Jump to content
kristen.

liha kaalumine

Recommended Posts

Tere

Panin ahju 470g kanafilee. Peale valmis saamist kaalus ta umbes 280g. Tean et kaalukaotus käis vee arvelt ja kana filee tõmbus kokku aga kumma kaalu järgi ma jälgin oma kaloreid ja makrosi? Kas toore või valmis saanud oma?

Pakend arvestab et toores lihas 100g kohta on 23g valku ja kogu 470g peale oleks siis umbes 108g valku. Aga valmissaanud liha kaalub ainult 280g ja selles oleks siis 64.4g valku. Kumba ma arvestama pean, toorest liha või valmissaanud liha? Olen lugend et tuleks toorest, sest küpsedes kaotab liha ainult vett ja kõik kalorid ja makrod jäävad samaks. seega oleks siis ikka 280g kohta 108g valku. Igastahes olen segadues ja palun aidake.

Aitäh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seega isegi kui ta kaalub peale cookimist 280g saan ma siiski 108g valku?

Nagu ise ütlesid, muutus toimub vee arvel. Vees üldjuhul toitaineid pole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagu ise ütlesid, muutus toimub vee arvel. Vees üldjuhul toitaineid pole.

Arvasin et tuleb siiski lugeda valmis liha, kuna sealt vesi väljas ja toores lihas vesi sees, et saada teada palju toitaineid ma saan. Aga kui toorest siis toorest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keegi ju ei tea, kuidas sa seda liha valmistad... Äkki lased õrnalt soojaks ja suur osa vett jääb sisse või üldse keedad vms. Näiteks võta kasvõi pudrumaterjal - teed kaerahelbeputru, keegi ju ei tea, kui kaua sa seda keedad ja palju sa sinna vett/piima paned ning mis lõpuks tema kaal jääb. Loeb ikka sisaldus kuivainena/toorena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakend arvestab et toores lihas 100g kohta on 23g valku ja kogu 470g peale oleks siis umbes 108g valku. Aga valmissaanud liha kaalub ainult 280g ja selles oleks siis 64.4g valku.

Tegelikult vastasid kohe alguses ise ära ka :) Ilusat liha söömist :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×