Jump to content

Recommended Posts

Tere!



Nimelt tekkis selline küsimus, et milline on oht silmadele jõutreeningu puhul? Huvi on just selle vastu, et kui suurel määral mõjutab jõutreening silmi nõrkade silmadega inimese puhul(s.o siis isik, kellel on juba teatav miinus). Arst on mulle korduvalt rääkinud, et kui ei taha pimedaks jääda, siis peaksin treeningkoormusi/-raskusi vähendama ning tegelema rohkem aeroobsete aladega. Kuidas siis tegelikult lood on? Endal on silmad -6 ning miinus enamvähem seisma jäänud, viimased 2 aastat ei ole põhimõtteliselt raskeid trenne teinudki. Olen märganud, et pärast suuri pingutusi silmakapillaarid paisuvad päris korralikult ning pärast trenni on veel kuni 1-2 tundi sooned "ärritunud". Saan aru, et tegemist on sellega, et jõutreening vajab maksimaalset pingutust, mis omakorda tekitab vererõhu tõusu ning sellel on omakorda mõju silmakapillaaridele, aga kui tõsine asi on? Kas peaksin jääma rahuliku treeningu juurde või võin ka episoodiliselt jõutrenni teha? Kui jah, siis milliste kripteeriumite alusel ning mida tuleks kindlasti järgida.


Ette tänades.

Muudetud kasutaja Aas21 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuuldavasti silmaoperatsiooni läbinutel ei soovitata suuri raskuseid tõsta, aga muidu ei tohiks küll vahet olla. Endal -5 ja kannan läätsi juba 20 aastat, jõusaalis läheb 3 aasta ja pole siiani nägemine muutunud. Veresooned võivad sul väljas olla ka silmade kuivusest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei ole silmaoperatsioonil käinud ning mõõdeti seda sarvkesta paksust viimati arstil ning öeldi, et unustaksin sellise asja ära :)
Ma ise samuti läätsede kandja ning ca. 10 aastat äkki kandnud.
Mul tekkiski nagu küsimus selle koha pealt, et ma üks suvi tegin kõvasti jõutrenni ning sügisel käisin silmaarstil ning miinus oli korralikult edasi läinud(1 dioptri võrra vist isegi). Niipalju kui uurinud olen, siis internetiavarustes on üpris vähe arutelu selle teema ümber. Samas kui mõelda, üpris paljud tõstvad härrad kannavad prille, vähemalt minu tutvusringkonnas, keegi neist kahjuks ei osanud ka konkreetselt teemat kommenteerida.
Teie tõstatatud punkt, et veresoonte "ärritus" võib olla tekitatud silmade kuivusest on tegelikult väga hea pakkumine. Läätsede tõttu on see väga tõenäoline. Ainuke variant on vist silmatilgad?
Ootaks ka teiste arvamust antud teema kohta, nii et andke tuld ja leiame lahenduse :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui ise tunned, et jõutreening silmanägemisele mõjub ja negatiivselt tunda annab, siis kuula arsti nõuandeid. Foorumist küll sellise küsimusega head nõu ei saa, meditsiinilised uuringud ning arsti hinnang on ainuõige.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina olen ka kandnud 10 aastat läätsesid (-3 ja -2,75), jõusaalis treeninud 3 aastat, nägemine pole viimased 4-5 aastat muutunud ja olen teinud raskeid trenne. Enne ujusin pikalt (seal muidugi läätsesid treeningutel ei kasutanud). Ainsad probleemid, mis on olnud, ongi läätsedest, st vahel liiga kuiv õhk ja tekib peavalu jne, selle puhul lihtsalt niisutamine aitab. Mul endal on ostetud ühekordsed ampullid, säilivad kõige kauem. Kindlasti hoian tagasi ka pärast trenni kõva sauna-veemölluga, st kui teen jõusaalis trenni ära ja lähen pesema (võtan üldiselt alati läätsed ära), siis sauna või kuskile mujale ei lähe, sest siis tunnen, et silmadel pole hea olla. Siiski kõikide silmad on erinevad, seega soovitaksin sul arsti nõu järgi talitada ja silmale parim variant on siiski prill mitte läätsed. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle on tehtud 5-6 aastat tagasi silmaopp.
Nüüd üle aasta tagasi hakkasin uuesti stabiilselt jõukas käima ja raskused on kasvanud korralikult.

Ühtegi probleemi silmadega pole, niisutavaid tilkasid ei vaja jne.

Küll aga töötan arvuti taga ja pigem mõjub silmadele halvasti pikk järjest monitori vaatamine - aga see oli nii ka enne trenni :)

Ma arvan, et kõik on individuaalne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×