Raccoon 0 Report post Posted August 18, 2013 Tere! Olen 23 aastane mees ja olen viimased kolm kuud teinud 2 korda nädalas siinset algajate kava. Nüüd oleks soov edasi minna kavaga mis oleks jaotatud nädalas kolmeks. Minu probleem on aga selles, et tulenevalt koolist ja tööst, mul ei võimalik jõusaalis väga pikalt rassida ja ma tahaksin koostada ise endale suhteliselt lihtsa ja mugava kava, mida siis mõned kuud jälgida ja siis edasi vaadata. Nii ma sooviksingi, et mõni kogenenud foorumlane annaks mulle nõu, et mis lihasgruppe, mis päeval koos treenida ja milline peaks kava ülesehitus olema. Kas ma olen õigesti aru saanud et kõigile lihastele tuleb teha 2 erinevat harjtust(Nt 2 biitsepsile, 2 triitsepsile jne? Mis lihaseid samal päeval koos treenida ei tasu jne? Share this post Link to post Share on other sites
Martin Mägi 51 Report post Posted August 18, 2013 http://blackironbeast.com/5/3/1/calculator ehk Jim Wendler 531 Boring But Big. Share this post Link to post Share on other sites
KuriVari 35 Report post Posted August 18, 2013 Kui kaua sul siis on aega olla jõusaalis ? Share this post Link to post Share on other sites
Archangel 482 Report post Posted August 18, 2013 http://www.weightrainer.net/training/beginners.htmlKorralikult teed siis saad tunni ajaga hakkama. Rohkem polegi vaja. Share this post Link to post Share on other sites
ville1 0 Report post Posted August 18, 2013 (edited) Minu treening kava praegu ntkükk 5x5jõutõmme 5x5rinnalt surumine 5x5lisaraskusega lõuatõmbed 5x5rööbaspuudel surumine 5x53x nädalas, aega kulub umbes tund, kuni 1 tund 15 min. Edited August 18, 2013 by ville1 Share this post Link to post Share on other sites
Kang08 97 Report post Posted August 18, 2013 Nii ma sooviksingi, et mõni kogenenud foorumlane annaks mulle nõu, et mis lihasgruppe, mis päeval koos treenida ja milline peaks kava ülesehitus olema. Kas ma olen õigesti aru saanud et kõigile lihastele tuleb teha 2 erinevat harjtust(Nt 2 biitsepsile, 2 triitsepsile jne? Mis lihaseid samal päeval koos treenida ei tasu jne? Kustkohast selliseid asju võetakse, et on mingi reegel mitu seeriat,kordust või harjutust teha tuleb.Kõik on siiski individuaalne ja oleneb kavast,koormusest,treenituse astmest jne.Endal ka hetkel näiteks kiirem periood ja jaotus on 3 päeva kogukeha(enamasti 3 baasharjutust rind-selg-jalg) ja ühe päeva olen jätnud n.ö "võimlemise" kus teen mingile lihasgrupile lihtsalt pikki seeriaid,käsi,kõhtu jne.Toimib küll,ei kurda.Ise soovitaks ka just mingit kogukeha lähenemist,teed keha mitu korda nädalas läbi.Kui ajaliselt ka kitsas ,siis ei näe isiklikult üldse mõtet algajal mingi "iga lihasgrupp eraldi" splitiga pead vaevata Pigem mõni alakeha-ülakeha,või kogukeha lähenemine.Ja tugineda baasharjutustele. Share this post Link to post Share on other sites