1x kehakaaluga, küünarvarte kõverdamist kangiga 0,5 x kehakaaluga, kükivad kangiga 1,5 x kehakaaluga ning tõmbavad lõuga ja suruvad rööbaspuudel triitsepsit 1 x kehakaaluga. Kui osalejate arv eelregistreerumisel on üle 15´ne, toimub vähemalt 2 ala paralleelselt. Tutvu ametlike Fitness5 reeglitega.

Autasustamine

Autasustatakse esikolmikut naiste arvestuses ja meeste arvestuses. Liidetakse kokku kõikide alade kordused ning see, kellel on kõige rohkem korduseid kirjas, võidab. Kui võistlejatel on lõpptulemuseks võrdne punktiseis, võidab see, kellel on rohkem alavõite. Kui võistlejatel on ühe alaga sooritatud sama arv korduseid, võidab see, kes kaalub rohkem. Sama kordustearvuga alasiseselt ning võrdse arvu alavõitudega võidab sportlane, kes kaalub enim.

Iga osavõistluse 3 parimat meest ja naist pääsevad edasi finaali, mis leiab aset 15. juunil Tallinnas Spordiklubis Sparta. Kui esikolmikust mõni võistleja finaali tulla ei saa, siis loovutab ta sellega enda finaalikoha oma võistluskategoorias 4´nda koha omanikule. Kui nt 2 võistlejat esikolmikust ei osale finaalis, siis pääsevad edasi ka 4´nda ja 5´nda koha omanikud, jne.

Finaalis võisteldakse üldreeglite järgi ning parimaid autasustatakse medalite ja karikatega. Suurima punktisumma omanik viib endaga kaasa Fitness5 rändkarika. Rändkarikas antakse edasi võistlejale, kes järgmisena suudab finaalvõistlusel ületada eelneva rändkarikaomaniku punktisumma. Eeldus on, et eelneva aasta võitja osaleb käesoleva aasta võistlustel. Kui rändkarika omanik ei tule oma tiitlit kaitsma, siis läheb rändkarikas käesoleva aasta suurima punktisumma kogunud sportlase kätte. Finaali võitjad pääsevad suve teisel poolel Eestit esindama Rootsis aset leidvale Fitness 5´i rahvusvahelisele finaalvõistlusele.

Finaali reeglites võib ette tulla jooksvaid muudatusi. Sellekohane informatsioon edastatakse finalistidele personaalselt ja koheselt peale muudatuste kinnitusi.

Peaauhinnad panevad välja Fitness.ee, Spordiklubi Sparta, Mybody.ee ja Jeunesse Global.

Peakoostööpartner: Spordiklubi Sparta


Samal teemal:
Tutvu ametlike Fitness5 reeglitega

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See rändkarika teema on uus. Eelmine kord olid medalid. Meestest või juunioritest keegi sai karika.

Seekord on 100 sekundit endise 75 asemel.

Muu peaks vist sama olema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nüüd siis kuupäev 19.04 juba ukse ees, mis tähendab, et sellel nädalavahetusel stardib uuesti Fitness5 võistlussari, mis viib seekord parimad lausa Rootsi Fitness5 finaali. Seal on seda ala harrastatud juba pea 10 aastat ning on ülipopulaarne agaramate jõusaalis käijate seas. Kohale tulevad tugevaimad sinna võistlejad Norrast, Taanist, Soomest ning seekord esimest korda ka Eestist. Osalesin Eestis eelmisel korral ka ise nendel võistlustel ning elamused olid toredad, kuigi jäin finaalis lausa viimaseks;) Kuna võistlus koosneb viiest jõusaalis treenitavast baasharjutusest, siis peaks iga agaram jõusaalis käija kõikide aladega ilusti hakkama saama. Soovitaksin võtta esimest võistlust kui ühte korralikku treeningut, kus saab samas oma füüsilised võimed igati proovile panna. Nii et tulge kohale ja pange oma võimed proovile, saate garanteeritult kaasa ka mõnusa lihasevalu, hea tuju kui ka toredaid auhindasid;)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siin ka praegused registreerunud; Pavel Stulov, Siim Jürgenstein, Taaniel Sülla, Argo Erit, Kaspar Kuuse ning naistest Monika Aus. Pärnus toimuvale etapile on registreerunud Fred Hindrichson.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja leidub veel tublisid ja pealehakkajaid jõusaalis käijaid, kes Fitness5 võistlusele registreerusid, nimedeks neil Vahur Kiis, Indrek Kiis, Alex Uuetalu ning Andre Savi. Ma siiski sisimas tunnen, et leidub kindlasti veel inimesi, kellel on kõik selleks, et selles võistlussarjas edukalt osaleda. Andke aga endast teada;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Juhhuu Alex!!! :D Fdvk võiks ka kindlasti osaleda! Ma osaleks isegi, kui tagasi jõuaksin mõneks etapiks. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Juhhuu Alex!!! :D Fdvk võiks ka kindlasti osaleda! Ma osaleks isegi, kui tagasi jõuaksin mõneks etapiks. :)

Oleks osalenud, kui õlg poleks vahepeal vigastuses olnud. Surumine oleks nõrgaks jäänud ning biitsa vend ma ka väga pole :D

Järgmine aasta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×