Jump to content
dasfdasf

Kõhulihaste / seljalihaste mure

Recommended Posts

Tervist,

Alustan väikese tagamaade kirjeldusega :) Olen natuke varasemalt ka jõusaalis käinud, aga mitte kuigi pikalt ega püsivalt. Nüüd tekkis soov ennast jälle kätte võtta ja ca poole detsembri pealt hakkasin vaikselt jälle trenni tegema. Seekord aga kodus, sest ajapuuduse tõttu ei viitsinud kohe jõusaali ronima hakata. Pealegi täitsa võimalik, et senised treeningud just seetõttu pooleli ongi jäänud, et alati on olnud vaja kuskile kaugele minna, et trenni teha. Otsustasin esialgu hakata tegema nii, nagu sõjaväes sai tehtud - iga õhtu kätekõverdused, kõhulihased, seljalihased. Kõhulihaseid sai tehtud nii jalatõstetega kui ka istulitõusmistega, seljalihaseid olles kõhuli ning tõstes kas ülakeha või mõlemat. Oma hetke "treeningkavva" lisasin ka triitsepsiharjutuse (voodi ääre peal üles-alla nagu poomil). Trenni teen nädala sees ca 4 tööpäeval. Kõik muidu tore, aga korduste arvud on läinud üsna suureks - tahaks teha intensiivsemat laadi harjutusi. Sai siis ostetud kõhulihastepink, mis on üsna korraliku nurga all. Siis aga tekkis probleem, et alaselg hakkas valutama seal kõhulihaseid tehes. Lasin siis veel paar nädalat muid kõhulihaseharjutusi, kus kordusi tuli ca 85tk (üsna tüütu) ja proovisin eile uuesti - ikka hakkab seljale. Loomulikult olen paralleelselt kõhuga teinud koguaeg selga. Eks siis peab tegema edasi jalatõsteid ja istulitõuse jms kuni selg lubab pingil tegema hakata. Siit aga tahtsingi küsida nõu, et milliseid kõhulihaseharjutusi võiksin siis teha, millel oleks suurem intensiivsus? Kardan, et enne kui selg on tugevam, ei saagi vist väga? Millised oleks siis intensiivsemad seljaharjutused, mida saaks kodustes tingimustes teha? Kätekõverduste osas ilmselt oleks lahendus tõsta jalgade tugipunkt kõrgemale, nt voodi ääre peale. Triitsepsit veel väga üle 50 teha ei jõua niiet sellega on veel ok.

Ehk mõistate mu muret ja oskate midagi soovitada,

Lugupidamisega,

Dasf

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere

Ka minul on seljaga probleemid ja pole kunagi meeldinud kõhulihaseid treenida istesse tõuse tehes. Kuna olen omal käel harrastaja siis kindlasti ma ei oska rohkemat soovitada kui lisada siia endale meelejärgi olev harjutus. Olen natuke rohkem kui kuu aega treeninud sellise asjaga nagu treeningrull vms. (ratas millel mõlemal pool käepide). Olen põlvili padjal ja liigun ennast edasi sirutades ja jälle tagasi tõmmates. umbes kaks nädalat oli raske ja rõhus ikka selga ja isegi õlalihaseid. Kuid nüüd juba tunnen kui tugevaks on saanud kere, nii selja, kõhu kui ka õlgade poolest. Suudan umbes 20-30 cm ennast kaugemale sirutada ja olen selle harjutusega väga rahul. Vb saan varsti ka teised harjutused uuesti ette võtta :)

Soovitan proovida ja paar minutit päevas ei tee naguinii paha ;)

Targematelt meestelt ootan ka ise nõuandeid, nii Dasfi küsimustele kui ka selle rulli kohta. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See pink on jah seljavaludega inimeste hulgas päris tuttav teema. Noorena saab seal peal ennast lõhkuda (vähemalt mina sain) nüüd enam ei tule kõne allagi.

Aga harjutusi saad raskemaks teha, viskad näiteks seljakoti raamatuid täis ja teed 3sek alla 3sek üles kätekõverdusi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise tegin ka trennis isegi kuni 100 istessetõusu seerias, siis aga sain tehnika põhimõtted teada ja kordused kordades madalamad.
Kodus saad kõhuli lamades ülakehatõsteid teha, ei oska ka väga midagi soovitada, selg hea olnud koguaeg.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul tuli ka 100ne seeria siin täna, suht debiilne :) Jalgade tõstmist tegin ja ühe seeria, aga noh - see ei tundu kuigi mõistlik. Mitte, et raske poleks, aga raskem võiks palju kiiremini olla. Ehk peaks lihtsalt lihase pingestatuse aega üritama maksimeerida ja kordusi seerias vähendama, tehes mitu seeriat. Väidetavalt pidi ektomorfidele hästi mõjuma. Aga pigem tahaks ka harjutust raskemaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma soovitaks vaadata netis kaklustrennide videosi. Väga palju erinevaid ja raskeid harjutusi neil kehale. Ise käin 2x nädalas (poks ja kickbox) ja 1x nädalas teen kodus. Peale igat trenni järgmine päev ikka kogu keha kange. :) Eraldi ei viitsi kirjutama hakata harjutustest, kuna neid väga palju erinevaid... :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võiksid teha näiteks tõesti nimetatud planku, selilamades kõverdatud põlvedega puusade painutamist ja rinnale toomist (mõlema jalaga või ükshaaval), või seda:

http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/BWHangingLegHipRaise.html

Tegelikult tehakse kõhulihaseid aga köögis..

Õige tehnika ja kiirusega tehes saab nendest ilgelt pikkade seeriate tegijatest üsna kiiresti 20-korduse mehed :) Paljud sellised muidugi sellest vaimustunud pole ja raiuvad mustalt edasi :)

Muudetud kasutaja gmaster poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Otsi kodus koht kus saad rippuda või tee endale lõuatõmbe kang ja tõmba lõuga laia ja kitsa haardega, seal saad ülaselja korralikult töösse. Kõhule proovi nt Crunche, youtube kirjuta Floor Crunch jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

L-iste(tagumik maast lahti, seisad kätel), V-iste, selili maas, jalad põlvest kõverdatult hakka kandu püüdma(kord üht siis teist), toolil istudes jalgade tõsted, plank, ab-wheel(võid asendada taigna rulliga-oma kogemus).

Istesse tõuse kuidas teed? Kas selili olles on jalad sirgelt ja siis tõused istesse? Sel juhul on ka seljavalu põhjus teada mis tekkis nimme piirkonnas.

Aga istesse tõuse varjeeri selili maas ja jalad diivanil. Tee põlvedest kõverdatud jalgadega istesse tõuse( tõustes põlvedeni teine seeria tõustes nii palju, et alaselg maha jääB)..........

Kätekõverdused kui üks jalg on sirgelt õhus, spiderman pushup, krokodilli kõnd... ja tavaline kätekõverdus kui üles alla liigud 3-5seki. Kui ikka kerge tee vahepeal seisupaus mõni sek

Aga youtube ab exercises

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×